Prosím Vás ma niekto skúsenosti s týmto ochorením? Mne pred nedávnom doktorka povedala že mám problém so štítnou žlazou...neviem ešte celkom presne o čo ide lebo na vyšetrení som ešte nebola ale chcem sa spýtať keď má niekto zníženú funkciu že priberá ako sa to prejaví? že priberá naozaj prakticky z ničoho??
Štítna žlaza - priberanie
Bostek 4 , skús mi zanechať tvoj mail kontakt :)
Bostek, to záleží od typu ochorenie š.ž. Tak ak je na podklade nedostatku jodu, tak možno, ale pri autoimunitnom ochorení š.ž. nie, nakolko by sa existujúce ochorenie zhoršilo. Toto by ti najlepšie zodpovedal endokrinolog, nakolko v hormone ktorý berieš už nejaké percento jodu berieš a ak ešte lieky neberieš, tak nie je od veci to vyskúšať,
Ahojte mam 13 a tusim ze odmalicka mam poruchu stitnej zlazy hypotyreozu- priberam. Chcela som sa podelit o informacie ohladom stitnej. Hypotyreoza priberate. Nie je to tak ze z nicoho ale naozaj je to velmi narocne na stravu ale mam 13 a mam kvoli stitnej vahu 90kg a sa snazim schudnut ale je to velmi tazke kvoli stitnej ale i veku... Za rok som pribrala 15kg ale chcela som sa podelit aj o skusenosti pri jedle s ktoreho sa mi podarilo schudnut... Ziadne pecivo max kaiserky, ovocie max do 17:00, zelenina, cvicenie. Dufam ze Vam to pomoze a zvyknete si rychlo prvych 21 dni je vacsinou najhorsich. Keby daco piste na moj mail.
No ja mam subklinicku hypotyreozu a som práveže veľmi chudá. Z tabletiek som pribrala ale mala som pocit že len tuk žiadna svalova hmota :(
ja som presvedcena ze v dosledku znizenej funkcie stitnej zlazy som pribrala.normalne som sa stravovala.ptedtym kef som bola zrava som jedla a s plnym zaludkm aj ked som bola nikdy giac ako 58-60kg som nemala a to som uz bola poriadne pribrata.ziadnou ppp netrpim ako sa mi to tu snazia nahovorit prefikane psycjologicky s fiktivnymi temamivlebo oebovat to vefia na ti ste skoleny.neexistuje aby som toljo pribrala ked som normalne jedla vylucujem preto si myslim ze to boli je v dosledku stitnej zlazy.
dobry den za3mesiace som pribrala skoro 10kg je tos trasne,neviem co sa deje...cchela by som vediet cos i dat vysetrit alebo nieco
Stitnu zlazu treba vyliecit jodom, selenom a enzymami, nie vyrezat. To je barbarstvo.
jajaja295, tak keď tam má uzol, tak jej asi sám nezmizne, musí von...
a určite sa dá skôr pribrať 20 kg kvôli štítnej žľaze, než z "vyvíjania sa" :) ak si pribrala len kilo, buď rada... ono je to individuálne, niekedy ľudia priberajú aj kvôli tomu, že naozaj jedia viac, než keď boli zdraví - podvedome, lebo cítia veľkú únavu. aspoň u mňa to tak bolo, keď sa na to tak spätne pozriem, a to som mala hypertyreózu, takže som mala chudnúť :) lenže ako som sa ledva vliekla, všade, kde som si sadla, som zaspala, tak som mala tendencie tlačiť sa čokoládou, aby som získala energiu