Ahooojte mam 19 rokov a este pomerne kratko mam priatela, on ma 22 pracuje ,ja studujem na VS. Chcem sa spytat ako to riesite s platenim?? Napr kino ktore stoji 5-7 e,alebo káva a podobnéé veci proste zaujima ma ze ako to riesit s platenim.... Aj ja sa snazim niekedy nieco zaplatit ked sme vonku proste nenechavam vzdy vsetko na nom .. Ale viete ako studentke VS sa to nedá vzdy kedze skola mi teraz zhltne fakt kvantum penazi ... Co nechat na priatelovi/co na mne?? ...
Ako to riesite vy ?? Vdaka:)Pekný den..
Kto má kedy čo platit?
Skus si najst nejakeho rovnocenneho priatela. Niekoho, kto tiez nema peniaze na rozdavanie. Aby si sa naucila zit sama anie na ucet niekoho ineho.
kedy jak.raz on raz ja.nenechavam sa vzdy pozyvat,bolo by mi to neprijemne.ak ma narodeniny,meniny on tak plati on,ak ja platim ja.vyrocie,raz on alebo ja.to je jedno,...na rovnako...lebo zarabame obaja,tak to u nas nie je problem.a bolo to tak uz na zaciatku...
No ja som na tom trošku inak ako ty:) Môj priateľ mi platí všetko, až mi to niekedy nie je príliš príjemné. V reštikách necháva vysoké účty a keď navrhnem, že to zaplatím, tak o tom ani počuť. I klasické poďakovanie za večeru berie ako neviem akú samozrejmosť. Tiež by som niekedy rada zaplatila spoločnú večeru, ale...
pol na pol.
Ak by priateľ platil za mňa, je to jeho dobrá vôľa, NIE niečo automatické, nebodaj samozrejmé. Proste keď si nemôžem dovoliť zaplatiť za kino, kávu vonku, tak sa tam nehrabem a trávim s frajerom čas inak. Napríklad sexom :)
pol na pol
Tiež si myslim, že by ste sa mohli uskromniť. Jedno kino vas výjde na 14 ečiek... dokažeš to zaplatiť v pohode? Určite je to vela aj preňho. A to ste ešte neboli na kave. Takže nie je v poriadku ak všetko plati on. Tak ako pre teba, tak aj preňho to nie su male sumy. Chapem, že mate problem aby ste sa mohli stretnuť.. ale. Spravodlive by bolo, keby ste všetko platili napoly. Mala som ex, on zarabal velmi slušne, ja som bola študentka a vždy sme išli napoly, treba ale podotknuť, že bol už šibnutý na prachy.
tak myslim si ze nemusite chodit do kina, zrovna ked stoji 7eur, v stredu su listky zlacnene alebo chodte do mensich kin, kde listok stoji 3eura alebo do autokina. Ak nezaraba nadmerne vela penazi, tak by ste mali platit na striedacku. Ja mam priatela 4roky a raz pozvem ja jeho, raz on mna, obaja studujeme VS, plus on ma este pracu.
Nikto nic??? :/