Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

moonika

Ake burlive emocie sa rozprudili. Ja sa sprchujem kazdy den. holenie je dobre na to, že sa nemnožia bakterie v najviac potivých miestach ktoré majú za následok pach. Stretla som niekoľko ľudí, ktorí boli síce milí, príjemní a slusní, ale necítili svoj vlastný pach a pobyt v jednej miestnosti s nimi bol často na nevydržanie. Svoj vlastný pach totiž vnímame omnoho menej ako tí ostatní. Nemyslím si, že ten kto dbá o osobnú hygienu je fiflena. Chlapa čo by sa nesprchoval by som najprv vyhodila z postele a potom asi aj z bytu. Kedysi sa ľudia kúpavali a sprchovali málo, lebo to bolo náročné a drahé. Možno sama prídeš na to, že sprachovať sa častejšia ako raz za 3-4 dni z teba auparkovú micinu určite neurobí a s učením a poriadkom v osobných veciach to nemá nič spoločné. A človek ozaj páchne inak ako skazené jedlo.

ujdbsabu

kazdy den, ked som maximalne leniva tak kazd druhy... ale malokedy sa satne,.. ked som bola mala tiez som sa kupala 2 krat do tyzdna, ale myslim, ze u dspeleho cloveka je potrebne aby sa sprchoval castejsie...

ajka1170

to kaplnka:
tak to som ja ta nejaka nestastna a neviemesteaka ajka, ktora to nezvladla....teda podla tvojho nazoru. nie, nie som estebak a sprchujem sa kazdy den. jedine co sa mi na tomto fore nepaci je fakt, ze prispievatelia nezostanu pri tom, ze si jednoducho povedia svoj nazor a basta fidli. niektori jednotlivci maju nevyhnutnu potrebu reagovat zas a znova a dokolecka dokola az to nikam nevedie. moj nazor. a ano...ako neprihlasena tu byvam pod nickom jajaja99. ak by mal niekto pripomienky k IP. ende.

ta3

Citala som celu diskusiu a som z nej veru velmi smutna, ano, toto je verejna diskusia, kazdy ma pravo sa k danej teme vyjadrit, ale preboha, vyjadrit svoj nazor, ale nie urazat druhych za odlisne nazory, tym dievcatam a damam, ktorym chyba tolerancia, velkorysost, nadhlad, chcem povedat iba tolko, mozno uz ste podla kalendara dospele, ale mentalne ste este detmi, postupne dufam pridete na to, o com nas zivot vlastne je, nie o vonkajsej krase, ktora casto v dnesnej dobe je falosna a teda nie o sminkach ci sprche, ale o medziludskych vztahoch, preto cim skor sa naucite diskutovat na kulturnej urovni, tolerovat odlisne nazory inych, tym lepsie pre Vas, ak chcete byt v zivote stastne.
AdamKrt, Proserpina, wsewse, suhlasim s Vami, iba s malou poznamkou k Adamovmu prispevku, odkedy som viackrat citala o skodlivosti antiperspirantovja sa im vyhybam

lost

katussska24, no ja som si to musel vyhladat, ale nabiehaju tu srany rychlejsie ako hviezdy na nebi :D

rec bola o netradicne vonajucej sestricke :)

a mojej zlej gramatike :D

inac... to musi byt dost narocne pamatat si a mat v hlave sprchovaci kalendar :-O
teda ak to nie je pevne dane ze "piatok a utorok", ale nejaky sofistikovany system, tak to by bolo narocne :)

kaplnka

este som sa na sekundu vratil totiz som si precital ze tu dal niekto navrh na zrusenie temy tak som chcel vediet kto a nasiel som ze nejaka ajka. to bude pravdepodobne nejaky byvaly estebak ked jej vadi takato vymena nazorov. volaktori ludia pchaju do vsetkeho cumaky a najradsej by kazdeho dirigovali poucovali a rozkazovali co ma kto robit. robia sa strasne moralny ale to je len taky dojem v skutocnosti maju strach lebo inak by im nevadilo ze maju ludia rozne nazory. ved ked sme si tu aj vselico vytkli a napisali tak sa preto nemusime hnevat na seba zivot ide dalej a kazdy ma pravo na svoj nazor. ale verim tomu ze zajtra bude uz tato tema vymazana lebo nejaka nestastna ajka to nezvladla. a admi nema cas si to cele citat tak vymaze a basta. a to sa asi zmenit neda. no co uz, nehnevam sa ani na ajku, asi je nestastna preto je taka. majte sa!

janka24

Ja vlastne nechapem ako niekto može druheho človeka zhodit a ohovárat bez dovodu,žeby ho ten druhý človek urazil,alebo čo...toto je ako riešenie si svojich komplexov.Tu neide o to,že sa tu napisalo kolko,, kedy ako sa sprchovat,ale akým sposobom to bolo napísané.Preto sa začala ta celá nezmýselná diskusia.

wsewse

sprcha,

nič si z toho nerob, iba ti poradím, aby si si nabudúce nepýtala od hentakých rady. Každý deň sa umývať je somarina. A holenie? To je len vec názoru. Ako dieťa som sa raz za týždeň kúpavala a od puberty som sa začala umývať tak často, ako som sa cítila. Teraz je to tak, že sa 2-3x za týždeň kúpem. Myslím si, že ženy, ktoré tu písali by sa mali nad sebou zamyslieť, ak teda majú čím. Čítala som asi 4 prvé strany príspevkov a musím povedať, že mňa šuška vôbec nesvrbí pri mojom režime. Ďalej chcem dodať, že z toľkej kozmetiky a prípravkov na vlasy, ako sa teraz používa, sa ani nečudujem, že máte mastné a nechutné telá, a tak sa musíte denne umývať - toto je fuj! :)

janka24

Niekto o sprche,niekto o krvi..no nedivím sa že "sprcha" zmizla,ved založila diskusiu o 18h.Odišla von a diskusia sa rozprúdila o nej-bez nej.A ja že prečo je upozornenie u admina o jej zrušení.Zaujímavé čítanie.
Bud to ludia majú málo svojich problemov,lebo ja som o tej 18 h,riešila pre mna dost závažné vecí,ale ked vidím túto diskusiu...