Dcera nas nici

Príspevok v téme: Dcera nas nici
UTRAPENA10

Ahojte.Mam problem,ale ide aj o to aby som sa vyzalovala.Mam z manzelom 3 krasne deti,syna 10 a 20, a dcera 22rokov.Vychovavali sme ich slusne,ucili moralke a viedli ich aj k Bohu.Ostalo im vsetko aj ich viera.Syn je taky aky bol vzdy,ale dcera sa zmenila pred rokom ked si nasla noveho "frajera".Ten jej priatel sa s nou cez den nestretava,je bezne ze von ide za nim aj o polnoci ked uz on ide domov z baru.Caka na jeho telefonaty pretoze on jej nezavola.Pije alkohol ako vodu (jeho rodicia si myslia ze je to najuzasnejsi syn na svete),bol hrozny suknickar,mal plno dievcat z ktorymi sa len tak vyspal. Dcera odo mna doslova berie peniaze z penazenky len preto aby mu hocico kupila,on je egoista,nic jej nekupil,ziaden kvet za ten rok! Pritom jeho rodina ma penazi az az...Na pizzu z nim nebola este ani raz pretoze ju na nu nikdy nepozval. Ked dcere dohovarame aby sa z nim nestretavala,pretoze si to nikto v rodine nepraje, vyprskne na mna aby som sa starala o seba. Vraj ho lubi, ale on ma radsej sam v seba. V nasom malom meste nema najcistejsiu povest. Pred polrokom som jej nahodne skontrolovala sms v mobile. Nasla som vulgarne a perverzne smsky v ktorych opisoval ich sexualne zazitky...Dcera ma v tomto hrozne sklamala!!! Ked som jej to povedala, odpovedala ze "my si robime srandu."
Prosim,poradte mne a mojej rodine ako moju dceru priviest k rozumu,pretoze je nanho silne naviazana a ruzove okuliare sa jej nedaju zvesit z oci. Ubolena matka.

noemi 9

zdravim...mam tiez 22 rokov a mozno moj nazor pomoze pretoze. niesom taky ,,kvietok" ako spomenuta dcera ale tiez mam obcas svoje maniere a presne napisem co neznasam ked mama na mna zacne. proste musis na nu ist pomaly urcite jej nezakazuj lebo sami vieme ze to co je zakazane nas taha ovela viac...podla mna by si to mala ,,zahrat" na nu tak, ze si sa s tym zmierila ze je s nim nepytaj sa ju na nic, neries nic, nekric do nej a nerob jej prednasky,,,lebo to ide len jednym uchom dnu a druhym von a ona si spravi aj tak po svojom. proste to nechaj tak...a len tak raz za cas sa jej spytaj ako sa maju, kde boli naposledy ako sa mali ci bolo fajn a podobne. (musis to zahrat ze si sa s tym zmierila) tvar sa ako by si jej to priala, dobry nazor bol aj ten ze obcas spomen ako tie kamosky dostali kvety od priatela ako ich vozi atd...
myslim si aj ze je v jej pripade nutne aby mala antikoncepciu...ale pisala si ze to odmieta. tak ju tiez nechat nenutit ju do nicoho....ona sama musi vediet ci jej zato stoji aby sa nieco stalo a malo to trvale nasledky v podobe dietata...dalsi nazor ale trochu vaznejsi je ten aby si sa psychicky mozno aj pripravila na to ze ostane tehotna (ked odmieta HAK moze sa to stat- neprajem ti to, lebo s takym typom muza to neni bohvie co) len ju vtedy neodmietni a nekric do nej lebo mozno prave vtedy sa ukaze aky je priatel MUZ keby sa nahodou daco take stalo. dalej by som chcela poznamenat k veku dievcata. ma sice 22 rokov ale chova sa ako decko, nepouziva HAK a ohrozuje svoju buducnost. sama pride na to ze chlapec nieje pre nu vhodny.co sa tyka kontrolovania sms mne by to nebolo tiez prijemne ale chapem matku ze bola zufala a spravila to. je to normalne lebo ked vidi ze aj jej DOSPELE 22 rocne dieta sa chova nezodpovedne tak sa snazi zistit o co ide aby mu pomohla. dalej si myslim ze uz to nekontroluj lebo ak by ta nasla tak to bude ovela horsie. a co sa tyka toho ze ti berie peniaze tak normalne si tasku daj niekde do skrine alebo penazenku vyber a daj ju inde. povec jej ze nemas alebo nieco v tom zmysle ze je dospela a musi sa zacat zivit sama.nic neje zadarmo. cele dni len sedi nepomoze doma a caka keby pojde von....to sme kde toto?! moja rada: skryt peniaze a byt k nej priatelsky...vzbudit u nej pocit dospelosti a zodpovednosti, lebo dospely ludia si neberu z maminej penazenky peniaze aby mohli ist von....

