Dobry den. Dnes bol moj otec na hadicke do zaludka. Uz dlhsi cas ho trapilo palenie zahy a bolesti zaludka. Doktor zistil ze ma silny zapal a predpisal mu lieky. Nakazal mu aj zmenit stravu, hlavne jest stravu, ktora nie je drazdiva. Viete mi poradit co take by mal uplne vylucit a ktore jedla su tie najviac drazdive? A naopak co je vhodne.. Dakujem
Silny zapal zaludka a zahy
a ešte mne pomáha,že som začala variť na olivovom oleji,alebo na masle a dosť robím veci len na pare.nemal by jesť vyprážané jedlá,alebo teda čo najviac to obmedziť!ja som pila aj tie nápoje nutridrink,prepláca to poisťovňa ak to lekár predpíše.inak to stojí myslím nejaké 2 eurá/flaštička
dakujem dievcata :) nastastie fajcit prestal asi 3 mesiace dozadu kvoli zavratom a piskaniu v uchu a teraz povedal ze sa vzda aj kavy.. tak este do neho natrieskat kazdy den dost cistej vody, nejake to ovocie a hadam sa to vylepsi :)
D i e t n y r e ž i m sa prispôsobuje aktuálnemu stavu pacienta. Zo stravy je v každom prípade až do ústupu ťažkostí vhodné vynechať potraviny a požívatiny, ktoré dráždia aj sliznicu žalúdka zdravého človeka (alkohol, čierna káva, nikotín a pod.) Strava má byť spočiatku šetriaca (varené zemiaky, zeleninové polievky, dostatok tekutín, najlepšia je čistá voda, prípadne čaj, ale nie silný). ja mám tiež chronický zápal žalúdka a nemám jesť korenené jedlá,údeniny,mastné jedlá.napr.keď si dám kúsok kačice,tak sa idem zblázniť.tiež cesnak,surová paprika mi škodí.mne dala doktorrka aj brožúrku čoho sa mám vyvarovať a tiež tam boli recepty,len neviem kde to mám.
no vysadiť by mal, papriku, cibulu, štipľavé veci,strukoviny a jesť by mal hlavne dosť ovocia, ktoré mu pomôžu v trávení a pod... najlepšie čo môžeš urobiť kúpiť mu knihu o zdravom stravovaní..idú vianoce, takže máš tip na darček :-)