Silny zapal zaludka a zahy

Príspevok v téme: Silny zapal zaludka a zahy
kika155

Dobry den. Dnes bol moj otec na hadicke do zaludka. Uz dlhsi cas ho trapilo palenie zahy a bolesti zaludka. Doktor zistil ze ma silny zapal a predpisal mu lieky. Nakazal mu aj zmenit stravu, hlavne jest stravu, ktora nie je drazdiva. Viete mi poradit co take by mal uplne vylucit a ktore jedla su tie najviac drazdive? A naopak co je vhodne.. Dakujem

- mira

V žalúdku je kyslé prostredie, ktoré je potrebné na trávenie bielkovín. problémy so žalúdkom sú spôsobené hlavne repným cukrom a jedlom s prebytkom bielkovín ako je mäso, syry a vajcia. Všetky tieto jedlá sú silne kyselinotvorné.
Tento stav je spôsobený chybnými doporučeniami nadmerných dávok bielkovín, ktoré obsahuje civilizovaná strava.

Problémy so záhou sa odstránia, ak dotyčný začne jedávať jedlo ktoré obsahuje aspoň 30 % zeleniny, obilniny a okolo 5-10 % strukovín alebo rýb. Z obilnín je veľmi vhodné pšeno. Je vhodné vylúčiť aj ovocie do zlepšenia stavu a stravu spestriť semienkami, a ochucovadlami, vhodné sú aj morské riasy.
Takto je možné vyliečiť i žal. vredy, nechutenstvo a i.

ladida

pan hammel,ved ste to napisal prave teraz!celkove by som navrhovala,aby ste prestal sirit svoje pofiderne rady,okrem ineho o vyplachoch zaludka atd..nemyslim si,ze sa v problematike vyznate,pridu mi to skor ako "magoriny"nastudovane z dajakej encyklopedia makrobiotiky..uz viackrat som nusela krutit hlavou nad vasimi prispevkami.este pred tyma ko zautocite,som nutricna terapeutka.

hammel

som toto vôbec nenapísal ze zaha je sposobena kyselinotvornymi potravinami a je to prebytok kyseliny v zaludku.

Skopíruj môj celý text kde to mám nájsť že som to napísal. Samozrejme kyselinu chlorovodíkovú potrebujeme to mi je jasné ale záha je aj tak z prebytku kyselín :).

RNG

Precitaj si sam po sebe, co si napisal, ze zaha je sposobena kyselinotvornymi potravinami a je to prebytok kyseliny v zaludku.
Nuz mnohe potraviny okysluju telo,lebo sa rozkladaju na kyseliny, ale nie v zaludku a rozhodne nie na kyselinu solnu/chlorovodikovu(HCl), ktora je potrebna na travenie vo velkych mnozstvach a ktorej podla testov v Heidelbergu maju prakticky vsetci s palami MALO.
Meranie jasne potvrduje toto, to nie je zalezitost viery a nazorov, ale na tisicoch ludi zisteny fakt,ktory verejnost vcitane lekarov nepozna a nechce prijat.
Ale testy nelzu. Ked zaludok nedosiahne PH pod 2.5, travenie je poskodene, bakterie na jedle sa nezlikviduju a kvasne kultury v zaludku nie su potlacene, vcitane hnilobnych a tak natlacia nasilne cez uzaver medzi zaludkom kvasne peny do pazeraka, ktory neznesie ani len slabe zaludocne kyseliny=pala.

hammel

Ja som nehovoril o kyslosti žalúdku ale tela. Skúste si ešte raz prečítať môj príspevok a napíšte mi kde som napísal, že Ph pásiky určujú Ph žalúdka. Máme rozličné názory.

hammel

Ja som nehovoril o kyslosti žalúdku ale tela. Skúste si ešte raz prečítať môj príspevok a napíšte mi kde som napísal, že Ph pásiky určujú Ph žalúdka. Máme rozličné názory.

RNG

Moc nie je indikatorom kyslosti zaludka, ALE KYSLOSTI TELA-KRVI-PLAZMY.
Nemusim ist daleko, ja som bral dlhe roky niekolkokrat denne antiacidy, ako mi ich predpisali lekari na palu, a nezbavil som sa jej. Odvtedy, co pouzivam s jedlom kyseliny a neskor na prazdny zaludok zasady(lebo telo vytvara pri normalnej cinnosti obidvoje rovnocenne) paly nepoznam.
Uz davnejsie existuje aj procedura, Heidelbergov test na kyseliny v zaludku, kde mala tabletka s elektronikou sa prehltne a davaju pit pacientom sodu bikarbonu a tato pilulka meria niekolko hodin ako sa vytvara a kyselina meranim PH v zaludku. A podla vysledkov na desiatkach tisicov pacientov, ktori sa stazovali na palu zistili ze na 98% sa im v zaludku nevytvara dostatok kyyselin na stravenie jedla, tj jedlo im zacina kvasit a nahnivat uz v zaludku, a potom pokracuje do criev, kde sa nielenze nestravi dobre a neabsorbuje, ale znici aj probioticku floru a miesto uzitocnych latok v crevach sa tam vytvaraju rozne hnilobne toxiny
Viac na
www.phcapsule.com
Zialbohu, z dovodov najpravdepodobnejsie ekonomickych tento uz vyse 30 rokov stary test gastroenterologovia nepoznaju, pripadne nechcu poznat.A pri pale hovoria o prebytkoch kyselin, bez merania naozajstnych hodnot.
A nicia traviaci proces adresovanim priznaku=palenia v pazeraku,neutralizaciou kyselin, co vedie k oslabeniu travenia a tym celeho tela.
Tak si medicky priemysel vyraba zakaznikov.....

hammel

Ten zápal žalúdka by mohol byť čiste podľa mňa teoreticky z roztiahnutého žalúdka. Roztiahnutý žalúdok sa dá dosiahnuť jedením veľmi teplých polievok. To znamená ak je roztiahnutý dolu v ňom je je potrava ktorá sa neposúva ďalej a hnije alebo kvasí. Pri ďalšom prijatí jedla sa to jedlo premieša zo zvyšnými potravinami už pravdepodobne skvasenými ktoré sa ďalej nedokážu posunúť lebo dolu je taký ovis. Ak by to bolo preto žalúdok by sa dal do poriadku po niekoľkých hladovkách.

hammel

RNG znovu si dovolím nesúhlasiť že pálenie záhy je z nedostatku kyselín. Záha je z prebytku kyselín, ľudstvo denne prijíma silne kyselinotvorné potraviny. Ak máte pálenie záhy zájdite do lekárne a kúpte si PH pásiky a odmerajte si ph teda očúrajte papierik a uvidíte že ste prekyslený. Štipľavé jedlá práve že ničia Helikobaktera pilori

hammel

RNG znovu si dovolím nesúhlasiť že pálenie záhy je z nedostatku kyselín. Záha je z prebytku kyselín, ľudstvo denne prijíma silne kyselinotvorné potraviny. Ak máte pálenie záhy zájdite do lekárne a kúpte si PH pásiky a odmerajte si ph teda očúrajte papierik a uvidíte že ste prekyslený. Štipľavé jedlá práve že ničia Helikobaktera pilori