Prvý tampon

Príspevok v téme: Prvý tampon
mojprvy

Ahojte , mám 14 a este som nikdy nemala tampon . Skúsala som si ho tam dávať ale neslo to .... Ohladom toho som strasne bojazlivá a bojím sa ze si tam nieco narusím atd. Poradte ako tomam urobit ??????? A v kolkych rokoch ste si ho prvý krat dali ??? ja by som vyskusala O.B :)
Potrebujem to najmä koli tomu ze chodím na plavecký a koli kramom som uz dosť treningov vynechala :) dakujem

IWillFollowYou

ja som tampony zacala nosit az po sexe

kym som bola panna nesiel mi tam a dost ma to bolelo

kup si tie najmensie, blanu by to nemalo poskodit myslim

hosaro

jojkamojka655:panenskú blanu určite nestratíš
PS:To už v 11 máš menštruáciu?A vieš čo je panenská blana?

jojkamojka655

Ahoj mam 11 a neviem či mam použitt tampon rada bi som ale bojim sa ze stratim panensku blanu a ja neviem prosim vas poratde mi ci si mam dat tampon alebo nie

audreyu

ahoj, pouzitie tamponu nezavisi od veku :) skus OB tie maju taky hladsi povrch, tieto: www.obtampon.hu

a pozor na to, aby to boli tampony MINI, kedze predpokladam si este chlapca nemala.. a hlavne hned ked vyjdes z vody treba tampon vybrat..

a neboj sa jeho pozitia, hlavne musis byt uvolnena, lebo ked sa budes pri zavadzani bat, budes "stiahnuta" a nepojde ti to... sadni si na wc roztiahni nohy, uvolni sa, rozbal tampon, vytiahni z neho snurku, skus ju potihnut ci v tampone drzi, a str co a postupne posuvaj dalej ukazovakom.. malo by to ist do 1/2 az cely ukazovak... tam pon je zavedeny spravne, ked ho necitis..

Anonym123456

Dobrý deň, mám 12 a idem sa o týždeň na dovolenku do Rajeckých Teplíc s malou sestrou a dedkom. A rovno na ten týždeň mi vychádza menštruácia a ja sa chcem ísť kúpať. Rozmýšľam nad tampónmi, ale bojím sa a neviem ako sa to zavádza. Mohli by ste mi poradiť či to je v mojom veku vhodné keď už menštruujem 3 roky, či sa mi pri tom nemôže niečo stať alebo akú značku mam použiť? Dopredu ďakujem

Ronia

Ema334, čo to píšeš, aká bolesť pri vyťahovaní tampónu? Veď ak je nasiaknutý, tak to nemôže bolieť. A aj keby celkom nebol, tak sa dá vybrať a vôbec to nebolí. Tampóny sú úplne super, ja ich používam od 13tich a nikdy som nemala problém si ich zaviesť ani vybrať. Myslím, že každá žena to zvládne, veď to nie je nič zložité.

Ema334

Ahoj, svoj prvý tampón som vyskúšala v 13 rokoch. S kamoškami sme chceli ísť na kupko a nechcela som jediná neísť kvôli menštruácií tak som skúsila tampón. Jediné čo ti môžem povedať že pokiaľ nemusíš tak to neskúšaj. Zaviesť ho tam bolo v pohode ale vytiahnuť? Strašné takú bolesť som ešte nikdy nezažila.

Nameless

Ahoj, viem ako sa cítiš. Hlavou ti iste kolujú myšlienky, či si nepoškodíš panenskú blanu, neublížiš si a podobne. No pozri sa na to inak. Používajú to viaceré ženy a je to vhodné aj na šport. Takže to určite nie je nebezpečné. :)
Ale prvému stresu som sa však nevyhla ani ja. Iste, sú to obavy a môže to spôsobiť aj menšiu bolesť, ale určite to nie je nič, na čo sa zomiera. :D
Rozbaliť si tampón iste vieš, postup so šnúročkou ti taktiež zrejme hovoriť nemusím. Tak poď na to. Čupni si tak, aby si mala prístup k svojmu otvoru. :) Niekoľkokrát sa zhlboka nadýchni a vydýchni, opakuj si, že sa nič nestane a bude všetko v poriadku. Keď sa upokojíš a budeš sa cítiť pripravená, opatrne začni tampón vsúvať dovnútra. Ak treba, zatni zuby, aby si si poprípade neodhryzla jazyk. :D Zasúvaj len tak hlboko, aby ti ostala visieť šnúročka, ale to iste vieš. ;)
Keď sa postavíš, chvíľu sa možno budeš cítiť zvláštne, ale to je pochopiteľné. Pre tvoje telo je to niečo nové, a preto je to tak, ako to je. :) Tak, hotovo.
Dúfam, že som ti pomohla. :* Avšak nie všetky ženy/dievčatá to máme rovnako. Ak ti to stále nejde, tak to radšej nechaj tak a vráť sa ku klasickým vložkám. :) Je to na tebe a tvojich pocitoch. :) Ale prvoradé je nebáť sa. Všetko je raz prvýkrát a kto nič neskúsi, nič sa nedozvie. ;)