nezvladam dceru

Príspevok v téme: nezvladam dceru
lubka100

Prave pred chvilou som zazila taku situaciu, ze sa mi trasu ruky a mam pocit ze nevladzem dalej. Uz dlhsi cas mam problem so 14 rocmou dcerou. Ma pred monitorom, ale zasadne sa nema co ucit, doma nepohne prstom, vsade ma neporiadok.. Trapi ju len ako vyzera a co si oblecie. Som na nu sama, snazim sa mat kamaratskym vztah, riesit chlapcov atd. Vcera som jej dala zaracha, lebo ked som sa vystavena doplazila z prace, taky neporiadok ako ma cakal doma...Ked som povedala, ze pojdem do skoly (lebo stale vraj nema znamky) a porozpravam sa aj s chlapcom s ktorym chodi (spravil jej cucfek cez pol krku ), dostala pomaly zachvat a vrestala po mne ako zmyslov zbavena. Pred chvilou sa suverenne zacala chystat von, dalsi cirkus, jacanie (nie moje) az dobehla suseda, ze ci tu byvame same alebo co.V zivote som sa tak nehanbila. Ja sa snazim, kupila som väcsi byt, aby mala sama izbu, kupim jej podla moznosti vsetko, ale uz nevladzem. Mam dost psychicky narocnu pracu, tak viem, ze obcas aj ja reagujem podrazdene, ale dnes to presiahlo hranice. A odisla von, len buchli dvere. Prosim Vas, ak mate decko v takomto veku a podobme problemy, ako reagovat. Skusala som s nou hovorit kludne, vtipne, vselijako, ale fakt som na konci.

xyxyz

chrsnes do ksichtu vodu 14 rocnej dcere alebo ju dotiahnes k umyvadlu kde jej nalejes vodu za krk-tak ti to akurat vrati spat...

betkacat

ozaj, možno už nebude treba, ale ked je dieťa hysterické stačí mu chrstnúť do tváre deci vody...zažila som... a keby nie tak umyť tvár a za krkom studenou vodou, hned sa ukludní...

betkacat

lubka-chcem ti vyjadriť podporu, dobrých rád si dostala dosť, mladá potrebuje pravidlá a ty tiež, musíte sa rešpektovať navzájom, moje deti sú už staršie a našťastie som na ne nebola sama...takže si ani neviem predstaviť túto situáciu...čosi sme zažili, ale nikdy nie v takomto rozsahu, možno zato že veru dostali aj varechou ked boli malí, ako spomínal adam...moja mama hovorila najprv povinnosti , potom zábava a nemyslím , že to neplatí aj dnes

nathália09

ach,tak konečne žeby začala premýšĺať???
to som rada,a neboj zvládneš to-len netreba naraz vela kritizovať.Treba si sadnúť a vydiskutovať problémy.
Všetko kludnym tónom,a hlavne to riešiť,a nenechávať to tak.
Si silná,je to vidieť.Zvládneš to,a aj oveľa viac.Takže hlavu hore.

jajaja99

lubka, drzim palce, aby "napravne" opatrenia priniesli zelany ucinok. uprimne. a suhlasim s tvojim zamerom....rodic ma byt v prvom rade autorita, az potom kamarat. vela zdaru so slecnou :)

lubka100

Baby super prispevky, inak akurat pisem jednu pracu a cerpam z jednej knihy a je tam kapitola ze ako byt dobrym rodicom a dietatom, tak sme vypli telku a pracitali si to. A cuduj sa svete,na dcere vidno ze premysla a teraz si to dokonca zobrala do izby a cita !!! Hned sa mi bude lepsie spat. Tak ja idem pracovat, uz kludnejsia :)

nathália09

to sme velmi radi,že si to zvládla-prvý dôležitý krok si urobila-to je hlavné.Velmi sa teším.
Dávaj nam správy,ako sa darí.

Deee

este nemam deti, ale s rodicmi som vedela celkom pekne zamavat a rozhodit ich...len dcere neustupuj...stanov pravidla a drz sa ich aj keby motyky padali, napr. ak dcera uprace v piatok byt, moze ist von, inak nie...nech vrieska krici hadze sa o zem, nadava reve nech robi cokolvek neustup...samozrejme, ze ti urcite povie slova, ktore budu strasne boliet, pretoze vie kam presne udriet...ale ak je ustupis vyuzije to a stane sa to samozrejmostou...
s odstupom casu som rodicom vdacna za to, ze ma dokazali udrzat doma ked to bolo treba, naucili zodpovednosti a pristupu k spolocnym veciam (lebo doma nie som hostom, za ktoreho carovna vila uprace) a dnes sa snazim vsemozne vratit to, co som dostala...
ako uz bolo spomenute, za privilegia aj povinnosti...ide to ruka v ruke...
a drzim palce, nedaj sa a ked ta naserie do nepricetna, vykric to do vankusa nech sa netesi z toho ako ta vytocila...

Cashia

Lubka,
napísala som to, lebo je to jednoducho tak, nemusíš mi ďakovať :)) .. existujú tí, čo hovoria, že treba rodinu udržať "za každú cenu"..áno, keď nastane kríza, treba sa snažiť, ale určite nie za každú cenu..ja síce zatiaľ neviem, aké to je mať dieťa v puberte - ale s istotou môžem povedať, že z pohľadu dieťaťa je lepšie žiť len s jedným rodičom v pokoji ako dennodenne počúvať hádky rodičov,lebo oni sa "úpenlivo" snažia udržať rodinu pokope..

a určite neplatí, že si už teraz svoju autoritu nevydupeš ako tu ktosi napísal..VYDUPEŠ ! pokiaľ sa nevzdáš a zistíš ako treba ísť na toho malého diabla čo máš teraz doma :))
každopádne držím palce a prajem pevné nervy a vôľu..

Najčítanejšie články