Nikdy som snom neprikladala zvláštny význam, myslela som si, že len odzrkadľujú prežitý deň, príp. nejaký dlhodobejší problém, až kým sa nezačalo toto. Zhruba pol roka sa mi každý takmer týždeň-dva opakuje ten istý sen. Sedím za stolom, alebo pri jazere s človekom, ktorého nepoznám a rozprávame sa. To by nebolo nič mimoriadne, lenže mi sa rozprávame po fínsky, dotyčná osoba je zrejem Fín, a ja perfektne konverzujem po fínsky. Nikdy som vo Fínsku nebola a po fínsky neviem ani ťuknúť. Minule som sa tak zúfalo snažila si aspoň nejaké slovo zapamätať, čo sa mi aj podarilo. Pristupovala som k tomu tak, že to bude určite nejaký nezmysel, ešte ma napadlo, že by to mohol byť názov toho jazera, pri ktorom sedávame. Tak som to hodila do vyhľadávača a na môj šok to slovo existuje a sú to po našom Vianoce. To ma dorazilo. Čo to má znamenať a kedy sa to skončí? Nezažili ste niekto niečo podobné? Prosím poraďte a neberte to ako srandu.
Sen
Ja som kresťanka - evanjelička, nie len formálne pokrstená, ale chodím do kostola, čítam Bibliu. Nie som ten ultraortodoxný typ, ale v zmysle viery, kt. mám, neverím na minulé, budúce a pod. životy, myslím, že Boh mi dal tento jediný život, bez možnosti reparátu v čase minulom alebo budúcom. Lenže duchovný svet nepozná hranice ani jazykové bariéry a preto som z toho nervózna, ten človek zrejme nevstúpil do môjho podvedomia len tak náhodne. Okrem rôznych iných zlých vlastností, ktorými oplývam, jednou z nich je aj netrpezlivosť, a áno som netrpezlivá, lebo by som veľmi chcela vedieť kam ma to dovedie. Ono to zistenie, že také jazero skutočne je ma úprimne vydesilo a nejak inuitívne cítim, že toto celé má skrytý oveľa hlbší zmysel. Preto som to hodila do tohto fóra, že ak by mi to niekto vedel vysvetliť, príp. ak mal niekto takéto reálne sny, akú s tým majú ľudia skúsenosti.
Join me
... to, co pises, je fascinujuce, je velmi zaujimave, ... ja tomu verim, pis dalej, ...
Slobodná nie som, mám rodinu. Jazero Puula je skutočné, ale zatiaľ nemám odvahu googliť v obrázkoch, lebo ak tam nájdem ten, ktorý vidím v mojom sne, tak to nepredýcham.Jedna známa psychologička mi povedala, že čas ukáže, čo to znamená.
ja verim na osud a na sny. verim ze sny maju daco do seba. bud mas nevyriesene veci z minuleho zivota alebo je to nejaka sila ktora ta ma prinutit ist do finska a mozno tam stretnes tu osobu. to uz mozno vymyslam ale ak si slobodna tak mozno ta tam caka laska :)
Nie som oplašená puboška, mám takmer 40, že je to fínština som prišla na to, keď som vygooglila hľadaný výraz. Ale celkovo tá atmosféra je taká severská. Fínsky vôbec nerozumiem. Keď sa mi snívalo naposledy, zapamätala som si slovo pula - foneticky. Gramaticky správne - Puula - je to jedno z 10 najväčších fínskych jazier - keď som to zistila skoro som odpadla. Nieviem, ale pre istotu si už o tom radšej ani nič nemyslím, lebo neviem, či by som sa k tomu jazeru niekedy v živote nemala vybrať na výlet.
Ak sa smiem opytat dost osobnu vec ,kolko maš rokov ? ak nechces odpovedat nemusíš.
Ak sa smiem opytat dost osobnu vec ,kolko maš rokov ? ak nechces odpovedat nemusíš.
Niečo to určite znamená. ALe zaujimave ,že sa rozpravate po finsky , a odkial vieš , že je to finsština ? alebo ako je to možne ,že mu aj rozumieš co vraviv tom sne , skus si vyhladat nejaku finsku stranku a skus citat ci budeš rozumiet , ale asi nie ked aj to slovo , že vianoce si musela vyhladat, dost zaujimavy sen
... ak je to tak, tak moja otazka je preco chces s tym skoncit, ...
To jazero pri ktorom sedávame - to je tak nádherné miesto, vidím ho ako živé, niečo také asi niekde musí existovať aj v skutočnosti. Sedíme tam na zemi a len sa dookola rozprávame - o živote, o problémoch, o radostiach. Nie je v tom nič sexuálne, alebo tak... Ale v tom sne pri tom človeku mám taký neuveriteľný pocit slobody a vnútorného pokoja, aký som v skutočnom živote nezažila možno nikdy.