Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odvolanie proti rozhodnutiu posudkovej komisie ohľadom invalidného dôchodku

Tomm89

Dobrý den prosím o radu požiadal som o invalidný dochodok ale mi ho zamiestli lebo nemám zaplatené povinné dochodkové poistenie mam ho vraj vyplatiť a a daju mi dochodok aký mi vymerali ale zabudli mi povedať že sa da spetne vratiť dochodok od ukončenia školy kedže som bol študent...a kedže mi to nepovedali tak by som chcel napísať odvolanie a požiadať o vratenie penazí ??? ale pracovníčka socialky povedala že sa to vraj neda prosím o radu aj pravnicku dakujem prosím a spravu mail vrskat@centrum.sk

JSjanka

Ahojte,môžete mi prosím poslať vzor tlačiva ktoré potrebujem na odvolanie sa proti rozhodnutiu na Sociálnu poisťovňu.Uznali ma za polovičnú ID.chcem sa odvolať.len neviem ako to sformulovať.
Napíšte mi prosím na jsjanka@gmail.com
Ďakujem

Beatris286KE

Zdravím N-ika, veľmi pekne ďakujem za odpoveď...napísala som že mám bolesti.... okrem chrbtice a noh mávam veľmi často strašné migrény s nauzeou trpnutie rúk, opuchy klbov...I dnes ledva môžem stúpiť na chodidlo, pretože je dosť bolestive ako keby som v ňom mala veľkú hrču....ja chápem tabuľky....nie som osoba ktorá by chcela sedieť doma len tak...ja si len neviem sama pomoct....beriem veľa liekov po ktorých som dostala silnu alergiu a museli ma hneď hospitalizovať... je to nespravodlivé...niekedy už fakt nevládzem... Bola som už aj pri psych...opať lieky....Najhoršia je bezmocnosť....Bude ako bude...

N-ika

beatris - posudkovy postupoval spravne...podla tabuliek ti zial nemoze zvysit percenta. Je jedno kolko mas nalezov v karte, ide vzdy o jednoochorenie ktore sa posudzuje a za dalsie mozes ziskat maximalne 10%...
po operaciach chrbtice sa vacsinou stav upravi (moj oco mal rozdrvene platnicky a robil az do dochodku).
Posudzuje sa ako velmi ta tvoj stav obmedzuje pri praci. Konkretne pri chrbtici sa posudzuje ci chodis sama, ci mas nejake nervove drazdenia, paralyzy...atd...to ze mas bolesti sa neposudzuje (bolesti chrbtice ma v podstate kazdy)..pneumotorax ani v tabulkach nie je, nie je to dlhotrvajuce ochorenie u ktoreho nie je predpoklad vyliecenia...je to jednorazovy stav...ak mas nejake reumatologicke ochorenie, zanho ti mohli pridat 10% aby si mala aspon tych 45%...
na tvojom mieste by som sa neodvolavala aby ti invalidny nezobrali uplne...

Beatris286KE

Zdravím, veľmi pekne vás chcem poprosiť o radu ako sformulovať, resp. napísať odvolanie voči rozhodnutiu posúdk.lekára o nepriznaní navýšenia ID.Dávala žiadosť o prehodnotenie ID t.č 45%/2x oper.chrbtice, tit.platnička/ stále mám pretrvavajúce bolesti+dve operácie pľúc/spon.pneumotorax/ reum. ochorenie,aut.och.štítnej žlazy...poskytla som im celý šanón lek.správ...hospitalizácie...v daný deň predvolania mi bolo veľmi zle a myslela som si, že mám znova pneumotorax. Pos.lekárovi som vravela, že sa mi zle dýcha...on zapis. pani povedal aby otvorila okno...nič žeby mi snáď pomohol....skončila som na plúcnom i na kardiologii...našťastie bez nálezu....ale i tak ...ak by sa mi niečo stalo....bezohľadnosť pos.lekára z Košíc...už som sa chcela na všetko vykašľať, ale vždy sa nájde \"niekto\" kto mi povie, že on chodí do práce a je na celom ID anič ho nebolí a k lek. chodí len aby mu nevzali ID...Strašné...Tak rada by som chodila znova do práce....ale kvoli bolestiam nedokážem...Do 15-teho musím stihnúť podať odvolanie. Skôr som nemohla, nakolko som bola hospitalizovaná :(Ak sa nájde nejaká dobrá duša, poprosím napísať na mail. Beabalintova@gmail.com. Srdečná vďaka

ddana

okuliare , nepodstatné. bezne sa znizuju plne Id aj u onkologických pacientov a malokedy uspejú s odvolaním. snáď by mohla pomôcť socialna fobia.

ni-ka

k tej prvej otazke-nestalo sa mi tak neviem, ale myslim ze ak sa odvolas a dolozis este nejake nalezy (lek.spravu)o tom ze stav sa nezmenil tak si myslim ze by si uspel(a)
a k druhej-samozrejme ze treba dolozit vsetky nalezy, za dalsie ochorenia mimo hlavnej diagnozy mozes dostat 10% navyse...

anonym...

1,chcem sa opýtať, či sa už stalo, že niekomu znížili percentá z plného ID na polovičný a na základe odvolania Vám ho priznali naspäť na plný.

2, a napr. ak máte problémy s chrbticou a poberáte dôchodok a idete na prehodnotenie či k nálezom prikladáte aj také, čo s chrbticou nesúvisia - očný ( robí mi problém nosiť okuliare, lebo krívam ), kardiolog ( beriem lieky na vysoký tep ) psycholog ( mám socialnu fobiu )...alebo je to zbytočné prikladať. aa