Po dohode s Babenkou dávame do pozornosti možnosť samoliečbou reflexnou masážou chodidiel, ktorá sa vykonáva stláčaním a stimulovaním príslušných bodov na chodidlách nôh podľa ochorenia. Mapka príslušných bodov je na tejto adrese:
www.chi-slovakia.sk
Reflexná masáž chodidiel
Alickaj, máš doma presne obe veci ako aj ja. Ten pichľavý koberček je dobrý pod kríže keď bolia, prvé tri minúty to pichá a potom to prechádza v horúčosť, ale dá sa fajn zniesť. Ten válček mám aj ja, ale nájsť toho "hlupáka" čo by ma s ním valcoval je horšie. pozri si v Google "masážna podložka" a tam je viac druhov a aj ceny . Ten istý za 460 a 430 korún - taký zelený. Dievky, dnes som bol na masáži chrbáta, bolí ma celý človek, ale viac ma to bolelo predtým. Už som nemohol ani poriadne otočiť hlavu.
margitka, a kolko taka masaz stoji?
Babenka,keby som vedela.Mám ho už dlho.Moj otec sa venoval bylinkám a takýmto veciam,mám dojem že to on kdesi objednal.Tak sa mi zdá,že taký valček by mal byt ešte niekde v dome /po rodičoch/.Ak ho nájdem možem ti ho poslat.Možeme sa dohodnut.A ináč skús nájst niekde na internete cez google.
alicakaj, ahoj. ten valcek si kde kupila? kolko stal? tiez chcem kupit nieco z toho,tak sa informujem o vsetkom. dakujem ti za info.
Ahoj samko,som to ja alickaj.Bude mi trvat 2 dni,kým to tu všetko prečítam,čo ste stihli popísat.Ak som správne pochopila tak sa bavíte o masážnych koberčekoch.Ja mám taký malý-ježko,riadne pichlavý.A potom mám aj taký valček s takými hrotmi,na masírovanie.A myslíte že to používam?Figu.Ale asi začnem.Musím sa tu najprv zorientovat.
Toho lepidla by potrebovala aj za vedro, lebo za jedná o väčšiu plochu a tam ho je len trošku. Muselo by byť flexibilné, niečo podobné ako silikón v tých tubách a s pištolou na vytláčanie.
babenka v klude si ho urob sama- zaklad je nejaky kobercek-tak aby sa nesmykal :-) a kamienky male rozne velkosti a tvary-nesmu byt rovnake- v tom je ten forik a myslim ze sekundovym lepidlom ti to bude drzat.
tak a budeme slapat vsetci! :-)))
:-)))) samko, mal by si si unho nechat robit reflexnu masaz. zda sa mi,ze by mu to celkom slo :-))))
masaz zadarmo...a prirodna!
ten kobercek z kamienkov by som si chcela urobit doma. nejakym lepom nalepit na latku kamienky.potom by som to zrolovala a odlozila. nevies co by mi ich nalepilo na platno? a aky tvar by mali mat? aku velkost?
Na záhrade si urobím taký 2-3 metrový dlhý chodníček okolo ohniska na opekanie, ale ten môžem používať len v lete, zime by ma oziabalo. A ten koberček si kúpim do bytu. Ten chodník nie je problém, do betónu sa vsadia kamene a je do. Inač, prstov by bolo škoda, preto mi vždy ohrýza špice topánok.