Možná psychická ujma?

rozumiem ti

zusska: dalsia vec, ktora ma napada.. ty si daleko, takze velmi nic z toho nepocitis, ale ak nastane ten scenar, ktory som napisala, tak tvoji rodicia budu ti, ktori musia znasat ukazovanie prstom.. aha, to su ti a ti... mozno aj toto mala tvoja mamina na mysli. nezije sa s tym lahko, to mi mozes verit. slovensko je velmi mala krajina a media su casto hyeny, ktore narobia viac skody, ako uzitku. a v poslednom case je tu medializovane aj to, ked si clovek, s prepacenim, ulavi na ulici..

rozumiem ti

zusska: a napadlo ta pritom aj toto? zariadenie pokutuju, osetrovatela vyhodia. mozno aj riaditela. no pride tam iny osetrovatel, ktory bude robit to iste. a pride horsi riaditel, ktory to bude kryt. a ste tam, kde ste boli. mozno sa to stane, mozno nie.

skuste najprv hovorit s riaditelom, potom sa rozhodnite a rieste. a rieste s ohladom na babicku, co je pre nu najlepsie. a mozno by nebolo zle riesit to prostrednictvom menej zainteresovanej osoby.

podate zalobu, riaditel, osetrovatel budu zapierat. je to tvrdenie proti tvrdeniu, takze je rozsudok velmi nejasny. a ako sama vravis, babicka vam nic povedat nevie. este do medii pustia hlasky o tom, ako im chcete ublizit, aka je ta institucia uz niekolko rokov obetava, ze sa stara o nevladnych a blabla... dokazete takyto tlak ustat, hlavne, ak by to malo byt pre nic? ako to bude prezivat tvoja mamina? maju na to silu, prostriedky? toto vsetko su veci, ktore treba velmi, velmi zvazit skor, nez sa do niecoho pustite.

kazdopadne je mozne, ze je to tak, ako tvrdite. rieste to, hoci aj tym, ze umiestnite babicku inam.

zusska

ja zijem velmi daleko,som doma na vianoce,riaditel-nepritomny.babicka je tazko dementna,takze sama nevie povedat,o co ide..a mama tvrdi,ze ajtak nic nevyriesi..preto ma ta pasivita podrazdila,sama rozhodne za sudy nie som,ale su situacie,kedy je to najlepsie riesenie,ak aj ten sud clovek nevyhra a prerobi na nom,mozno si ten problem vsimnu aj ini ludia..

rozumiem ti

zusska: a skusili ste ist za riaditelom toho zariadenia s vasim podozrenim? skusili ste to s nim riesit? mozno by vas prekvapil jeho pristup, ak je normalny, bude ustretovy.. bud zmeni osetrovatela, alebo ak budete chciet, skusi vam pomoct s umiestnenim v inom zariadeni. nikto normalny predsa nebude tolerovat zanedbanie starostlivosti, ci nedostojne zaobchadzanie... ci je to upratovacka, alebo riaditel.

alebo ta ako primarna moznost hned napadlo zalovat kazdeho?! pytam sa, nesnazim sa napadat. snazim sa ti len ukazat, ze nie vzdy je zalovat kazdeho tym najlepsim riesenim.

zusska

nemyslela som sudit sa za blbosti,myslela som vazne veci typu-moja babicka v zdravotnom zariadeni,za kt plati mamka 10tis mesacne,babka ma prelezaniny na kost,udajne ju osetrovatel zbil a mama ma pocit,ze nema zmysel to riesit..hold,tak sa to nikdy nezmeni.ps.mam 28,zijem v krajine,kde sa clovek normalne dokaze dovolat spravodlivosti,tak som asi ovplyvnena...na svk ten stav nikdy nedorazi kvoli tej nasej mentalite...

smii

benelele

čo sa týka psychickej ujmy, okrem psychológa choď aj za psychiatrom, čím viac papierov budeš mať v rukách, tým lepšie. Čo sa týka fyzickej ujmy, choď za obvodnym, keď máš nejaké modriny či zlomeniny, tak aj na traumatológiu. A nech ťa niekto pofotí, aj fotka je dôkaz. A nezabudni podať trestné oznámenie na polícii.

rozumiem ti

zusska: necakam, ze tomuto budes rozumiet, ale.... mozes na problemy ukazovat kolko len chces, ak nie je v zaujme (niekoho, niecoho) ich riesit spravodlivo, mozes sa postavit aj na hlavu a nic s tym neurobis. predpokladam, ze si este dost mladucka a nemala si co do cinenia moc s takymito pripadmi. v takom pripade su tvoje nazory pochopitelne.

nikto netvrdi, ze je zle branit sa, alebo hajit sa. ale v prvom rade si treba premysliet, co to moze obnasat a ci to za to stoji, alebo ci sa nenajde aj ine, schodnejsie riesenie. a az potom sa do niecoho pustat.

podla mojho nazoru je zas spolocnost v prdeli kvoli nazorom podobnym ako su tvoje. kazdy zaluje kazdeho aj za prkotiny, ktore by chceli len trocha dobrej vole dohodnut sa. alebo kazdy zaluje kazdeho aj za veci, ktore nie su umyselne a stanu sa, je to ludske. ludia prestavaju byt voci ludom tolerantni, ludski. a potom sa vacsina z nas boji vobec aj dychat, aj hovorit, aj zit. pretoze kazdemu sa nezavdacis, vzdy sa najde niekto, komu sa tvoj nazor, alebo vyjadrovanie nebude pacit, aj ked to nemusi byt myslene zle. a bat sa cely zivot toho, ze z ktorej strany kto na mna poda zalobu za nejaku blbost... tak to neni bohvieaky zivot.