nenávidím mužov... potrebujem otca

Príspevok v téme: nenávidím mužov... potrebujem otca
weronika

Ako už z názvu vyplýva - áno - nenávidím mužov... Myslím si o nich, že sú všetci len klamári a že všetkým ide len o jedno - ublížiť ženám. Keď pozerám na vzťahy v mojom okolí alebo v telke, či doma, je mi z toho zle. Veď pomaly každá žena sa trápi - kvôli chlapovi. Na jednej strane túžim po vzťahu, mať rodinu, detičky, ale na strane druhej, keď sa pozriem napr.na vzťah medzi mojimi rodičmi, vždy si poviem, že ja sa nechcem v živote tak trápiť ako moja mamina. Vidím na nej, že je smutná a neviem, ako jej mám pomôcť. Otec prišiel o prácu ešte pred rokom a pol, a začal aj dosť piť, nedá sa s ním normálne rozprávať, hneď sa len rozčúli. Aj predtým mali nejaké problémy, ale teraz sa to už nedá. Všetko mu vadí, aj keď pozeráme telku večer, alebo počúvame hudbu, alebo sa nám nechce jesť. No proste všetko. Potrebujem otca, ktorý by ma podporil, s ktorým by som mala fajn vzťah, nemusíme byť najlepší priatelia, to nie, ale aspoň sa normálne porozprávať. O pár mesiacov mám 22 rokov, nemám priateľa, a ani nechcem. Lebo sa bojím, že budem zažívať to isté. Nechcem takú rodinu...

weronika

... tak, a nič sa nezmenilo... v nedeľu sme pochovali dedka... včera otec prišiel domov zase opitý... ledva stál na nohách. Mamka sa rozplakala, snažila sa s ním porozprávať, ale s opitým človekom nemá význam niečo riešiť. Nedával, rozčuľoval sa... neviem ako sa treba chovať v takýchto situáciach... Dnes mám v práci voľno, od rána som ho uvidela po prvý krát asi pred pol hodinou. Neviem kde bol, ale zase pil. A zas tá istá pesnička, prečo pozerám telku, že prečo nič nerobím,... že zase som nič nespravila. Pritom obed mal na stole... varila som... Nerieši... Nechápem...

ta3

Weronika
prijmi moju uprimnu sustrast
ked nam zomrie stary rodic, nesieme to tazko, ale ked nam zomrie rodic, nesieme to este tazsie, takze je dost mozne, ze Tvojho ocka sa smrt jeho vlastneho otca tiez velmi dotkla a ja velmi dufam koli Vam vsetkym, ze ho to zaroven prinuti, ako sama vravis, zamysliet sa nad sebou, svojim spravanim a dalsim zivotom a ze slniecko zacne opat svietit aj do Vasej rodiny

weronika

nemám žiaden čas stráviť ho s dedkom, nakoľko dnes zomrel a je to hrozný pocit... ale uvedomila som si, aký je život krátky, aj ked on sa dožil pekného veku... Bojím sa toho, že umriem nespokojná alebo podobne. A preto dúfam, že sa mi podarí zmeniť môj postoj k životu, k mužom, aj k samej sebe... Budem sa snažiť... Budem sa snažiť žiť tak, akoby bol môj deň tým posledným dňom v živote... Dedko bol otcom môj otca, je teraz dosť smutný, čo je logické... možno si aj uvedomí a prehodnotí týmto svoje správanie voči nám... neviem... ale dúfam, že ho to aspoň prinúti zamyslieť sa nad tým všetkým...

lost

K tomu dedkovi, to je mi luto, je to vec ktora je mimo nasej moci, a vyplakanie nie je problem,.. mozno je to ten pravy cas byt s dedkom viac ? teda to som len niekde cital, ze aspon sa rozlucite "stastny" teda aj on, ze neodide sam, ale bude mat pri sebe niekoho kto z lasky "zakyva"..

Skus nemysliet na to ze zomiera, skus mysliet na to ze si mala tu cest zit pri nom dlhych (kolko mas rokov).
Moj dedko ani nevidel mojho braska, mal som 9 rokov, vtedy som si to ani tak neuvedomoval, vobec si na to nespominam (vdaka detskemu rozumu). Druhy je este stale tu, ale nikto nevie kolko este..

Ty to mas o to narocnejsie ze si vec uvedomujes.. Ale napriek tomu mas tu (mozno to vyznie morbidne) "vyhodu", ze mas s nim este nejaky ten cas..

preco taketo myslenie?

Lebo je to vec ktoru nemozeme zmenit, teda, nemozem ist proti nej, proti prirode to nie je mozne. Tak aspon ist "s nou" , "dobrovolne" a vyuzit ten cas, ktory tam este je, pretoze je posledny, tak vyuzit naplne, ale nepozerat na hodinky.

Na toto neexistuju slova.. ale z cleho srdca vam zelam nech su tie posledne chvile co najkrajsie...

ta3

boze, Weronika, spamataj sa, s takymto postojom ci uz voci muzom alebo celkove voci zivotu vzdy budes iba nestastna,
mate to doma tazke a teraz aj dedko zomiera, viem, je to naozaj tazke, ale aj ked to Ty a aj viaceri budu vnimat ako prazdnu frazu, usmej sa na svet trosku, potom aj svet sa usmeje na Teba, vpust trochu lasky do svojho zablokovaneho a smutneho srdiecka a trochu jej potom rozdaj okolo seba, ani to nie je fraza, ze co davame, to sa nam vracia, drzim palce, aby sa Ti podarilo trochu zmenit negativne zmyslanie, nepomoze nam iba nadavat, stazovat sa a lutovat sa, ak chceme zmenit situaciu okolo seba, musime zacat najprv u seba

uhlie

No a keby som aj nebol, tak by som asi strebaval len desinku pivo, bo to mi chuti. Ale ne zas moc. Len tak obcas pri pozerani futbalu, alebo tak si zo tri dam.

uhlie

Tak teraz to uz vobec nechapem. Nenavidis otca, alebo nenavidis muzov, ktori piju, alebo nenavidis vsetkych muzov, alebo koho to vlastne nenavidis? Lebo nie vsetci muzi piju. Teda pijuvsetci, ale nie vsetci piju alkoholicke napoje. Ja napriklad nepijem,bo som nejaky slaby na peceeenku.

weronika

uhlie, tým, že je môj otec taký, aký je, a že sa v mojom okolí stretávam s množstvom ľudí ako je on, resp. s množstvom chlapov ako je on, preto mám pocit, že všetci muži sú taký, chápeš? a preto ten "odpor"...