Ja som sa s nespavostou trapila vela rokov a uz je to lepsie, po tom co som si zvykla na urcite ritualy ako napr. caste prechádzky na cerstvom vzduchu, lahka vecera najneskor o 6-tej, pred spanim radsej kniha ako televizor, a pri knihe vzdy popijam nejaky caj ako medovku, valerianu, lubovnik...dobra je aj zmes na spanie od M. Trebenovej (Zdravie z bozej lekarne), tu si lahko vygooglite, ale musite si ju sami namiesat. Ja som s tym nemala problem vacsinu z tych bylin som zohnala v lekarni v Eurovei. Aby ste zosilnili ucinok tychto cajov, je dobre s nimi uzivat aj magnezium a vit.B. Dobry je aj Sisak bajkalsky (bud tinktura alebo tabletky), ten sa mi zatial podrilo zohnat len cez Internet. Cokolvek z tychto prirodnych prostriedkov si zvolite je dobre a naozaj pomahaju, len netreba ucinok ocakavat hned po 1-2 nociach, treba trpezlivost a vydrzat ich brat dlhsiu dobu, niekolko tyzdnov a potom popr. vystriedat s inymi doplnkami...Dufam, ze vam tieto rady pomozu, lebo viem ake peklo je nespavost.( Chemiu by som uz nikdy v zivote na spanie nebrala, ani keby som tyzden v kuse oka nezazmurila, v puberte som bola zavisla od rohypnolu a to bolo este vacsie peklo ako samotna nespavost!)