Len tak zas rozmýšľam, veríte v posmrtný život? Ak áno, ako si ho predstavujete? Rada by som počula pár názorov na túto vec...viem, že sa môžu dosť líšiť, ale skúste.
Život po živote
ShaulaThalit, ako možno "javy s tunelom" vysvetliť medicínou? môžeš byť konkrétnejšia?
Najlepšie sa je opýtať niekoho, kto zažil klinickú smrť...
Ale napr. niektoré veci, resp, javy s tunelom atď. dajú vysvetliť čisto medicínou, tak si zasa netreba namýšľať.
Koniec-koncov, každý z nás sa to v praví čas dozvie... a ja sa na to aj celkom teším, preto túto otázku dnes ani zajtra riešiť nebudem :-)
som rada že je veľa ľudí čo v tom veria,, a napr. ľudia čo zažili klinickú smrť tvrdia že videli rovnaké veci..joj, už nech mi príde tá objednaná kniha od R. Moodyho - je aj ako e-book na nete ak by niekto chcel..je to ťažké rozlúčiť sa s človekom, ktorého veľmi ľúbime, ale verím, že zažíva niečo krajšie ako tu..
hahahahahaha celkom si ma pobavil. :D Ale rozhodne dobrá otázka. :)
Contador, ok ak neveríš, nikto nemá právo ťa tu presvedčovať a vnucovať ti svoj názor, ale skús sa na to pozrieť aj takto.. V tejto dobe je mnoho prístrojov, ktoré posmrtný život zisťujú a dokonca dokazujú. Dokazujú zvuky, teplo,... Na svete je príšerne veľa médií a ľudí čo tvrdia, že videli ľudí ktorí sú dávno po smrti. A myslíš si, že VŠETCI ale VŠETCI títo ľudia sú len klamári? Myslím si, že medzi nimi sú naozaj takí, ktorí pravdu hovoria.
Ovšem o tom tu môžme polemizovať koľko chceme, pravdu zistíme až keď príde aj na nás ten čas :)
Existuje život pred smrťou ?
To je otázka !
bibisa ja verím presne tomu, čo ty...zháňam nejaké knihy o tom :) duša podľa mňa musí existovať, v hrobe ostane len tá telesná schránka, ale to, aký človek bol musí niekde existovať, to len tak nezmizne.
Contador, veda vôbec kategoricky nepopiera existenciu duše a posmrtný život. Ver si čomu chceš, ale netvrď tu nezmysly :)
katussska, zložitá otázka. To je niečo podobné ako otázka viery v Boha. Asi skôr verím ako neverím v posmrtný život. A predstavujem si to možno ako inú formu energie.
Neverím v posmrtný život a duša je podľa mňa číry nezmysel, neexistuje nič také. Veda to kategoricky popiera, verím iba v to, čo sa dá dokázať. Je to praktické.
*čo voľne oko