Dobrý psychológ/psychologička v Prešove

lenka225

uz ste tu pisali ze je dobra psychologicka- Dr. Zibrinova len neviem kde ma ambulanciu lebo tu ste pisali ze na majakovskeho ale na googli mi naslo ze na hlavnej 122. Tak kde ma ambulanciu? A ste s nou spokojni?

hviezdicka*

petka 19
ku psychologovi treba papier od obvodnej lekarky, ak teda chces chodit na psychoterapiu bezplatne. Ak si chces sama platit, tak papier nepotrebujes.
Ku psychiatrovi papier nepotrebujes, lenze oni povecsine len predpisuju lieky, len maloktory robi psychoterapiu, preto si to o tom ktorom dopredu zistit. Aby si nebola prekvapena, ked ta po par minutach vypokolonkuje s ambulancie s receptom na nejake lieky a ani ta poriadne nevypocuje.
Ja som konkretne chodila ku psychologicke Dr. Zibrinovej. Ale verim, ze su aj ini dori psychologovia, ale su urcite aj zli. Ja som napr. pred nou navstivitla jednu psychologicku na Hlavnej a ona mi bola taka nesympaticka, ze som ku nej uz nikdy viac nesla. Proste musis si najst takeho, ktory ti sadne, komu sa nebudes bat zdoverit.

petka19

hviezdicka*

a este by ma zaujimalo ze ked chcem ist ku psychologovi/psychiatrovi ci mi treba na to papier od obvodnej lekarky.

petka19

hviezdicka*
neviem ci si z PO ale ak ano tak napis kam si chodila na psychoterapiu....lebo podla toho co si napisala si s nou bola spokojna a aj s lekarkou/lekarom ze?

hviezdicka*

petka 19
psychiater predpisuje lieky, aj ked niekedy moze robit aj psychoterapiu. Psycholog robi psychoterapiu VZDY a lieky nepredpisuje NIKDY, lebo ani nemoze :-)
Ja som chodila na psychoterapiu ku psychologicke. Ucila som sa tam, ako sama zvladnut svoj problem. Samozrejme, nie ako v skole, ze sadnes a ucis sa, ale postupne, po malych krocikoch, rozoberanim mojich zazitkov a situacii, v ktorych sa mi problem najcastejsie opakuje. Trvalo mi to pol roka, kym som vsetko zvladla, ale nelutujem. Bolo to pred 6 rokmi a odvtedy mi je omnoho lepsie, poruchy prijmu potravy sa mi odvtedy nastastie nevratili. Som iny clovek, lahsie sa mi zije. Z mojho pochladu sa mi psychoterapia veeelmi oplatila. Ked citam fora o psychickych tazkostiach, cudujem sa, kolko ludi roky trpi a nejde sa liecit, aj ked sa im da pomoct...

hviezdicka*

petka 19
ja som nechodila so soc. fobiou, mala som problemy so stravovanim, ale boli tam ludia, co chodili s tremou a soc. fobiou, jeden cas mali skupinovu terapiu po mne.
A co sa liekov tyka, ako ti radi Rajesh, ziadne lieky sa nedaju brat dlhodobo. Na kratko pomozu, ale ak nechces, aby sa z teba stal zavyslak, tak dlhodobo sa brat neodporucaju. Najlepsie je vediet, ako sama sebe pomoct, ked pride zly pocit. Co s nim vtedy robit, ako sa ho vlastnymi silami zbavit. V tom mi psychoterapia velmi pomohla. Naucila som sa, ako sama sebe pomoct...

petka19

rajesh
cervenanie je naozaj strasne....predstav si ze sa s niekym rozpravas a naraz sa zacnes cervenat...a jasne ze je to vidno.a to iste v skole pri odpovedi....a takisto ako ty trpim nervozitou.

rajesh

no cervenanie nebol dovod preco som tam isiel. takze naisto ti neviem povedat ci to pomaha na cervenanie. s psychiatrom som sa o mnohych veciach nebavil to len ako sa citim a ako zaberaju lieky. s psychologickou som sa vykecaval. a ocom? no tak ono toho bolo vela len ti neviem povedat presne, ale hlavne tam asi islo o to podporit ma kecami a davat nejake rady co robit ako sa pripravit na dennodenne tazkosti... nic prevratne, co by mi nejak extra malo pomoct. ale ktoreho chlapa by nebavilo ist si pokecat s mladou peknou psychologickou :D este v mojom pripade ked pred tou dobou som nemal so zenami skoro ziadny kontakt :)
to je az take hrozne to cervenanie? myslis si ze to je tvoj jediny problem? ci tam mas aj nejake ine tazkosti ktore chces odstranit?