Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Štítna žlaza - priberanie

Príspevok v téme: Štítna žlaza - priberanie
Futuristka2

Prosím Vás ma niekto skúsenosti s týmto ochorením? Mne pred nedávnom doktorka povedala že mám problém so štítnou žlazou...neviem ešte celkom presne o čo ide lebo na vyšetrení som ešte nebola ale chcem sa spýtať keď má niekto zníženú funkciu že priberá ako sa to prejaví? že priberá naozaj prakticky z ničoho??

jajaja295

Maja, za rok si pribrala 20 kil? urcite to mas zo stitnej? lebo mne zistili znizenu funkciu pred rokom a pribrala som asi jedno kilo...cize skor je to tym, ze sa este vyvijas a to ze ti maju vyoperovat stitnu, je to najhosie, co si mozes dat spravit

Maja5

Futuristka2 ....ja mam 15 rokov stitnu zlazu mi zisli ked som odpadla v 14...cize us rok sa nanu liecim....za ten rok som pribrala 20kg...kvoli tej stitnej zlate... ani nebudes vediet z coho budes priberat...a ani nebudes vediet kedy priberies a us sa budes zaoblovat...ale ja idem toho roku na operaciu lebo sa mi tam zacal robit uzol a ma to dusi...taze musi ist von :)Dufam ze som ti neako pomohla

RNG

Z toho co dosial vieme, stitna zlaza produkuje okrem thytoxinu(T-4) aj hormon triiodothyronine a tiez thyroglobulin a calcitonin. Teda tolko vieme zatial a telo presd nami skryva este hromadu procesov, o ktorych sa dozvieme len v buducnosti
Preto podporenie cinnosti stitnej zlazy extra jodom vitaminami B a mineralmi vseobecne je lepsie, nez doplnit len chybajuci hormon thyroxine.

RNG

Ja osobne si ale myslim, ze je lepsie napravit cinnost stitnej zlazy, nez doplnat telo o hormon, ktory produkuje. Stitna zlaza ma iste aj ine funkcie, hoci ich este lekari nepoznaju bezne.

nnn

ahoj mala by si ísť aj sama na vyšetrenie ... doktor ťa vyšetrí nič to nie je :) zoberie ti krv... a potom podľa toho ti nasadí lieky je to len hormón.. ktorý ti chýba... pre správne fungovanie tela potrebuješ tento hormon.. ak ho nemáš môžeš mať veľa problémov ako priberanie, únava, naladová, meškanie a zlý cyklus menštruácie, je toho veľa najdeš to tu aj na nete... ak budeš brat tie lieky teda ten hormon tak ti bude fungovať telo správne ako zdrávý človek pretože budeš mať hormon ktorý potrebuje tvoje telo

RNG

Inac v USA dnes miektori endokrinologovia odhaduje, ze je medzi 40 az 60% ludi s ciastocne alebo znacne znizenou cinnostou stitnej zlazy a to je dovod tej pretlstlosti, ktora je tu katastrofalna.

RNG

Hormony menia funkciu tela, hospodarenie so zivinami a pri nizkej cinnosti stitnej zlazy sa spomaly spalovanie v tele(malo energie, unava) a preto sa pribera, kedze sa potrava nespali a nepremeni na energiu.
Hypothyreoza je zriedkavo choroba, velka vacsina je sposobena nedostatkom roznych zivin, najma jodu a roznymi zamoreniami(flor, chlor, brom, PCB, pesticidy, herbicidy, tazke kovy, rozne chemikalie, vcitane mnohych chemickych liekov...)
Ak by sme to nazyvali choroba, tak aj spinave ruky pri nedostatku vody a mydla by tiez mohla byt "choroba", podvyziva by tiez mohla byt choroba a hlad chorobny priznak.....