bibi1234

citala som len zopar prispevkov, takze neviem, ci sa nahodou nebudem opakovat...
Ked som mala 15, zacala som chodit s vtedy 25rocnym chalanom, kedze mal Jeep, rodicia, susedia,... si mysleli, ze je hned mafian, pedofil,... (podotykam, ze auto kupil od bratranca za dobru cenu a taky 3rocny jeep bol vtedy lacnejsi nez nova octavia), tiez nemal dobru povest, dokonca mal vyholenu hlavu(len preto, ze uz mal velke kuty:O))... Ide o to, ze nikto nevedel, aky je-vraveli o nom, ze je suknickar, len preto, ze to bol naozaj nadherny chlap a zavideli mu(pred nasim 7rocnym vztahom mal jeden 2rocny a jeden 5rocny), vraveli, ze je zly(kedze bol sirota, staral sa 10rokov o svoju babku, ktora bola v bdelej kome),... Tym som len chcela povedat, ze nic nemusi byt take, ako sa zda byt. Je pekne, ze ste deti vychovavali k Bohu, ja v neho tiez verim, ale pokrytecky sa za vieru neschovavam. Je v dnesnej dobe absolutne normalne, ze dvojica spolu pohlavne zije a ze si povymiena nejake eroticke smsky. Mali by ste sa cez to povzniest a pozvat chlaca na nedelny obed a pozyvat ho tak casto, ako sa da. Spoznat ho, aky je... Zakazane ovocie chuti najlepsie, mozno uz Tvoju dceru tak pritahovat nebude... Mojim rodicom to par rokov trvalo, kym tak po prvykrat spravili, ale uz je to dobre, zmierili sa s tym a pochopili, ze nie je az taky zly...
Voci dcere-studentke mas vyzivovaciu povinnost, takze by som ignorovala rady typu:"stopni jej prilev financii", ak sa s nou nechces stretnut na sude;O) respektuj ju, ma uz 22rokov, ma vlastny rozum a bud rada, ze sa nekur**, nedroguje, pekne studuje,... Nic s tym neurobis, zakazane ovocie vzdy chuti najlepsie a nechci dopadnut, ako kamaratkini rodicia-nasla si zenateho s detmi, ktory sa kvoli nej rozviedol, prestahovala sa k nemu a odvtedy sa s rodicmi nerozpravala, lebo sa cez to nevedeli povzniest(uz su to 3 roky!!!!)

tak

... nemusis predstierať, že si silná, nemusis vždy hovorit, že je všetko v poriadku, nemusis sa starať o to, čo si druhí ľudia myslia, keď cítis, že musís plakať, pretože to je dobré plac,do poslednej slzy plač, pretože iba tak sa môžes znova usmievať, ...

djc

cajuk prepac,mylela som tym to,ze ju balamuti atd...podla mna ma dievca hystericku,panovacnu mamu,pani sa tu stazuje,ale v pripade 22r dcery uz do jej sukromia nema co zasahovat.a malomestske reci typu"ma zlu povest"uz tiez ukrivdili mnohym ludom..co je to zla povest?ze nechodi do kostola?ze ma vela mileniek?na rovinu-ked mu daju,preco by nebral:)))

djc

a cajik,pls nechajte riesenie toho,ci ju podvadza na samotnu slecnu,myslim,ze 22r zena nie je slepa!mozno jej to tak vyhovuje,mozno aj ona chce len sex a po par mesiacoch bude koniec,ak jej ho bude matka zakazovat,vyhovarat atd,bude ho chciet este viac.

djc

utrapena,toto mi pripomina moju vlatnu skusenost,ale ja som bola v roli tvojej dcery,bolo to pred 9rokmi.moja mama tiez vyvadzala a nariekala...tvoja dcera ma 22 rokov!to ze ma sexualny zivot,je normalne,aj to,ze chodi po vonku a zabava sa a pije alkohol!to neznamena,ze skonci ako troska a manzelka toho dotycneho!potrebuje nazbierat vlastne skusenosti,potrebuje si spalit prsty.tak ju nechajte!je dospela!cim viac jej budete hovorit ako vas sklamala,tym viac sa vam vzdiali.ja som dnes stastne vydata,mam dieta a cakame babatko a po 10 r mam este stale obavy byt k matke uprimna,aby zas nebola sklamana!prosim vsetky matky aby pochopili.ze dospele deti uz neochrania!nechajte ich bojovat sami za seba a doverujte im=vlastnej vychove!

tak

Draha priatelka

... nemyslim si, ze je spravne prikazmi a zakazmi voci Tvojej dcere, ... stupnuje sa uz aj tak vyostrena situacia, ... nechaj dceru dychat, venuj jej slobodu, mozno tym ma prejst, sama skusit, sama sa popalit, neviem, je to tazke, ...dcera je dospely clovek, ... ukaze cas, celkom urcite pomoze aj pokojny rozhovor, ak je to mozne, ...