Ťažké hojenie kože

Príspevok v téme: Ťažké hojenie kože
mammamia

ahojte, mám 23
nikdy ma netrápilo nejaké akné, vobec nič v puberte ani po nej... avšak odkedy chodím na výšku ( iné mesto, iné stravovanie, a hlavne stresy )tak ma trápia občasné vyrážky- nie je ich veľa, aj rýchlo zmiznú, len problém ostáva ten, že fľaky po nich zmiznúť nechcú...
teraz mám napríklad asi tristvrte roka pleť bez vyrážky, hladučkú..ale bez makeupu vyjsť nemôžem kvôli červeným fľakom na lícach- niekedy sa mi zdá, že je to kľudnejšie, inokedy zase také podráždenejšie... fakt už neviem ako dopomôcť k tomu, aby sa hojenie urýchlilo.. už ani nedúfam, že niekedy bude moja tvár opäť bez fľakov :((( nemáte na to nejakú dobrú radu? používam kozmetiku Eucerin, líca si krémujem aj viackrát denne, no mám pocit ze čelo, ktorému až takú pozornosť nevenujem, sa mi hojí oveľa lepšie, na ňom už skoro žiadne fľaky nemám.. mohla by byť tá zlá hojivosť na lícach spôsobená aj prehnanou starostlivosťou a snahou dať to do poriadku? viete mi niečo poradiť? ... som z toho už fakt smutná :(

siisa 25

no mam stale ano aj pri hak,lebo mam okrem toho silne aj potravinove alergie tak to moze byt aj z toho,ved dnes som dostala menzes a mam hrozne vysypane celo aj lica same take biele virazky,a to uzivam chloe co je dost silna hak na akne,ale isty cas som z hak nemala ziadne problemy z akne len fliaky ako ty,ale teraz neviem uz asi nikdy sa toho nezbavim,na celu tvar som to davala hlavne aj pod oci na tie pigmentove skvrnky,to tak zo zaciatku dost stipalo,ale potom to prestalo a asi tak za 15 min som to umyla,ale podrazdenie som nemala len suchu plet,lebo to stahuje aj pory,no neviem ako by to tebe zapasovalo,inak ten recept bol.zevraj biely caj s vyvarom z petrzlenovej vnati a nakvapkat do toho niekolko kvapiek citronu,aspon tak myslim,ze by som to urobila a vyskusam to,lenze zas nemozem zohnat biely caj,niekde sa na mna pozerali,ze biely caj ani nevedia,ze existuje,ja som mala zasa z la roche posay ten krem na vybielovanie mela D a tiez to nespravilo nic,aj od chem pilingu co som chodila k mojej kozmeticke mam taky vybielovaci gel asi za 50 eur to uz sa mi zda byt lepsie ale tiez ziaden zazrak,potom som skusala kolagen z ryb,to je dobry vyrobok aj na akne,ale tam ma zarazalo len to,ze je to na vrasky a sa mi to zda zbytocne este pouzivat,inak je to skvely gel taky chladivy,ma blahodarne ucinky na tie skvrny na tvari rozneho povodu,a chcela som vyskusat to white objection dobre,ze hovoris,ze to nepomohlo to bude zas asi ako to mela D a to bolo o nicom,a ta petrzlenova vnat ako si to pripravila tiez taky husty vyvar z toho?

mammamia

ano, ano zelena by to mala zneutralizovat, ale asi iba opticky, vdaka tym zelenym pigmentom nebude koza posobit navonok velmi cerveno
a ten citron si si davala iba na tie fliaciky, ci potierala komplet celu tvar? ja som raz mala taky gel od biodermy- white objectives- s vytazkami citrona- urceny na tie flaky a pigm.skvrny- mala som dve balenia zhruba na 4, 5 mesiacov a za tu dobu to nic nespravilo
inak si spominala ze sa ti stale robia vyrazky- a to je dost divne bo pises aj ze beries HAK, vtedy sa to nezvykne stavat, skor po vysadeni sa zvyknu objavit

siisa 25

no a ja mam aj 23 ako ty,takze sme aj rovnako stare,ja som vlastne uz kedysi citron pouzivala a mam tak isto velmi citlivu pokozku lahko mi zcervenie a to iba cisty citron nie zmiesany s vodou,lebo kozmeticka mi povedala,ze citron je znamy vybielovac flakov a pieh,mam aj pigmentove skvrny pod ocami z hak aj to ma dost stve,noa vybielovalo to a nevyzralo mi to kozu,len vysusovalo a musela som sa viacej mastit,no a citron zriedeny s vodou je slabsi,ja to este skusim,inak som kupila aj od la roche posay ten zeleny krem rosaliac stoji 20 eur,na cervene skvrny,zevraj na cervenu najviac pomaha zelena tak neviem vyskusam aj to,lebo mna to fakt stve

mammamia

oxana- neviem ci mas pravdu s tym eucerinom, ja mam pocit ze je to prve co ma na moju podrazdenu kozu pozitivny ucinok
ale nad tym AA naozaj uvazujem, za pokus to urcite stoji :) dakujem za radu

sisa- no sranda ze sme na tom tak podobne :) :(
fuha ale ten citron ja urcite nerisknem, ved mi to podrazdi tvar, asi pred dvomi rokmi som skusala tu petrzlenovu vodu, ono to fakt po case vybielilo pokozku s vynimkou tych miest kde boli flaky... ten citron urcite by mi " rozozral " lica- mam ich velmi citlive...
daj vediet ak sa ti to bude lepsit :) snad ked tomu nebudeme venovat az taku velku pozornost, sa to nejak same umudri. Mne sa uz osvedcilo, ze ked sa tolko nepozorujem a nasnazim, tak sa to lepsie hoji :))

siisa 25

a este ked som bola u koznej,som sa na tie flaky pytala a mi povedala,ze niekomu sa to hoji samo od seba aj dva roky kym to uplne zmizne

siisa 25

ahoj mammamia,toto co si napisala je presne aj moj problem,lica flaky po virazkach a celo menej sa mu venujem a tiez tam nemam flaky iba na licach,ked mi je tak horuco mam tie flaky hrozne inokedy blede je to des,a to mne sa aj stale virazky tvoria,chem.piling mi tiez vobec nepomahal,pouzivam aj biolampu ale tiez nic moc,som tiez z toho zufala,lebo bez make up nikam nemozem ist,navyse som uz poskusala kadeco a nic,skus este citronovu stavu s petrzlenovou vnatou a biely caj,zevraj to pomaha vybielovat flaky,lenze zas ja mam teraz zas rozskrabane virazky a do ran sa to nemam davat,tak to nemozem este skusit,cokeby si to skusila ty a povies mi teda ak samozrejme nemas alergiu,ja sa chystam uz dlho pouzivat to,ale ja mam non stop zapalenu virazku a ty ked mas len flaky je to vhodnejsie co myslis?

oxana22

Hejky, pomôže ti na rôzne fleky, šupinaté miesta, červené, alergické prejavy pokožky... je to liečivá línia kozmetiky, má naozaj veľmi dobré účinky.
... pleť si si už vydráždila sama nadmerným používaním eucerinu, vysaď ho, skús to aa help. Môžeš si kúpiť aj odličovač, gél na tvár a určite sa ti upraví.