prosím , o názor na vitariánstvo neviem sa rozhodnúť čo je lepšie pre zdravie či vitariánstvo , alebo zdravá výživa prosím o vyjadranie ďakujem
názor
Tuk z rýb je živočíšny tuk, ale zároveň obsahujú aj tie omega kyseliny. Myslím že ryby sú zdravé ak ich neješ na kilá každý deň. Odporúča sa 3 - 4 x do týždňa nejaká ryba. Zdravčie sú tie morské ako losos, tuniak ale jasné že fajn sú aj tie naše ako pstruh a pod. V poslednom čase sa veľa kecá o pangasiusoch že sú nezdravé kvôli miestu chovu
lukyjeff: mám pocit že tu na SK sa nedá ani byť vitarínom dosť chemické ovocie ani nie dostatok druhov a iné druhy mi ani moc nechutia napr. papaya no neviem či by to dobre dopadlo.... ta kora sa mi viac pozdáva , síce aj tam vyžadujú všetko organické a dosť aj drahé nejaký džús odporúčajú za 190€ ale inak majú fajn recepty... ja mám ryby veľmi rada , dúfam , že mäso nie je nejak škodlivé , ale aspoň podľa mňa sú ryby zdravšie ako mäso klasické , nemajú "zlý" cholesterol... v knihe od H. W. som čítala , že napr. tuk s rýb upcháva vlasočnice atd.... čo si o tom myslíš? pretože je to "mrtvy" tuk
momentálne všežravec , ale ešte sa rozhodujem možno skúsim vitariánstvo alebo stravovanie podľa kori ved myslím , že sama uvidím po čom sa cítim lepšie
lukyjeff: a ryby potom tiež nie však? ale z hladiska správnej výživy sú lepšie ryby sem-tam trochu kuraciny
Ja nejem maso uz roky, kvoli alergii. Fakt je ze neobsahuje vlakninu, dost vela zivocisneho tuku (samozrejme zalezi ako ktore ako spravene). Vela sa hovori o dopovani antibiotikami a taktiez to co obsahuje maso najdes aj v inych zdravsich zdrojoch. Takze nevyhnutne urcite nie je, ale ci je nezdrave a do akej miery to ti uz ja nepoviem
lukyjeff: človek ani sám nevie :) a čo mäso?
lukyjeff: a to v podstate všetky mliečne výrobky nie len mlieko či?
rumka: vitariánstvo je konzumácia ,,živých" potravín. To neznamená že teraz si ulovíš králika a za živa ho zješ. Ide o stravu kde ješ ovocie, zeleninu, semená a orechy v surovom stave. Potom sú druhy vitariánstva, niektorý nejedia škrobovú zeleniny atď.
Alchamilka: K mlieku. Vo veľkých množstvách zahlieňuje a navyše to čo predávajú v obchodoch je len biela vodička pod značkou mlieko. Na bio (hlavne na Slovensku) mám svoj názor. Ja osobne pijem len kyslomliečne výrobky, tvarohy, cottage a pod. mlieku a syrom sa vyhýbam