Ahojte,je tu niekto,kto sa chysta na prijimacky na SZU?
SZU - vseobecne lekarstvo
pre pau: preco chces prestupit? niekto mi hovoril, ze v prvom rocniku ste mali 3 skusky- biofyziku, chemiu a latincinu, mozno aj anglictinu. napriklad biofyziku si sa z coho ucila? a kolko stran A4 to bolo? a kolko si sa na to ucila? skuska ako prebieha? vyucujuci su mili? a anatomia? treba vediet uplne vsetky svaly? presne odkial kam idu, z coho su inervovane a aku maju funkciu? som si pozerala dake anatomicke atlasy a pride mi toho celkom dost. ktory sa oplati kupit? aj histologia sa mi zda tazka. a treba sa pripravovat na kazdu hodinu, skusaju vas tam? prepac za tolko otazok, ale budem rada, ak si najdes cas na odpovede.
a neviete niekto, ci su otazky na szu na prijimackach uplne rovnake ako v testovej knihe? ci sa moze pouzivat kalkulacka a skrtat v teste? a neboli minuly rok prijimacky aj z anglictiny? teraz maju na stranke, ze su len z biologie a chemie
mirka414.. tomu teda ver, ze je tam lepsi pristup :)
ja tam tiez chodim, tiez mam skusky uz od decembra porobene, skola je to v pohode, ale chcem prestupovat..
Velmi vas prosim vedeli by ste mi poslat kluce k tym testom. Chcela by som ist na verejne zdravotnictvo bc. no v knihach nie su vypracovane otazky. Prosim
email: nika.plutova@gmail.com
Kurzy: Biológia podľa mňa veľmi dobrá, dobrý prístup, dobrá profesorka, dobre urobené prezentácie a keď si potreboval vysvetlila a jednotlivé prednášky, boli robené tak, aby sme si mohli vypracovať tie otázky v tej knižke. S tým som bola ozaj spokojná, lebo mi to aj dačo dalo. Ale čo sa týka Chémie :D No radšej pomlčím...tá pani čo nám tam chodila :D To bola sila, lebo väčšinou vyprávala od veci, nešla ani podľa otázok, taká prechytralá nesympatická teta :D a keď sa aj dakto opýtal na odpoveď otázky ktorej nechápal, veľmi tažko sme sa k tomu prepracovali, aj spoločnými silami :D ale možno to bol len môj osobný pocit. Bolo to len 4x, 4 Soboty tak sa to dalo :-)) Neľutujem
A neviete, co sa berie na kurzoch? Teoria alebo sa vypracuvaju otazky? A menili sa podklady oproti minulemu roku? Diki moc
Milka,ja mam tu knihu doma a uz ju viem odpredu aj odzadu:)Vo februari nam zacinaju kurzy...Dakujem ti za odpovede:))))
Podľa toho čo viem, lebo sme chodili na kurzy spolu s tými čo si dávali prihlášku na všebecné lekárstvo tak áno, stačí sa učiť z tej knihy. Tú knihu sme si kupovali, neviem presne aká bola cena, ale môžeš si ju kúpiť aj samostatne, nemusíš chodiť na tie kurzy. Neviem či budú tento rok rovnaké otázky, ale videla som že tá kniha sa dá kúpiť v malom kníhkupectve u nás v škole. A je tam napísané že sú to otázky pre odbor verejné zdravotníctvo aj všeobecné lekárstvo. Pokiaľ sa to naučíš, na prijímačkach budeš vedieť a nebude veľa ľudí lepśích ako ty, máš to :-) Ale berú teda len tých cca 30 ľúdí, tak to musíš podľa mňa dobre vedieť, teda hlavne správne vypracovať
Milka a staci sa naucit len tie otazky???Aj na vseobecne?
No lebo na Všeobecné lekárstvo si netrúfam,síce som vždy chcela byť lekárkou,ale myslím že je to náročné štúdium...všebecné lek. malo rovnaké otázky ako my,teda z rovnakej knihy otázok,ale bolo ich viac,číže v tom asi zvýśili náročnosť a čo sa týka kritérií na prijatie neviem či mali vyššie. Učila som sa len z toho áno...síce Biológiu som vedela podľa mňa dobre aj vďaka maturite a dobrej profesorke ale čo sa týka Chémie tak som sa učila len z otázok,lebo som na tom bola dosť biedne