Sen

Príspevok v téme: Sen
join me

Nikdy som snom neprikladala zvláštny význam, myslela som si, že len odzrkadľujú prežitý deň, príp. nejaký dlhodobejší problém, až kým sa nezačalo toto. Zhruba pol roka sa mi každý takmer týždeň-dva opakuje ten istý sen. Sedím za stolom, alebo pri jazere s človekom, ktorého nepoznám a rozprávame sa. To by nebolo nič mimoriadne, lenže mi sa rozprávame po fínsky, dotyčná osoba je zrejem Fín, a ja perfektne konverzujem po fínsky. Nikdy som vo Fínsku nebola a po fínsky neviem ani ťuknúť. Minule som sa tak zúfalo snažila si aspoň nejaké slovo zapamätať, čo sa mi aj podarilo. Pristupovala som k tomu tak, že to bude určite nejaký nezmysel, ešte ma napadlo, že by to mohol byť názov toho jazera, pri ktorom sedávame. Tak som to hodila do vyhľadávača a na môj šok to slovo existuje a sú to po našom Vianoce. To ma dorazilo. Čo to má znamenať a kedy sa to skončí? Nezažili ste niekto niečo podobné? Prosím poraďte a neberte to ako srandu.

ta3

suhlasim s Tebou join me, myslienky maju velku energiu a vselico uvplyvnuju, pricom dialka nehra ziadnu rolu, ale podozrive je to, ze bez problemov komunikujes vo finstine, s ktorou si v tomto zivote nijako neprisla do styku, to znamena, ze to musi byt zafixovane v Tvojom podvedomi a zafixovalo sa to tam tak, ze niekedy predtym si tam zila a preto Tvoje podvedomie, do ktoreho sa vsetko pekne uklada, nema s tym ziadny problem, mna tieto veci strasne zaujimaju uz roky, velmi vela som o tom precitala, zucastnila som sa aj specialneho kurzu, na ktorom som na vlastne oci videla co vsetko je mozne a pomohlo mi to pochopit strasne vela veci a suvislosti a mozem povedat, ze odkedy som prijala teoriu reinkarnacie a fakt, ze vsetko, co sa nam prihodi, je len dosledok nasho spravania sa, ze vsetko ma svoju pricinu, zije sa mi ovela lahsie, som rozhodne vyrovnanejsia, spokojnejsia a da sa povedat, ze aj stastnejsia

join me

Súhlasím s tým, že náhody takmer neexistujú, väčšina vecí sa deje v istých súvislostiach a s jasnými dôsledkami. To, čo sa nám zdanlivo javí ako náhoda,sa môže neskôr ukázať v úplne inom svetle ako jediné možné riešenie alebo východisko, lenže to často pochopíme až po časovom odstupe. Ja na minulé životy moc nie som (už som to tu raz písala, ale samozrejme nikomu neberiem jeho názor ani argumenty). Čo mi ale vychádza dosť logicky, je energetická sila myšlienky, nejdem tu rozoberať knihu The Secret, kt. sa tým zaoberá a je mi jasné, že si do života nepritiahnem Brada Pitta, tým, že naňho budem myslieť, ani neodstránim krízu na Blízkom východe, ale... niečo na tom je. Možno len obaja myslíme a túžime po tom istom, a nejako sa tie naše frekvencie spojili. A zas Fínsko predsa nie je až tak ďaleko - stále je to Európa, vždy lepšie ako by to malo byť napr. Pobrežie Slonoviny, no nie? Toto bolo tak na odľahčenie témy, prajem vám peknú sobotu - pa.

ta3

join me, to, o com pises je velmi zaujimave, zaujimave su aj niektore reakcie, to, ze mozes v sne komunikovat po finsky, dokonca si si to overila, ze je to finstina, to poukazuje iba na jedno, ze v jednom zo svojich minulych zivotov si tam zila s tymto clovekom si bola v nejakom blizkom vztahu, ja totiz verim na reinkarnaciu a vsetkym, ktori o nej pochybuju polozim jedinu otazku: ak zijeme iba raz, potom skuste mi nejako zdovodnit preco sa niekto narodi zdravy a krasny a niekto zase fyzicky alebo mentalne postihnuty, nezda sa Vam, ze ak zijeme naozaj iba raz, ze je to vrcholne nespravodlive?, vsetci pri narodeni by sme mali mat rovnake sance, ja verim vo vseobecnu spravodlivost a to, akym sa clovek narodi ma svoju pricinu alebo cokolvek, co sa mu pocas zivota prihodi je dosledok niecoho, co sa stalo v jeho predchadzajucich zivotoch, nic sa nedeje nahodne, vsetko ma svoj dovod

lololo

Ahoj join me,
a čo by si povedala na to,že mne sa moje sny plnia...ale iba tie,čo sa mi snívajú opakovane.
inak,vždy sa mi snívalo o jednej budove-
dnes tam pracujem a potom...že sedím za stolom v jednom byte a pozerám vonku na ulicu-bývam v ňom.
predtým som bývala v menšom byte...čo ty na to ? nezačneš sa učiť po fínsky ?

