Život po živote

lost

avsak aj ludia si mysleli ze Zem je doska, alebo slnko obieha okolo Zeme..

ktovie, mozno ak by niekto vynasiel dostatocne citlivy pristroj na "meranie" dusi, tak by clove kzrazu veril? :)

LOL ved ani nevieme kto postavil pyramidy a AKo ich postavili s tak extremne preciznou presnostou, a aj dnes by sme mali problem ich postavit, tak ja si myslim ze clovek je aj v roku 2010 dooost blby ;)

doubledog

fgf
lenze dokaz posmrtneho zivota je iny pripad ako cesta na Mesiac.

dnes vo vede a celkovo na verejnosti vládne redukcionisticko-materialisticka paradigma, ktorá bráni ľudom mysliet si iste veci.
je to o tom, ze ludia prijali myslienkovy system, ktory nedovoluje prijat takyto jav ako realny.

to mas ako s placebo efektom, s ktorym si takato paradigma nedokaze poradit, preto ho ignoruje.
pricom vyliecenie vierou je fakt, ktory je tak evidentny, ze ho ani "veda" nepopiera. len sa ho snazi znevazit, kedze ho nemoze vysvetlit.

katussska24

tiež som nevedela, že máte toľko zážitkov, podľa mňa to nieje náhoda..a náš dedo tiež mal taký spokojný výraz, až úsmev by sa to dalo povedať, preto viem, že mu je tam dobre...aj keď strašne tu chýba :( ale vravím si že nesmiem byť sebecká, keď mu je oveľa lepšie akoby sa mal v bolestiach trápiť tu...aj keď je to zvláštne... aj tá predstava (pre mnohých možno morbídna) že to telo leží v truhle, a duša je .... ktovie kde?

lost

fgf, to fak? :) myslim to s 10%, ci sa to nejak vyvratilo alebo tak? :)
resp, kazdy pouziva svoj mozog na plne alebo velmi blizko na 100% kapacitu ?

adaF

mam z toho co citam trochu zimomriavky ale prispejem aj ja.Krsna mi zomierala na rakovinu 3/4 roka. ked uz to bolo v poslednej faze, mama nam povedala ze sa mame modlit za to aby uz jej bolo dobre, lebo nieco ju to silno drzalo. zomrela a mne sa par dni na to snivalo ze ma vzala za ruku a prechadzali sme sa v parku a povedala mi ze proste to tak musi byt, ze musi odist ze je to tak v pohode. zobudila som sa ako strasne placem, ale podla mna sa so mnou bola rozlucit..

8 mesiacov na to zomrel stary otec (jej otec) odisiel velmi rychlo a necakane (koniec koncov vzdy to tak chcel) lezal na ceste a nikto mu nepomohol...ale tiez niekolko dni potom sa mi snivalo ako stoji pri babkinej strane posteli, ona ho drzi za ruku a prosi aby si ju zobral a on jej povedal ze nie, ze jej cas este neprisiel.. (baka je nastvana ze on umrel skor)
a tiez, ed boli oba pohreby, obaja sa usmievali, mali pokojny zmiereny dokonca stasny vyraz...
ale chybaju...

letnicka

mne sa s mojou babkou dosť často sníva...niekdy sú to vyslovene príjemné sny ze sa zobudím s úsmevom...inokedy ani nie :-(. Inak bolo asi ročné výročie jej smrti a mna zo spánku prebudil taký náraz studeného vetra, že som sa hned na posteli posadila lebo som myslela ze vietor rozrazil balkonové dvere. ale nic...ticho, dvere zatvorené. vravela som to mamine a ta sa usmiala ze ona sa v noci zobudila na to ze babka volá jej meno...tak nas asi prisla pozriet myslím :-)

ta3

Moju mamu som mala velmi rada a dlho som sa nevedela s jej smrtou vysporiadat, v noci, ked zomierala, prisnil sa mi s nou kratky sen, kde mi povedala jedinu vetu: Tak ja uz pojdem. Ked mi zomierala dlhorocna kamaratka, prisla sa v noci so mnou rozlucit, zobudila som sa na velmi zvlastny zvuk, ktory je opisat velmi tazke. Ked verim v posmrtny zivot, verim aj na duchov, zatial som ziadneho nevidela, ale videli ich ludia, ktorym 100% doverujem.

User_37597

katussska24
ani neviem ako sa ti mam podakovat lebo ked sa podakujem za lutost to bude trochu cudne :)
no zivot je uz raz taky a treba to brat s rezervou.som rada ze to je uz za mnou..sem tam si tatino zaklope na okno a viem ze este na nas mysli..konkretne somnou sa neprisiel rozlucit,asi pre to lebo sa bojim stretnutia s duchom.verim na tieto veci ale odtial potial.