Idú Vianoce! Ľudia začínajú nakupovať darčeky pre svojich najbližších a snažia sa vymyslieť niečo originálne. Každý rok riešim tú istú otázku. Čo komu kúpiť prípadne vyrobiť? Najkrajšie je vraj to, čo človek vyrobí sám. Myslím, že nie len mne, ale viacerým z nás pomôže ak sem každý napíše svoje skúsenosti s darčekmi. Čo kúpil, zhotovil a pod. Peňazí nie vždy je na rozdávanie, ale potešiť chce každý. Tak aké sú vaše tipy?
Vianočné darčeky
Ale tak mozete poradit aj nieco pre rodicov :) S bratom im vzdy kupujeme nieco co mozu vyuzit obidvaja, pripadne co vyuzijeme vsetci ako rodina pretoze hoci pre mamu by som mala stovky napadov na darcek, pre otca sa neda kupi nic. Podla neho je vsetko prilis drahe, zbytocne a vsetci sme zli lebo miname peniaze na sprostosti a keby bolo podla neho tak vsetky meniny, narodeniny, vianoce zakaze. A co sa tyka tej sumy co na nich davame tak je to podla toho kolko si kto moze dovolit a kolko dana vec stoji. Neznamena to ze viac ako 20 eur na nich nemienim dat, vsetko zalezi od darceka. Tento rok ako som uz spominala ma zrejme nevyjde na viac ako 15 eur, pred rokom ale napriklad to bolo asi 100 eur (to sme im kupovali novy televizor a moja ciastka mola malinka oproti tomu co do toho dali brat a priatel).
To preto lebo sa na darcek pre rodicov skladame spolu s bratom a vacsinou naozaj netreba viac ako tych 40 alebo 50 eur. A ked sa rozhodneme pre nieco drahsie (napriklad pred dvoma rokmi sme im kupovali masaznu podlozku a vankus) tak sa prida aj moj priatel. Tento rok, kedze si kupili nove auto tak im ideme kupovat autopotahy tak ked si tu sumu rozdelime tak ma ich vianocny darcek tento rok vyjde len na nejakych 15 eur.
anjelik9- presne:O))), ja som do darcekov rodicov ako studentka investovala na Vianoce tisice, normalne som chodila po brigadach, aby som im mohla kupit nieco vynimocne, za 600sk-20eur som im tak kupovala, ked som mala 13-14...
ake rozdielne investície do rodičov a do priatela kto by to bol povedal =D
simona.sk - nezarabam. Som studentka, mesacne dostavam od rodicov 10 eur a ked dojdu na navstevu moji krstni rodicia tak zopar eur aj od nich. Kedze tieto peniaze takmer neminam (su len take "bezpecnostne"... keby som nahodou potrebovala ale inak mi vsetko co potrebujem platia rodicia) tak mam ku koncu roka k dispozicii okolo 100 eur (nebyt takych sviatkov ako narodeniny tak mozno aj 160 eur), tento rok o nieco viac lebo som si prerabala izbu a vyhadzovala zbytocne veci a napadlo ma nejake roky nevyuzivane zbytocnosti predat.
Na rodicov minimem asi 20 eur na Vianoce (s bratom sa skladame na darcek). S bratom sme dohodnuti na darcekoch za cca 10 eur. Na priatela miniem priblizne 70 eur (tento rok vynimocne az 90 eur) ale pravdupovediac myslim ze je to skor preto ze keby som nanho minula menej tak by som sa citila trochu trapne. Vlastne aj pri takejto sume sa citim trochu trapne kedze ja od neho dostavam ovela drahsie dary (on totiz zaraba tak si to moze dovolit).
Ta stranka ktoru som tu uviedla patri medzi tie najlacnejsie s podobnym tovarom a mam s nimi uz skusenosti takze aj viem ze sa jedna o skutocne bezpecny nakup. Pokial vsak poznate lepsie, rada si necham poradit :)
ja som mu kupila 2 znackove tricka ,znackovu mikinu...vela kozmetiky
to su take prakticke d. ale ja mu tiez chcem nieco este kupit co by ho potesilo ale nemam ani sajnu co
no ja nezarábam chodim este do skoly takze moje darceky co mu kupujem sa pohybuju zvacsa okolo 70/80 eur, a popravde ani neviem co mu tento rok kupit lebo chlapom sa strasne tazko kupuje a hlavne su pre nich len drahe darčeky :( tak ak niekto ma napady aj na tak lacnejsie tak píííšte !!! :)
LEMURIK: drahe darceky...pocitam s tym, ze isto zarabas.
A ked sa tu uz bavim o peniazoch: Do akej sumy kupujete svojmu priatelovi??? (taki co uz spolu chodia nejaky ten rok)
Ja priatelovi vacsinou kupujem vzdy nejake oblecenie a parfem. A k tomu vzdy nejaky dalsi darcek... do auta potahy, popolnicek, kovovy model jeho auta, ma rybicky tak som mu kupila viacfarebne osvetlenie na akvarium, tento rok si najde pod stromcekom 500GB externy vodeodolny a odrazuvzdorny disk k pocitacu, minule som mu kupila auticko KITT na dialkove ovladanie. Zaujimave darceky najdes napr. tu www.planetadarcekov.sk
no ja som mojmu priateľovi kupila teraz k narodeninam rubikovu kocku ale je to uplne ina kocka..taka zlata za 10 eur +postovne na stranke www.nakuplacno.sk a je snou spokojny.akurat ju za mnou sklada a je dost narocna...uz ma 8 kocku :D