Mať dieťa v mladom veku je ťažká skúška nielen pre tú mladú matku,ale aj pre jej celú rodinu.viem o čom hovorím,sama som si takúto skúšku prežila.mala som dcéru v 17,5 a mali sme svadbu s povolením súdu.môj bývalý bol môj prvý partner,bol odomňa starší o 4 roky a už bol rozvedený.proste som si to sama zavarila,nepočúvala som rodičov-myslela som si,že mám veľa rozumu a že sa mi nemajú miešať do života.v 19,5 som konečne dostala rozum a práve vtedy som sa rozviedla a odvtedy žijem ako normálny človek,normálna žena,matka.ja som vlastne nestratila nič,akurát mladosť,nemohla som si užívať dovolenky,diskotéky,opekačky,venovať sa športu,jazykom.na rodičoch a na bývalom partnerovi som nikdy nebola finančne závislá,skôr ja som živila aj bývalého muža.už som rozvedená 8 rokov,dcéra má 10/strašne ju ľúbim-učí sa na 1ky,je hádzanárka už má nejaké medaily a poháre,takže som naňu veľmi pyšná!/jej otec naňu neplatí a už ju nevidel 3 roky.Mám aj 2 ročného vysnívaného syna s vysnívaným mužom.viem,že som v mladosti urobila chybu,že som sa zalúbila,bola som naivná a natrafila som na nesprávneho partnera,ktorému behá už pár detí po svete a matka je vždy iná žena.táto skúsenosť ma donútila rychlejšie dospieť,naučila som sa postarať sa o seba a o dcéru bez pomoci iných-i keď to nebolo vždy ľahké!Som rada,že som vtedy nešla na potrat,ale keby sa dal vrátiť čas,tak by som dcéru chcela čakať v takom veku ako syna,t.j.okolo 25-ky.budem sa snažiť,aby si moja dcéra mladosť užila,aby veľa cestovala,aby sa venovala tomu čo ju bude baviť,aby si vybuduvola karieru a aby nikdy nemusela ľutovať,čo v mladosti vyviedla!
ešte chcem dodať,že so zamestnaním nemám problém, teraz som na MD,ale predtým som vždy pracovala v administratíve i keď som sa učila v úplne inej oblasti.