Ťažké hojenie kože

Príspevok v téme: Ťažké hojenie kože
mammamia

ahojte, mám 23
nikdy ma netrápilo nejaké akné, vobec nič v puberte ani po nej... avšak odkedy chodím na výšku ( iné mesto, iné stravovanie, a hlavne stresy )tak ma trápia občasné vyrážky- nie je ich veľa, aj rýchlo zmiznú, len problém ostáva ten, že fľaky po nich zmiznúť nechcú...
teraz mám napríklad asi tristvrte roka pleť bez vyrážky, hladučkú..ale bez makeupu vyjsť nemôžem kvôli červeným fľakom na lícach- niekedy sa mi zdá, že je to kľudnejšie, inokedy zase také podráždenejšie... fakt už neviem ako dopomôcť k tomu, aby sa hojenie urýchlilo.. už ani nedúfam, že niekedy bude moja tvár opäť bez fľakov :((( nemáte na to nejakú dobrú radu? používam kozmetiku Eucerin, líca si krémujem aj viackrát denne, no mám pocit ze čelo, ktorému až takú pozornosť nevenujem, sa mi hojí oveľa lepšie, na ňom už skoro žiadne fľaky nemám.. mohla by byť tá zlá hojivosť na lícach spôsobená aj prehnanou starostlivosťou a snahou dať to do poriadku? viete mi niečo poradiť? ... som z toho už fakt smutná :(

rebelka455

mne velmi dobre zafungoval wobenzym lebo som vzdy mala problem s pomalym hojenim a ked ma cakala operacia dost som sa toho bala... ale fakt nan odvtedy nedam dopustit :)

RNG

Nuz pozri cez Google.sk pod rng, prirodna kozmetika, co ja pouzivam na kozu, lebo mne sa ako cukrovkarovi hojili rany mizerne, hnisali mesiace.
Dnes si zmesou jemneho praskoveho cukru kokosoveho oleja a par kvapiek citricidalu vyhojim kazdu ranu, skrabanec odreninu a podkozne hnisanie za par dni, co predtym trvalo mesiace.
Aj jazvy su neexistujuce alebo ovela mensie.

alicik3

narazila som na to sice 3 roky po funuse, lebo tiez mam tazkosti s hojenim koze... ale: urcite to mam lepsie, odkedy nepouzivam kremy s parabenmi a \\\"saponatove\\\" gely na umyvanie. a vraj teda pomahaju mineraly (zinok atd). proste co najcistejsia kozmetika, najprirodnejsia. eucerin je shit rovnako ako vichy atd. pekny obal a velka reklama, ktora sa prenasa do ceny vyrobku, ale vysledok 0. fakt. a este posledna vec: laser. to je uplne na samovrazdu, pouzivat to na tvari. mam to vyskusane. aj na rukach aj na tvari. na tvar ma uz nic nedonuti.

vevericka

v prvom rade..mas dostatok vitaminov?/vlaknia? skratene jes dostatok ovocia a zeleniny??
na plet skus med alebo pripravky so vcelimi produktami

siisa 25

ako pokracujes s tym citronom,ja som si vcera zas rozskrabala dalsie 2 virazky a jednu znova taju mensiu takze neviem kedy sa ja ku tomu dostanem,to asi drazdi rany ze?nemala si nahodou aj ty nejaku ranku a nestipalo ta to?

siisa 25

mammamia,teraz pre zmenu nemam nic rozskrabane,ale plno fakt plno novych bielych bodie,je to uz na slak trafenie,ale vazne

mammamia

ahoj Sisa
tak som sa vcera vecer nastvala a potrela si to citronom v domneni ze horsie to uz byt aj tak nemoze :D
a ono je to naozaj celkom fajn, rano som to mala o dost kludnejsie-- potesilo ma minimalne to, ze ziadny zly prejav, ziadna skareda reakcia koze, ziadne scervenanie sa nekonalo, budem teda este trosku ten citron skusat... dufam, ze tebe sa tie zapalene rychlo zahoja, nech tiez mozes uz vyskusat bud ten citron alebo petrzlen :)

radomil

Ahojte,

formy koznych problemov a ochoreni mozu byt velm rozne. Nieje vyrazka ako vyrazka, nieje akne ako akne, nieje ekzem ako ekzem.
Preto treba by hned na zaciatku vzniku problem velmi dosledny.
Pre osetrenie pleti zvonka je velmi dolezity vyber tej spravnej, vyzivnej a hlavne cistej kozmetiky. Mam vynikajuce skusenosti s kozmetikou od jednej nemeckej firmy. Je to naozaj uzasne kolko problemov a do akej miery sa s nou da vyriesit.
Nemali by sme vsak zabudat ani na vnutro, a dbat na rovnovahu v nasom tele.

V pripade zaujmu rad poradim

S pozdravom
Rado

bendži

prepánajána, dievčence, načo laser? už teraz? čo budete robiť za 10 rokov - šetrite si to na neskôr, myslíte, že takéto zásahy nebudú mať neskôr vplyv na stav pokožky...len sa o tom zatiaľ nehovorí, BOOM krásy, kozmetiky a dokonalosti je ešte príliš silný a rýchly.
Nájdi si vhodnú kozmetiku, uprav stravu, prihoď viac vitamínu B.
zdravakrasa.sk - pozri si tam kozmetiku, vyberieš si podľa typu pleti a veku. má dobrý ohlas, predáva sa aj v lekárni.

siisa 25

a este ten laser sa mi zda byt lepsi ako chem,piling,ja som bola na laser u jednej doktorky v sukromnej ambulancii a nebolo to zle,lenze som nedochodila vsetky sedenia,lebo to bolo v inom meste,ale aj mne raz ten piling tak podrazdil tvar,ze sa mi urobili take cervene flaky,z laseru je pokozka tiez taka podrazdena,ale na druhy den rano uz to bolo uplne v pohode