Nemám žiadny problém

Príspevok v téme: Nemám žiadny problém
Dievčatko

Nemám žiadny problém. V škole sa učím dobre, mám dlhodobý pohodový vzťah, s rodičmi vychádzam okej, tak, ako sa len v osemnástich rokoch dá - s mamou je to skvelé, sme ako najlepšie priateľky a s otcom sa to tiež dá vydržať. :)

Ale aj napriek tomu mi je v poslednom čase zle. Mám záchvaty plaču a stavy smútku, nie však dlhodobé, čiže to nie je depresia. Pred zhruba štyrmi, piatimi rokmi som prekonala depresie spojené so sebapoškodzovaním bez medikamentóznej liečby (vlastne len tak, sama, bez odbornej pomoci). Myslím, že toto je iné.

Mám toho dosť veľa, stres v škole (posledný ročník gymnázia), taktiež robím všetko pre to, aby som sa dostala na vysnívanú vysokú školu. Trávim minimálne množstvo s priateľmi, čo myslím že prispieva k týmto "stavom" (dokonca mám občas pocit, že žiadnych priateľov nemám). Mama je tiež zaneprázdnená, čiže ani s ňou sa nemám veľmi čas porozprávať...
Tiež mám strach z budúcnosti. Neviem či sa dostanem na školu, kde sa chcem dostať, neviem ako to bude s frajerom keď sa tam dostanem a on nie, neviem ako budem žiť úplne sama v neznámej krajine. Aj napriek tomu viem, že tam chcem ísť, je to môj sen od detstva.

Som nervózna a podráždena, často sa s ľuďmi hádam a je mi z nich zle. Uzatváram sa pred každým, a som skoro stále doma.

Neviem, či chcem pomoc, neviem ani ako by mi bolo možné pomôcť. Lebo ja vlastne nemám problém. V strese je každý druhý človek. Mne je len z toho všetkého zle.
Možno len jesenná depka.

Asi som sa len chcela "vyrozprávať". Anonymne, bez záväzkov. Bez svedkov.

rozumiem ti

aha, vidis :) xy ma mozno pravdu. tebe chyba kamaratka. normalna klasicka kamaratka, s ktorou budes moct trkotat hodiny o nezmysloch. nic v zlom :) robi to kazda zena. nebojuj proti tomu. zena sa potrebuje vykecat. je to proste fakt.

xy:)

je to zo stresu, mas priliz vela povinnosti.. take mam aj ja. sem tam si navar caj s rumom alebo si supni dva deci vinka a vyloz nohy.

rozumiem ti

Su to hormony. A s tym, ze sa zacnes hybat nevahaj ani minutu, aj ked sa ti nechce. Staci hodinova prechadzka, telo to potrebuje. Ja chodim v noci, ked je idiotov vonku co najmenej. Alebo na dost odlahle miesta, ale stale na ociach.

A myslim, ze ti chyba slnko. Tvorba serotoninu v mozgu ubytkom svetla klesa, u teba asi o nieco vyraznejsie ako u inych.

Dievčatko

Ďakujem vám všetkým. :)
Ja viem že to prejde, že treba len vydržať. Každý deň myslím na to, ako by som už chcela vypadnúť z tejto krajiny, aj keď ani tam to nebude také ružové, ako si to predstavujem. Ale aspoň budem medzi inými ľuďmi.
Len mi to všetko lezie na mozog. Mám podchvíľou depky, a to len tak... bez príčiny. Stačí strašne málo na to, aby som sa vytočila, a necítim sa vo svojej koži.
Čo sa hormónov týka, plánujem zájsť za gynekológom či sa s tým nedá niečo spraviť.
A musím začať nejak kvalitnejšie tráviť čas... Premýšľala som, že začnem cvičiť aby som zo seba vybila negatívnu energiu, ale pravdu povediac, väčšinou sa mi chce akurát tak ľahnúť do postele a nerobiť vonkoncom nič.

rozumiem ti

Za prve) pri tom, co vidis denno denne vonku sa neni co divit. ludia su idioti, vo vseobecnosti. kaslat na nich. Za druhe) myslim, ze tvoje hormony s tebou hraju ping-pong. Neboj, to sa spravi :)

tak

Dievčatko, začala si veľmi dobre, dokonca výborne, že nemáš žiadny problém, toho sa drž, to nech Ti vydrži, tieto Tvoje stavy, veľmi dobre poznám, veľmi dobre, ver, aj ja by som bola včera najradšej so všetkým treskla, vraždila by som, musím sa tiež dať do kľudu a rovnováhy, stáva sa, prídu chvíle, že je človek sám, a toto pomáha, keď to má komu povedať, alebo len to zo seba von dostať, nič sa Ty neboj, máš vyborný vzťah s rodičmi, čo nemá každý, to je skvelé, a strach prekonáš, vôbec o tom nepochybujem, ....maj sa dievča, ...

jajka001_

za prve, vsimni si kedy mas tieto obdobia. casto su spojene s hormonalnymi zmenami v ramci menstruacneho cyklu
dalej, prechadzas zmenami, strach z buducnosti je opostatneny a normalny
zrejme si prestresovna, z toho nervozna, stres odreagovovas nevhodnym sposobom - hadas sa s z ludmi, z coho si potom deprimovana a je ti zle
ze ti je zle z ludi moze byt aj tym ze stracas ruzove okuliare a zistujes ze ludia nie su taki skveli a bezchybni ako si si myslela
necakaj od nich privela, nebudes prilis sklamana
asi sa nemas komu vykecat, sa to v tebe hromadi, to nie je dobre, najdi si cas na seba, psychicka pohoda je veeeeelmi dolezita, psychohygiena - precistuj sa od stresu, lebo sa ti to nabali a bude zle, vyhoris, budes mat stavy uzkosti a podobne.