Bol som verbálne a potom fyzicky napadnutý.
Mohol som týmto utrpieť nejakú psychickú ujmu ??? alebo morálnu niečo také ?
Ďakujem
Možná psychická ujma?
daj pokoj máš pokoj :D
nezijem na svk,o to smutnejsie mi je,ked tam pridem navstivit rodicov a pocujem rozne hrozive historky zo zdravotnictva,z ich prace atd a kazdy ma vo vrecku 300 dovodov,preco nic neriesit..kym na problemy nezacneme ukazovat,spravodlivost nikdy sama od seba nepride.a niekto bude musiet byt prvy alebo budeme vecne opice cvicene starym dobrym zabehnutym systemom_drz hubu a krok.
jajka: nepredpokladam, ze to bol niekto uplne cudzi. to by totiz autor temy musel podat trestne oznamenie na neznameho pachatela. a vysledok takychto trestnych oznameni byva zvacsa rovnaky. za 30 dni ti pride oznamenie, ze sa konanie zastavuje.
a kedze autorovi temy je identita dotycneho zjavne znama, da sa predpokladat, ze ide o nejaky spor konkretny. ktory uz nejaku pricinu ma.
to by si musel podorbne opisat situaciu aby sa otom dalo blizsie diskutovat ...
pokial to nieje aspon tazke ublizenie na zdravy tak nevysudis nic ... ak si dostal len nejaku facku alebo jednu pohube tak to ani neries a ak ti pritom zobral len jednu cigaretu tak to moze byt lupezne prepadnutie to sa uz riesi dost tvrdo .... ale stakymi hlupostami ze mas ujmu na psychike tam ani nechod :D
zusska: opominas jeden fakt. to, aby si sa domohla spravodlivosti, tak by ta najprv musela existovat a byt na prvom mieste. a teraz mi skus objektivne povedat, co viac plati v slovenskom sudnictve.
dam ti jeden obraz, povedz mi, ci sa ti paci. autor temy dotycneho zazaluje, fajn. co to obnasa? lekarske potvrdenia, vypovede svedkov, vysetrovanie, dokazovanie.. atd, atd. Predpokladam, ze je autor temy zamestnany. No a teraz mi skus povedat, ktory zamestnavatel ti bude tolerovat kazdu chvilu si odbiehat na policiu, ci sud, ci k lekarovi.. hlavne ak sa sud bude tahat dva roky a zalovany sa este navyse niekolkokrat odvola, ci poziada o odklad. autor temy pride o zamestnanie (mozno), nasledky s tym suvisiace si vies hadam domysliet aj sama, hlavne ked ma rodinu. a to nehovorim este o moznej komplikacii vo forme "odplaty" zo strany zalovaneho... skus rozmyslat v sirsich suvislostiach.
nevravim, ze sa to takto nutne musi odohrat. je to tak 50 na 50. ale co ak naozaj nastane ta horsia varianta? aj tak by si do toho sla, alebo radsej preskocis svoje ego a zameras sa viac na seba a to, co je podstatne?
pretoze, ked ti o dva roky pride rozsudok hoci aj v tvoj prospech a ty si medzicasom prisla o strechu nad hlavou, ci nieco ine, tak je ti to akurat tak na dve veci.
predpokladam ze trestne oznamenie si uz podal
aka bola fyzicka ujma? ak to bolo len take postrkovanie a nic vazne sa ti nestalo, tak to za nejake tahanice na sude nestoji.
a keby to aj bol chlapsky spor,nemusi o riesit ako neandertalec
nepoznas okolnosti...ako vies ze ho niekto neprepadol na ulici,uplne cudzi? ved to sa bezne stava. preco by to mal byt zrovna chlapsky spor.