Kto má kedy čo platit?

Príspevok v téme: Kto má kedy čo platit?
lucinkaVIP

Ahooojte mam 19 rokov a este pomerne kratko mam priatela, on ma 22 pracuje ,ja studujem na VS. Chcem sa spytat ako to riesite s platenim?? Napr kino ktore stoji 5-7 e,alebo káva a podobnéé veci proste zaujima ma ze ako to riesit s platenim.... Aj ja sa snazim niekedy nieco zaplatit ked sme vonku proste nenechavam vzdy vsetko na nom .. Ale viete ako studentke VS sa to nedá vzdy kedze skola mi teraz zhltne fakt kvantum penazi ... Co nechat na priatelovi/co na mne?? ...
Ako to riesite vy ?? Vdaka:)Pekný den..

anonymCR/SR

Ahojte, uz to tu myslim zaznelo ale co ak ma priatel "prehnane" poziadavky na kavickovanie a podobne veci..nemyslim teraz dovolenky a tak..ale prisaham ze moj priatel chodi min 5-6krat tyzdenne na kafe a vkuse ma chce tahat so sebou, som studentka a sice brigadujem co mi vykryje najom ale davat denno denne 100ku (zijem v cechach) za nejaku kavu a nealko...to sa nazbiera...viem ze je potrebne sa o tom porozpravat a nehanbim sa za to ale vy chlapi ste tupi (prepacte:))a urcite ani ten moj by to nepochopil spravne...viem ze on by to zobral tym stylom ze tak ja ju teraz budem na vsetko pozyvat a chudinka ona nema peniaze ani na hlupu kavu atd.. chapete ma? :)

zui

ja si myslim, ze aj ked je to tvoj frajer, nemal by vzdy platit len on. ak je to mensia suma, mohla by si zaplatit ty a on by sa mal nechat pozvat.

alusinka

ked idem von s kamaratmi, vacsinou platia oni (mam stastie na gentlmenanov;) a ked idem s kamoskami, tak sa zlozime ( kazda da tolko za kolko vypila, zjedla a pod.)

A neviem, ale podla mna, je rozdiel, ked ta niekto POZVE alebo ked ta ZAVOLA... ked ta pozve, by predsa mal platit on ;)

lost

A ako to robite ak idete s len kamosom alebo kamoskou von?
Napr:
ide Adam von s Tomasom a Adam dostane chut na obed.. tak pochopitelne pozve Tomasa, ale on nema pri sebe ani euro, cizez toho sa tazko naje, cize Adam sa rozhodne zaplatit, lenze neveriaci Tomas je tvrdohlavy a nechce ist, lebo najradsej by predal svoju cast darovaneho obeda a isiel si kupit nieco do PC
(realny pribeh) :D
ked uz tak, ferove mi pripada raz jeden, potom druhy, ale co ak je ten prvy tak nesmierne narocny ze by stale len niekam chodil, a druhy to nechce opatovat?
potom jedine co moze ten prvy robit je bud chodit sam, alebo najst 10 takych kamosov :D

lienocka2808

No ja som studovala dost tazku skolu - chemicko-technologicku v ba takze sme mali vyucovanie kazdy den z toho dva dni prednasky. Ale brigadovala som. Bolo to hrozne, pretoze som si robila popri tom aj vodicak a zo skoly som letela cela spotena do prace a naopak, ale zarabala som velmi pekne peniaze, robila som v jednej pravnickej firme na recepcii. Myslim, ze ked clovek naozaj chce da sa stihat vsetko. Takto som fungovala takmer 3roky a mohla som si dovolit vsetko.Rodicia mi nedavali nic, a ani by som nechcela. takze sup sup brigadovat. To co ma platit chalan a co dievca sa tu jednoznacne povedat neda. Pokial som studovala bolo to fifty/fifty teraz mi plati vacsinou priatel, ale z casu na cas ho aj ja samozrejme pozvem alebo nieco zaplatim. Zas by som si stale nenechala za seba platit :)

alusinka

Tak najskor k tej VS... Studovala som v BA, skolu som mala 4 dni do tyzdna, mali sme za semester 14-16 predmetov, a to niektore trvali aj 3 hodiny...nakolko som pendlovala medzi troma skolami, ktore neboli extra blizko vedla seba, bolo takze, usporiadat si rozvrh do 2-3 dni ;)
A pokial som milej pani docentke povedala, ci ma moze pustit o 5 minut skorej z prednasky, lebo musim ist do prace, usmiala sa na mna a povedala: Slecna, rozmyslite si, ci chcete studovat, alebo pracovat. Pokial odidete mate "Acko" - absencia .... A kedze za 2 Acka by mi predmet nedala, tak bolo dost tazke popri skole aj brigadovat. Ale da sa to, len je to dost o drzku (nocne, cez vikendy, ziaden volny cas;)

A co sa tyka platenia. Moj chlap ma pokial som studovala pozyval na vsetko. Hej, bolo mi to hlupe, ale bohuzial, som vtedy nemala moc penazi na rozhadzovanie, aj ked sa to tykalo mojho poloviciaka....
Dneska ked uz pracujem, mame to rozdelene asi nasledovne: priatel plati najom, ja sa staram o domacnost.... :) pokial by si mal zaplatit sluzku, urcite by minul viac penazi, ako minie na mna.
A mozno som divna, ale vobec mi nepride nic divne na tom, ked chlap svojej milovanej plati kofolku, kino, diskoteku... ;)

:)

bibi - my sme len jeden kruzok, uzko specializovany odbor, je nas 10 a rozvrh si sami robit nemozeme. ako prvaci moc vyskakovat nemozeme ;) a studujem v BA. a mam skolu kazdy den. niekedy mam 4 hodinove prestoje medzi presnadkami a cvikami, niekedy 15minutovu prestavku a skolu od 8 do 20. tak prestan tarat, ze je to o sikovnosti ci nesikovnosti studenta, niektori si skratka vyberat nemozu.

podotykam ze ja pracujem aj tak, aj napriek blbemu rozvrhu

janka?

mirka 23 neviem ale som z presova a tam je viac takych chlapov , ja to nechapem , ved ja keby som bola chlap tak by som ani len nedopustila aby dievca zaplatilo za obycajnu kofolu 9sk , och to nie :DD