Ahoj bibba, tiež som mala po rozchode s bývalým problémy so spánkom. Potom sme sa s bývalým chceli k sebe ešte vrátiť, avšak som zistila, že už medzitým mal inú. Ja som sa dostala do strašných úzkostných stavov a snažila si nahovoriť, aby som to vôbec neriešila, veď sme boli už rozídení. A vtedy to úplne začalo. Začala som užívať Stilnox, potom Hypnogen a napokon Zolpidem.Postupne som dávku zvýšila na 2 tabletky, keď sa zotmelo a ja som zbadala posteľ, tak som dostala strašný strach z toho, že zase spať nebudem. Čiže ja som už potom neriešila problémy s bývalým, ale problém z nespavosti, zo závislosti na BZD, nakoľko som bez nich už zaspať nevedela a dokonca sa mi už vyvinula aj tolerancia na 1 tabletku a musela som dávku zvýšiť. Napokon som si povedala dosť a vybrala sa k psychiatričke. Tá mi predpísala Oxazepam (na úzkosť) a antidepresíva...Oxazepam som asi po mesiaci užívania našťastie postupne vysadila a dokázala som zaspať aj po AD. a teraz už neužívam ani tie :) týmto mojim príbehom by som ťa len chcela motivovať k tomu, aby si sa vybrala za doktorkou, tá ti isto pomôže...uvidíš...a vlastne, čo je hlavný dôvod tvojej nespavosti? Totiž nespavosť je len syndróm, potrebné je odstrániť hlavnú príčinu, ktorá ti nedovolí spávať...