Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

téma pre Warermelon

Príspevok v téme: téma pre Warermelon
alchamilka

dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď

alchamilka

no dnes mám super naladu našla som aj granatové jablká papaju sušené figy proste u nás toho bolo no čo sa stalo? :D

watermelon

no jo ja teda tiez vyvaranie nemusim, a hlavne je to mrtva strava, ktora chuti len preto, lebo je umelo dochutena solou a korenim. Keby to nebolo osolene, ovegetovane a ja neviem este ako dotvorene, tak by o to clovek ani nezavadil.
xyzz: drzim palce, urcite to bude raz ako to ty budes chciet, prestahujes sa niekam, kde zozenies ovocie alebo budes mat zahradku. Ja tuzim prestahovat sa do Thajska alebo nejakej exotickej krajiny, kde budem mat stale dostatok ovocia mnaaaaaaaaaaaam

xyzz

alchamilka veru, v tých našich "mestách" je to hrozné... Cez internet sa to dá s nejakými trvanlivejšími, s ovocím to bohužiaľ nejde a cestovať po potraviny každú chvíľu sa mi vážne nechce.. veru, veru s tým súhlasím... ale mne vitariánstvo vyhovuje veľmi aj z praktickej stránky (samozrejme v prípade, že mám prístup k viacerým druhom ovocia) že nemusím vyvárať (keďže žijem s rodičmi tak nebudem variť len pre seba) a povedzme si pravdu- za sporák ma to teda neťahá =D

alchamilka

xyzz: diky :) podľa mňa je úplne jedno aká strava sa vykonáva... (ak je zdravá) ale hlavne nech sa človek cíti dobre... nemá zmyseĺ ak s ana nejakej niekto necíti dobre a dalej to taha... proste čo tebe vyhovuje... napr. sú potraviny , ktoré sú aj varené a sú strašne zdravé lenže povedzme si na rovinu v tých "našich" malých mestečkách nenajdeme nič z tochto na internete je kopu toho ale obejdnávať to stále no... ja som dnes bola v obchodíku a našla som tam čo som chcela...(síce je to o dosť drahšie) no ja by som skúsila aj kakaové bôby dakedy cez internet objednám.. neviete ako chutí ryžové mlieko? ešte som ho nepila ä(iba sojove kozie atd a to mi nechutilo brr) chcela som vyskúšať toto len neviem aká je chuť

xyzz

Ok, ďakujem za radu, pozriem to... to kaki som nikdy v živote v žiadnom obchode nevidela.. a som si istá, že u nás to mať nebudú keďže tu nezoženiem ani avokádu či nebodaj limetku...

no práve oni boli dosť sladké... tak isto mám citlivé zuby aj keď som ešte pijávala kofolu, keď som jej vypila viac ako pár deci.. to si potom nemôžem zuby ani umyť, ani hrýzť minimálne 3 dni ...

watermelon

xyzz: no to mi trvalo riadne dlho, kym som sa naucila kupovat spravne ovocie (aby som ho hned mohla jest, casto som kupila nezrele a skor zhnilo ako dozrelo alebo bolo kysle a tak), tiez este teraz niekedy kupim nezrele, ked nepoznam to ovocie. Granatove jablko musi mat zopar hnedych skvrniek na povrchu, ale nie vela. Alebo kupit uplne bez skvrniek ako vylestene a potom treba cakat kym dozreje, to ale neviem ako dlho, tak radsej kupujem trochu zrelsie ako nezrele, tie su totiz uplne kysle. K tomu kaki, mozno sa to na SVK aj inak vola, m ato vela nazvov: persimon, sharon, kupuje sa to vacsinou na kusy, je to oranzove alebo cervene, sak zadaj do vyhladavaca. Je to velmi sladke. da sa to jest aj menej zrele aj prezrete, podla toho ako komu chuti.
Inac este mi napada k tym pomarancom, ze sa maju konzumovat len zrele, cize nie polozelene, musia byt sladke a vtedy to zubom nic nespravi. Skratka pomaranc nema byt kysly.

