Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Výmena bedrového klbu a život potom

Príspevok v téme: Výmena bedrového klbu a život potom
55klara

Ahojte. Chcem sa spýtať, poradiť. Otec bol operovany, teda mu bol vymenený bedrový klb v maji 2010. Do dnešneho dna chodí stale o franc. barliach a má stále bolesť a také zvláštne pukanie, praskanie v klbe. Lekár mu hovorí, že je to \"normálne\" ale otec je z toho zufalý, pretože čo s nim boli pacienti, tak tí normálne chodia a dokonca bez barlí.
Viete mi niekto povedať z vlastnej skúsenosti, či má niekto taký problem a ako ho riešiť?
Ďakujem

Nikola21

necitala som predosle prispevky ale chcem len povedat ze moj dedo bol operovany na obidva klby a par mesiacov po operacii uz chodil v poriadku bez ziadnych bolesti a komplikacii..

ni-ka

piestany-a ma mama nejake ochorenie?napr.cukrovku?
napr ja po artroskopii som chodila s barlami rok...zalezi od pacienta,u kazdeho je to individualne a vplyva nato vela faktorov...

piešťany

Moja mama je po operácií bedrového kľbu.Je už 4 mesiace po operácií.Používa jednu francúzsku barlu.Stále jej noha opúcha,bolí,tlačí,pichá,štípe.Štípe ju aj okolie jazvy.Bez barle nevie chodiť.Pančuchy nosí proti opuchom.Je to normálne?Viete poradiť?U lekára bola a ten povedal,aby si dala tabletku od bolesti.

dado28

ja som po výmene presne tri mesiace, chodím bez bariel a problémov, len mám taký čudný pocit niečoho cudzieho v tele. Po operácii ma postavili na nohy už na druhý deň, po troch ďalších som išiel domov. Mesiac po operácii mi dali fr.barlu, tú som používal tri týždne. Jediné, čo mi vadí je kondícia a preťaženie druhej nohy. Treba poriadne cvičiť od samého začiatku.

bojkoNelly

Po úraze mi hrozí operácia (výmena) bedrového kĺbu. Na ortopédii v ÚVN Ružomberok. Veľmi sa bojím, ako to celé dopadne, lebo okrem chvály tu čítam aj zlé veci - vyskočenie kĺbu, či zápaly...
Chcela by som vedieť, ako sa mám dopredu pripraviť na operáciu (cvičím denne na rotopede aj na žinenke v ľahu)?
A potom tiež, čo treba dopredu zabezpečiť na rekonvalescenciu v domácich podmienkach...
Ovplyvní vôbec pacient, aký typ EP mu dajú? Určite má každý záujem iba o tú najkvalitnejšiu EP s najdhlšou životnosťou.....

JohnyPuky

Mám 54 rokov a som 6 týždňov po výmene bedrového klbu v Prešove. Cítim sa skvele, bolesti žiadne. Tento týždeň idem na prvú kontrolu. nastupujem do auta, chodím po schodoch v rod. dome.

ellinka

Ahoj všetci,mám 41 rokov a mám 15 dní po výmene ľavého bedrového kĺbu. Mala som strach, už som mala jednu veľmi nepríjemnú a bolestivú operáciu za sebou. Ale môžem doporučiť,hneď po operácii mi prešla bolesť v kĺbe,po operácii Vám dajú na JIS -ke infúzie od bolesti a 24 hodín, viac-menej prespíte. Druhý deň idete na izbu, poobede príde rehabilitačná sestra a ukáže pár cvikov. Na ďalší deň vás postavia na nohy.Na štvrtý deň som išla na schody a po nácviku chôdze do schodov a zo schodov mi bolo večer pri vizite povedané, že na siedmy deň ma pustia domov. Operovaná som bola v Ružomberku. Skvelá nemocnica, vynikajúci lekári,môžem iba doporučiť.

muc

spravny tah????!!!
nerozumiem velmi.

vykonom sa skvalitni dalsi zivot pacienta, takze mozno v tvojom pripade tomu povies, ze to bol spravny "tah" ..

pavlaxyz

dobrý deň,
moja mama je 3 týždne po operácii bedrového kĺbu, chodí veľmi veľmi opatrne a pomalinky o dvoch nemeckých barliach, ale vôbec nechce tú nohu zaťažovať, Trochu cvičí, ale zaťažovať nohu vraj vôbec nesmie až tri mesiace, je to pravda? Ja som si myslela, že po troch mesiacoch by už mala normálne chodiť aj o francúzskej barle...