join me

Ahojte, mám roky problémy s helicobacterom - bola som 3x preliečená a stále sa to vracia, ale momentálne mám problém asi s pankreasom, ešte nemám všetky vyšetrenia, tak neskôr budem vedieť na čom som, je aj podozrenie na ulceróznu kolitídu ale to sa dúfam nepotvrdí. Tieto problémy, ale na rozdiel od mojich snov, viem presne v čom majú pôvod, ako mladá som sa trápila s anorexiou a toto je už len ovocie z toho trpkého stromu.
Freuda som dááávno čítala aj ja, ale keď on zväčša všetkému prikladal sexuálny význam, nie všetkému ale hodne symbolov tak vysvetľoval - napr. kvety predstavovali ženské prsia, alebo výstup po schodoch, prípapdne cesta vedúca na vrchol hory, skrátka stúpanie do výšky - to bol sex. styk končiaci orgazmom a pod. Zaoberal sa potláčanou sexualitou, ktorá zostávala v ľudskom podvedomí - otec psychoanalýzy.

vitali

je to zaujimave. teda asi v tvojom pripade sa tomu velmi netesis, ale aj napriek tomu - ako nam sny davaju varovne signaly.
a myslim, ze kludne ten sen moze signalizovat potiaze so zaludkom.
uz si niekedy citala nieco o vyzname snov? nemyslim klasicky snar, ale nejaku knihu o snoch. ja som si prednedavnom precitala vetu, ze nasa dusa vie, co sa stane dopredu, a premieta sa to aj do snov(samozrejme nie je to asi v kazdom pripade). a prednedavnom som si citala par clankov od sigmunda freuda. písal tam aj o snoch a uvadzal par prikladov. jeden sen bol o tom(skratim to na hl. myslienku) ze sa jeden muz velmi smial zo sna, jeho zena vtedy bola pritom. muzovi sa sen zdal vtipny, pobavil ho. (boli tam aj ine okolnosti) s. f. to vylozil tomu muzovi tak, ze ten smiech znamenal pre neho v realnom svete infarkt. bola to vystraha. tym ta nechcem strasit, to uvadzam len ako priklad :) a aky to mas problem konkretne, ak smieme vediet?

join me

Ozývam sa po dlhšej dobe, ako pozerám presne po mesiaci s mojou "dream story" - (ak vôbec ešte niekoho zaujíma). Naposledy sa mi s dotyčným snívalo pred 3 týždňami asi 4x po sebe to isté - stáli sme v miestnosti pred oknom, bolo tam také tmavé šero, prvý krát bola v tom sne tma - doteraz boli sny vždy plné svetla. Stáli sme oproti sebe, ja som bola ticho a on na mňa rozčúlene akoby kričal, ale ja som nič nepočula. Domyslela som si to z výrazu jeho tváre. Tento sen sa opakoval asi 4 dni po sebe a odvtedy nič. Zvláštne je, že som asi týždeň na to ochorela - problémy so žalúdkom, ktoré sa mi opakujú už veľa rokov, až teraz sa z toho pomaly dostávam. Mohlo by to spolu nejako súvisieť? Mám pocit, akoby mi vyčítal, že niečo robím nesprávne, zle... Čo myslíte?

489asd

rena23-Je to velmi velmi ale velmi jednoduche, neviem preco nedokazete pochopit ze vsetko na tomto svete je jednoduche...jedine co potrebujes je selsky rozum a vec ktoru ludia zabudli pouzivat...ako si uz povedala intuiciu,taky pocit v oblasti brucha a srdca ked nieco zle sa blizi alebo nieco zle si spravil, skoro je to ako super schopnost v tychto dnoch...

rena23

Az take jednoduche to nie je :-)... Ak clovek chce naozaj porozumiet svojim snom, potrebuje mat silnu intuiciu a vela vedomosti z hlbinnej psychologie...