xyzz

watermelon fuuu 2 mesiace len na pomarančoch... by som sa po týždni asi pototo =) Ja som to nebrala ako útok, len som mala potrebu vysvetliť situáciu =) Ja počkám do jari a potom sa snáď už rozbehnem na 100% =)granátové jablká... no.. jedno skoro 2€, kúpila som si 2 a jedno zhnité a druhé ešte nedozreté aaach bože na porazenie s tými trápnymi supermarketmi... hurmi kaki? to som v živote nepočula =D
alchamilka noo u nás na vegánsku stravu... to nepripadá do úvahy, keďže starká zdravo variť nevie (všade tona oleja, ...) Ja na to zatiaľ kašlem, od jari už idem naplno a uvidíme =) Ale tebe držím palce =)

alchamilka

xyzz: to je aj u nás čo ma dosť trápi najprv chcem prejsť na vegánsku lebo takto je to ťažké a zháňam rôzne semienka , názvy , ktoré som nikdy nepočula , potom bobule acai ˇ, agave sirup , je toho veľa... tak sa snažím bduem nakupovať cez internet a ako sa dá,... aby som čo najviac surovej stravy jedla a jedla zdravo skús aj ty :) na tej kore som čítala skvelé recepty tak dotoho... čím zdravšie tým lepšie a telo samé povie čo si žiada

watermelon

alchamilka: to suvisi vraj s toxinmi ktore dostavas do tela, pri veganskej varenej ich dostavas menej ako ked jes vsetko, ale dostavas, ved aj chlieb sa pecie pri teplotach, kde vznikaju karcinogeny.

prispevok: stravovanie sa podla krvnych skupin je zase raz blbost, ktoru si ludia vymysleli. AJ zvierata maju kopce krvnych skupin a stravuju sa podla svojho druhu a nie podla toho, aku skupinu maju. Ja som napriklad 0.

xyzz: to nemal byt utok na teba. Skus sa prihlasit na forum freshness.cz - tam su aj slovaci a komunikuj s nimi, poinformuj sa, co jedia, kde a ako nakupuju. Mnoho vitarianov, ked potrebuje doplnit energiu a kalorie, je susene datle (medjool su strasne dobre). Lepsie susene ako ziadne. Samozrejme je len na tebe ako to ty citis, ked citis, ze to tak nejde, tak nutit sa do toho je hlupost. Treba si pockat na leto. Aj ja som zacinala vlastne tak na jesen ci na zimu a mala som hrozne depresie lebo som nevedela co jest. Mala som pocit ze su vsade len jablka a pomarance. Su vitariani teda uz fruitariani, ktori zimu travia len na pomarancoch. Ano dobre citas, napr. 2 mesiace len pomarance. Ja by som to osobne nemohla. Takze aj ja som vlastne preckala zimu v takom polovitarianskom mode a potom na jar som to rozbehla. Teraz uz mam okolie zmapovane, viem presne, co kde mozem kedy kupit (kde je aky trh, kde je aky obchod). A hej, mam obrovske stastie, ze zijem tu, lebo mam na vyber vsetko ovocie skoro, po akom zatuzim. Teraz na zimu zacali granatove jablka, ktore zboznujem, hurmi kaki (to je aj na SVK, aj granat. jablka som u nas v Bille videla), manga zo Spanielska, coskoro budu z Peru (tie povazujem za najlepsie), a jasne pomarance, figy, mandarinky...mnam robim si tu sama chutky pre seba. Hlavne sa do nicoho nenut, ono to pride, a naozaj je lahsie zacinat v lete, ked je ovocie vsade.

xyzz

Nehľadám dôvod, prečo to nerobiť. Práve že hľadám spôsoby, ako to robiť. Bola som takto asi tri dni čisto na ovocí keď som bola chorá, tie zuby boli aj po jablkách dosť citlivé, čo sa mi nikdy nestalo. A to som prosím pekne zjedla asi len 2 denne lebo som nemala vôbec chuť... Ja asi počkám na leto pretože pochádzam z malého mesta kde síce nastal boom so supermarketmi, ale ponuka je všade rovnaká. Nehovorím, spomínala si, že žiješ v Belgicku. No prosím, tam je samozrejme situácia iná. Nemáš problém zohnať hocičo... no v tom našom "meste" kde sú jablká, pomaranče a banány, sem-tam sa niekde vyskytnú jedlé hrušky alebo slivky? No.. to radšej budem do toho leta na varenej strave.