nezvladam dceru

Príspevok v téme: nezvladam dceru
lubka100

Prave pred chvilou som zazila taku situaciu, ze sa mi trasu ruky a mam pocit ze nevladzem dalej. Uz dlhsi cas mam problem so 14 rocmou dcerou. Ma pred monitorom, ale zasadne sa nema co ucit, doma nepohne prstom, vsade ma neporiadok.. Trapi ju len ako vyzera a co si oblecie. Som na nu sama, snazim sa mat kamaratskym vztah, riesit chlapcov atd. Vcera som jej dala zaracha, lebo ked som sa vystavena doplazila z prace, taky neporiadok ako ma cakal doma...Ked som povedala, ze pojdem do skoly (lebo stale vraj nema znamky) a porozpravam sa aj s chlapcom s ktorym chodi (spravil jej cucfek cez pol krku ), dostala pomaly zachvat a vrestala po mne ako zmyslov zbavena. Pred chvilou sa suverenne zacala chystat von, dalsi cirkus, jacanie (nie moje) az dobehla suseda, ze ci tu byvame same alebo co.V zivote som sa tak nehanbila. Ja sa snazim, kupila som väcsi byt, aby mala sama izbu, kupim jej podla moznosti vsetko, ale uz nevladzem. Mam dost psychicky narocnu pracu, tak viem, ze obcas aj ja reagujem podrazdene, ale dnes to presiahlo hranice. A odisla von, len buchli dvere. Prosim Vas, ak mate decko v takomto veku a podobme problemy, ako reagovat. Skusala som s nou hovorit kludne, vtipne, vselijako, ale fakt som na konci.

zuzunana

a nepracujes prilis vela? mate aj nejake spolocne aktivity? vylety alebo nejaky sport? alebo len tak si zajst na kofolu? mozno by vam to pomohlo. Alebo skus jej najst nejaku mini brigadu alebo proste nejaku cinnost hoci aj doma nech vie ako sa na ten kredit zaraba.
ja som tiez nebola anjelik ked som mala 14, aj cucflek na krku bol a nie raz :)aj frajeri boli...a uplne najviac ma otravovalo ked sa ma rodicia vypytovali frajera, to som neznasala aj ked som bola starsia.Viem ze rodicia to citia potrebu vediet s kym sa ich decko flaka, ale ja som to brala tak, ze ved sa nejdeme brat tak mi dajte pokoj a chodila som na tajnaka :) Manzela sa mi ako jedineho utajit nepodarilo :)
Asi tym musi prejst kazdy..co uz, hlavne nech sa uci, aby v buducnosti nelutovala.

jajka001_

no tie rady s vyfajčenim cigariet pred mamou, to asi nikdy na nikoho nezabralo :))) na mna urcite nie. a zmalovat sa na obludu, to moze napisat len nejake decko. sak ta ta pubiška vysmeje.

dsadas789

Nema ziadnu uctu k tebe, ziaden respekt,nemas ziadnu autoritu,cize robi si co chce,nestanovila si hranice odkial pokial,takze nevie co moze a co nie,puberta je obdobie v ktorom je clovek velmi ovplyvnitelny, ako specialny pedagog by si to mala vediet,cize mozes to vyuzit vo svoj prospech,musis nastavit hranice,musis jej zacat davat zaracha a fyzicky trestat ak je to nutne,tresty mozu byt aj zabavne napr. ak jej najdes cigarety tak dokym ich vsetky pred tebou nevyfajci tak uvidi,ked sa tak maluje rada nech sa tak namaluje,ze bude obluda,dokym sa nezmaluje tak nevyjde z domu. Vyser sa na tych vydrbanych super modernych hyper navodov ako byt super cool matka,ktore pisu bezdetne buisnessmanky,ktore v zivote nemali normalnu rodinu,vztah. Proste starodobre vynadat,ak papuluje tresnut ju,nie silno,ale tak aby mala strach, aby vedela kto je pan, ked bude starsia pochopi to,ako som to ja tiez pochopil a som vdacny,ze ma rodicia vychovali spravne,neskoncil som ako delikvent. Dolezite je aj okolie v ktorom vyrasta,to sa tiez podiela na tom, proste s vychovou si mala zacat skor,lebo teraz uz pojde do sveta,zoberie si co si ju naucila a podla toho bude hodnotit. Este nie je neskoro a ak nemas manzela,tak jej chyba vychova z muzskej strany...nebude mat muzsky model v zivote.

Alica123

Lubka, ja mam uz sice svoju Petu odrastenu, ale aj tak si netrufam nikoho poucovat. Dnesne deti totiz vyrastaju do tazsej doby ako pred rokmi (kazdopadne, mali sme to lahsie my rodicia aj ony deti). Len si, prosim Ta, davaj pozor, aby si nedopadla ako mamina v nasledujucom vtipe>>>

Dcéra prechádzajúca pubertou sa očividne nevie zmestiť do kože a vykrikuje na svoju mamu z jednej izby do druhej: "Mami, dones mi pohár vody z kuchyne!"
Chvíľu sa nič nedeje, a preto dcéra znova kričí cez celý byt: "Mami, čakám na tú vodu."
"Ja ti dám pohár vody," zvolá mama, vyvedená z miery drzosťou svojej dcéry, ale už stratí nervy a nahnevane jej pohrozí, "vezmem remeň, čo visí v skrini, a sľubujem, že ťa tak strašne zderiem po holej riti až ju budeš mať celú fialovú!"
"No vidíš mami," provokuje ďalej drzá dcéra, "keď už budeš na ceste s tým veľkým remeňom, nezabudni láskavo zobrať aj ten pohár s vodou."

>>>Preto Ti zelam pevne nervy a drzim palce, nech vsetko dobre dopadne. Hoci v pripade Tvojej dcerenky by bolo pre klobasky na zadku od vyprasku kozenym remenom uz asi pomerne neskoro :-(
alebo mozno aj nie:-)

Radinho

Ahoj Lubka jasne vysvetlim ti to .
Pocuj je to na dlhsie vysvetlenie tak napis mi mail na pokeci ak mas a ja ti to tam vysvetlim .
Radinh0@azet.sk popripade Radinh0 .
A som rad ze uz to je lepsie ten vas vztah :)

Radinho

Pocuj je to na dlhsie vysvetlenie tak napis mi mail na pokeci ak mas a ja ti to tam vysvetlim .

Radinho

muc

Cashia, nevycitam lubke nic, len hlasno premyslam o situacii ktora je v sucasnosti akoby "in" (teda to skakanie zo vztahu do vztahu, milenky, milenci, 40% rozvodovost,...). a to vsetko robime my- dospeli. koho maju mat tie deti za vzor ak nie vlastnych rodicov? a bude to este aj horsie o nejakych cca 10 rokov, ked deti v sucasnosti rozpadnutych rodin sa dostanu do puberty. nemaju vzor, nemaju zazemie, rodicia si ich kupuju vyletmi a darcekmi a tym kompenzuju svoju absenciu v ich kazdodennom zivote, nemaju svoj domov nikde, lebo kazdy vikend travia u ineho rodica, vysoke naroky a ocakavania kladene zo strany rodicov,spolocnosti, nastrahy spolocnosti a spolocenstva v ktorej existuju... no proste des a hroza. vseobecne panuje akasi nezodpovednost a egoizmus. niekto tomu hovori demokracia. ja tomu hovorim, ze vytratila sa zo vztahov laska, porozumenie a schopnost obetovat sa za milovanu osobu. ta obetavost je v dobrom slova zmysle, samozrejme nie v zmysle trpiet za kazdu cenu grobianstvo toho druheho.

Najčítanejšie články