Caute,mam naozaj velky problem.Vcera vecer som mal pohlavny styk s mojou 16 rocnou priatelou ja mam 18.Nestastnou nahodou sa prezervativ roztrhol a vytieklo to do nej.Je tu vobec nejaka sanca ze nezostane tehotna,ak nie da sa to este nejako zastavit???Poradte mi PROSIM,ale rychlo.Dakujem
Velky problem! Roztrhnuty kondom!
mila freya ... :-) nie som jasnovidec :-))))
.
postinor Ti "rozhadze" cyklus, tak asi preto ....
ale ..... ale pre istotu si kup tehotensky test...
jatyon,vedel by si mi povedat,aka je sanca,ze nie som v tom,ked som "po" uzila postinor,ale meska mi to vyse tyzdna.
nie som som snou v kontakte a tu su vsetky lekarne zatvorene...a musim sa snou poradit ci to bude chciet brat...
DNES by to nešlo ????
+
+++++++++ ++++++++++++ ++++++++++
+
Núdzová antikoncepcia – Postinor 2
Napriek tomu že ako núdzovú antikoncepciu je možné použiť špeciálne dávkovanie kombinovaných hormonálnych kontraceptív alebo zavedenie vnútromaternicového telieska, dnes sa dáva prednosť podaniu čistého gestagénu – levonorgestrelu – Postinor-u v dvoch tabletách s 12 hodinovým odstupom, podaných čím skôr (prvá tableta maximálne do 72 hodín) po nechránenom pohlavnom styku. Od mája 2005 je Postinor voľne predajný v lekárňach bez receptu.
Mechanizmus účinku levonorgestrelu (Postinor-u) nie je celkom jasný.
- môže a nemusí blokovať ovuláciu,
- môže znižovať funkciu žltého telieska
- blokuje dozrievanie spermií
- postinor nie je abortívum.
Výhody
- vysoká antikoncepčná spoľahlivosť (61-99% v závislosti od doby podania po nechránenom pohlavnom styku, čím skôr, tým lepšie)
- podanie Postinor-u nemá absolútne zdravotné obmedzenia
Nevýhody
- Postinor je núdzová antikoncepcia a nie je určený na denné užívanie
Poznámky
Postinor nie je účinný, pokiaľ dôjde k uhniezdeniu oplodneného vajíčka.
Postinor nie je abortívum. Podanie Postinor-u v prípade otehotnenia nemá negatívny vplyv na vývoj tehotnosti
vcera vecer sa to stalo,ked sa to zajtra kupi a uzije to.Podla teba zaberie to???ved ma iba 15 skoro 16
ak sa pytas, aka je sanca na moznost otehotnenia 5 dni pred menstruaciou, tak ja Ti odpovedam, ze nie je najhorsia.
.
Inymi slovami, moze uz byt tehotna. Vylucit sa to neda. Ale to nikto PRESNE nevie, ci je uz tehotna, alebo nie.
.
Postinor dostat v lekarni ... v niektorych aj bez receptu (vraj).
Nechapem ta Jayton
nie je najhorsia....
Ten postinor je na lekarsky predpis???
ja som ale chalan,to ona je 5 dni pred menstruaciou aka je sanca???