Ahojte , mám 14 a este som nikdy nemala tampon . Skúsala som si ho tam dávať ale neslo to .... Ohladom toho som strasne bojazlivá a bojím sa ze si tam nieco narusím atd. Poradte ako tomam urobit ??????? A v kolkych rokoch ste si ho prvý krat dali ??? ja by som vyskusala O.B :)
Potrebujem to najmä koli tomu ze chodím na plavecký a koli kramom som uz dosť treningov vynechala :) dakujem
Prvý tampon
Ja som si prvý dala v 14. Pomohla som si najskôr nahmatať miesto prstom a išlo to. Keď čítam , že niekto si ho dal v 12 tak sa kukam, že čo ? Síce nejaké skúsenosti s tamponmi mám ale pre mňa nie sú také pohodlne :DDD
Ak vám nejde zaviesť tampón použite lubrikačný gel. Keby mne mal kto poradiť, ušetrila by som si trampoty s prvými tampónmi. Na letáčiku z lubrikačného gelu je normálne napísané, že sa môže používať aj na ľahšie zavádzanie tampónov.
Najlepšie sú o.b., Ria a Kotex. S tampónmi s aplikátorom, mám zlé skúsenosti, keďže aplikátor je z plastu, bolo to trochu bolestivé a ostala vo mne vonkajšia trubička, naštastie keď som potiahla za šnúrku, aplikátor sa povytitiahol. Tampóny bez aplikátora, treba zaviesť tak hlboko, aby tam išla asi tretina ukazováka. Druhou rukou si počas zavádzania musíte stále držať vchod do pošvy trochu roztiahnutý, inak to páli a ide to ťažko. Ozaj je pravda, že ak je tampón zavedený správne, tak ho nie je cítiť. Tampóny používam asi štvrtý mesiac, na noc vložky.
Alwaysky sa mi úplne sprotivili. Majú taký umelý povrch a je tam niečo ako sáčok, že trochu šuštia. To, čo hovoria v reklame, že sú jemné ako hodváb, vôbec nie je pravda. Z vložiek sa mi vidia najlepšie Libresky tie tirkysové a tie modré na noc. Ak som touto radou niekomu pomohla som rada. Mne nemal kto poradiť. Mne kamoška povedala iba toľko: \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"nič nejde na prvykrát samo\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\". Hanbila som sa jej pýtať ako presne si to tam zavádza.
Ak vám nejde zaviesť tampón použite lubrikačný gel. Keby mne mal kto poradiť, ušetrila by som si trampoty s prvými tampónmi. Na letáčiku z lubrikačného gelu je normálne napísané, že sa môže používať aj na ľahšie zavádzanie tampónov.
Najlepšie sú o.b., Ria a Kotex. S tampónmi s aplikátorom, mám zlé skúsenosti, keďže aplikátor je z plastu, bolo to trochu bolestivé a ostala vo mne vonkajšia trubička, naštastie keď som potiahla za šnúrku, aplikátor sa povytitiahol. Tampóny bez aplikátora, treba zaviesť tak hlboko, aby tam išla asi tretina ukazováka. Druhou rukou si počas zavádzania musíte stále držať vchod do pošvy trochu roztiahnutý, inak to páli a ide to ťažko. Ozaj je pravda, že ak je tampón zavedený správne, tak ho nie je cítiť. Tampóny používam asi štvrtý mesiac, na noc vložky.
Alwaysky sa mi úplne sprotivili. Majú taký umelý povrch a je tam niečo ako sáčok, že trochu šuštia. To, čo hovoria v reklame, že sú jemné ako hodváb, vôbec nie je pravda. Z vložiek sa mi vidia najlepšie Libresky tie tirkysové a tie modré na noc. Ak som touto radou niekomu pomohla som rada. Mne nemal kto poradiť. Mne kamoška povedala iba toľko: \\\\\\\"nič nejde na prvykrát samo\\\\\\\". Hanbila som sa jej pýtať ako presne si to tam zavádza.
Alwaysky sa mi úplne sprotivili. Majú taký umelý povrch a je tam niečo ako sáčok, že trochu šuštia. To, čo hovoria v reklame, že sú jemné ako hodváb, vôbec nie je pravda. Z vložiek sa mi vidia najlepšie Libresky tie tirkysové a tie modré na noc. Ak som touto radou niekomu pomohla som rada. Mne nemal kto poradiť. Mne kamoška povedala iba toľko: \\\"nič nejde na prvykrát samo\\\". Hanbila som sa jej pýtať ako presne si to tam zavádza.
mam 14 a chcela by som vyskusat tampon prosim poradte ako
A co ty jej chces tam zavadzat tampon ved nech si ho zavedie sama. To co mam byt ? :D
ja mam 12 a tampon som uz mala je to uplne pohodlne vobec o nom nevies ale prvy som mala znacky tampax ktory sa dost lahko zavadza, pokial ti to fakt tam nejde, skus si tam opatrne daj jeden prstik ako skusku bez tamponu alebo si na youtube daj ako zaviest tampon o.b. a neboj sa, nic si nepokazis ani pannenska blana sa ti neroztrhne velkost tamponu blana zvladne. ke to uplne vpohode a nemas sa vobec coho bat.
tak toto je fakt uchylne:-)
dievcata, toto je tema uplne pre uchylakov, nepiste sem radsej. urcite si to vela uchylnych muzov cita