Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

katussska24

ale tak ako vraví zakladateľka témy,,,
" ľudia sa už načisto zbláznili, zmývajú si prirodzenú vôňu a natierajú sa umelou.":DDD

jajka001_

:))) - tak dobre, neprekrutila, len si to nepochopila
teraz zas pises ze co ked ma doma niekto doma zimu. tak ja neviem, mam pocit ze len hladas sposoby ako si pretlacit to svoje. vacsina ludi na slovensku zije v normalnych podmienkach. a my aj ked mame doma zimu v zime, tak sa okupem. urcite nie tak casto ako v lete ked sa okupem aj dvakrat za den, ale okupem sa, ved ked je mi zima,tak vleziem pod perinu alebo si dam styri vrstvy. dalsi problem, s ktorym ti poradim?
Inner - ja viem ze take mrchy su a je ich vela. ale ked sa niekto sprchuje dvakrat za tyzden, urcite smrdi. zas vies aky je to problem niekomu povedat ze smrdi. ze niekedy nestaci naznacit, nestaci citlivo povedat, aj tak bude urazeny. a bude to brat ako osobny utok. ako tu sprcha - vidis, stale jej to nevadi ze smrdi a radsej pride napisat na forum sa postazovat ze jej to niekto povedal.

katussska24

veď keby som ráno nevstala kvôli sprche, by som mala celý deň na hovno a rozmýšľala, či ma necítiť,,,------to SOM NAPISALA... ale pochopené to bolo tak, ako si to chcela chápať:DNES SOM SA NEOSPRCHOVALA-TAK MAM DEN NA...TAK TO UZ PODLA MNA JE PSYCHICKEHO RAZU

neviem stále čo je na tom psychického rázu že sa človek bude zle cítiť keď nieje osprchovaný..a to niesom žiadna pipka zaoberajúca sa šminkami ako si to tu spájate! A nech mi nikto nehovorí, že niekto kto sa sprchuje 2x do týždňa nebude smrdieť...lebo aj keby tie dva razy boli v pondelok a stredu napr. tak do konca týždňa je ďaleko...preboha, som nevedela, že v tejto dobe niekto dokáže dať takú otázku...a baby na intráku by si z nej asi srandu nerobili, keby im voňala

Inner

jajka001,

dovolim si ti oponovat. Aj u nas na intraku mala kamaratka prave s tym problem, ze spolubyvajuce si silou mocou potrebovali do nej kopnut a vymysleli si, ze je humusacka z chlieva. Hygienu pritom mala v poriadku, nikdy ziaden zapach z nej nesiel, cele noci len chodila plakat na ine izby, ze ona s tymi harpiami nevydrzi. A tie dosiahli co chceli, kamaratka od nich odisla na privat, lebo kto chce psa bit, palicu si najde.

Rovnako ako spolubyvajuce sprchy - mohli jej taktne naznacit, aby sa sprchovala castejsie, ale nie, ony si vybrali primitivnejsi sposob. Bez ohladu na to, ci Sprchu citit alebo nie, zachovali sa ako slepice, ktorym kultura spravania ocividne nic nehovori. nehovoriac o tom, ze najprv si mali pozametat pred vlastnym prahom a povyhadzovat skazene a plesnive jedlo. A az potom sa obzerat na druhych. A osobne si myslim, ze aj keby sa Sprcha zacala sprchovat kazdy den, jej spolubyvajuce by si nasli dalsiu zamienku, aby mohli do nej rypat. Lebo keby im tak na sprche zalezalo, mohli to riesit omnoho citlivejsie a priatelskejsie.

:))))

Ano o hygiene a nie o ohovarani,ale ked chce niekto cloveka ponizit- ohovorit tak na neho pouzijes kadeco,ako napr.v tejto teme SPRCHU tu uz osocuju.A to len preto ze si dovolila napisat nieco o svojej hygiene.

A k tej alergii-nie nemusi clovek vychadzat von,ale niekedy mas aj doma taku zimu ze sa neda sprchovat.Lebo hned clovek kycha,smrka a tak.
A su aj ludia alergicky inak-na vselijake pripravky-alebo aj na len chlorovanu vodu.Podla mna len treba vediet toho druheho pochopit a nie hned ho nazvat spinov.

jajka001_

katuska kto chce prekrutit ten prekruti :)
pre :))) - a kto vravi ze musis ist po osprchovani hned von?
a ze su typy ludi ktori si vzdy na tebe nieco najdu - ano, ale rec je o hygiene a nie o ohovarani.

Este dodam a koncim.Su ludia ktory ked ten druhy nerobi to iste ako on-v jeho ociach je HORSI-ale pritom si neuvedomuje ze kazdy sme iny a kazdy mame svoje nazory.

ked raz clovek ma niekomu smrdiet tak mu bude smrdiet aj tak,

- to ako co ma byt

Co to ma byt?asi to ze su jedinci ktory-KED CHCU SKRITIZOVAT CLOVEKA TAK SKRITIZUJU CLOVEKA A PRITOM NEVEDIA O NOM NIC.
A LEN TAK MIMOCHODM NIE KAZDY SA MOZE OSPRCHOVAT A IST ROVNO VONKU-POCULA SI NIEKEDY O ALERGII NA CHLAD?
ale nechcem sa natahovat-preto som tu nepisala.

katussska24

jajka aspon niekto ma pochopil a neprekrútil..:) no veď už nech si robia ako uznajú za vhodné, ale pre mňa je to vrchol nechutnosti sprchovať sa 2x do týždňa (stále mi nikto nepovedal aký to je vlastne harmonogram-ktoré dni sa kúpu) :)))