Poradte ako sa mam zbavit tohto zlozvyku?? ,,obhryzavania nechtov""
Obhryzavanie nechtov
Prosim o pomoc...Obhryzam si nechty od malička a neviem s tym prestat a kazdy sa my posmieva a nerobi my to dobre:( Poradte prosim , ako mam prestat , ICQ - 427-749-945 . Dakujem:)
Ahoj, ja si obhrýzam nehty odmalička. Celý život. Mám 20 rokov a nikdy sa toho neviem zbaviť natrvalo. Môj najdlhší rekord bol 11 mesiacov. Čiže ani rok, ten posledný mesiac som to už nezvládla. My to máme tak trochu v rodine. Mamka obhrýza, ja aj moja sestra. Ale nie že trocha, uplne dokrvi, do mäsa. Je to nechutné, ale neviem sa toho zbaviť. Ani lak proti kusianiu mi nepomohol. Proste som tú trpkú chuť ignorovala. Teraz si zrovna nechavam zasa narásť, mám taký zvyk, že cez leto mam vždy dlhé krasne nehty. Ten zimný stres mi to vždy prekazi a začnem zasa obhrýzať. Ale už to neriešim. Beriem to tak, jak to je. Pomáhajú nalepovacie nehty. Veľmi pekné sú gélové. Hlavne to je o sile vôle, ale dá sa to riešiť aj hypnozou. Všetko má svoje odôvodnenie a keď sa najde, tak sa väčšinou problém vyrieši. Ale to som ešte neskúšala. Držím palce.
ahoj veronika 16.Ja som si tiež obhryzala dala som si akrylove a tiež som sa predtym bala vobec ukazat tej dizajnerke nechty,mala som ich v hroznom stave okusane, zadery a predstav si že mi ich spravila a teraz sa mi to nechtove lozko zužilo a tiež som ho mala široke a to sa mi už po 3tom doplnani.som neverila že aj ja čo som si odmalička obhryzala budem mat niekedy take krasne uzučke a dlheee nechtiky tak ak xes skus papa a pekny den
pomozu gelove al. akryl nechty produkty na ne najdes na www.trobon.org
som janka a mam 10 rokov chcela by som vam poradit s tim obhrizanim nechtov .ja som si ich prestala okusovat pred 2 tizdnami lebo som s mamkou isla do nechtoveho centra a tam mi teta poposuvala nehtovu kozu a popilnikovala a nalakovala nechty,umyla pilingom a namastila kremom mne sa to tak pacilo ze som si ih prestala okusovat...potom sme kupili olej a lak na nechty s vyzivou..kupili sme to u tej tety.teraz si mastim kazdy den s tim olejkom a posuvam tak kozu..teta ma pochvalila..a us mi vyrastli a paci sa mi to tak si aj lakujem ...drzim vam palce.ahoj..janka
ja som si obhryzala dala som si akrylove a mam pokoj. Treaz mam krasne nechty
aj ja sa pridam ktomuto pripadu....ale ja uz mam 19 a za svoje ruky sa hambim, schovavane vo vrecku, a pritom som uz skusala tiez vsetky tie vodicky laky anic, dokazala som si ich hryzt aj ked som mala plne usta strojceka na zuby....tie akrilove nechty no skusim to, ..len ci to nieje hlupe prist tam a spytat sa ich ci sa stym da nieco robit, pretoze su viacej sirsie ako dlhsie...to im nebude prekazat? ci dokazu spravit pekne nechty zo vsetkeho?
avoj ja som si tiež obhrýzala od malička, alebo som si ích stále dávala do úst, mala som gélové nepomohli, teraz mám akrylové krásne nechty, neni šanca obhrýzania, takže radím akrylové predtým mi tiež nič nepomohlo. Fakt sú super
cawte.presne aj ja som s tym mala problem a ziadne laky ani sluby od rodicou ako napisala lilnka nepomohli.tiez ked som bola mala mi slubovali ze ked si ich nebudem obhryzat ze mi ich krasne nalakuju no mne to bolo vtedy suma fuk a ked som prosto chcela kusla som si ich az pokym ma to nebolelo.neskor som zacala pouzivat laky na urychlovanie nechtov a ked som nahodou dala prst do ust napinalo ma no aj tak ma to neodradilo lebo som si ich zacat drapat. takze do 15 som bola superohrizacka nechtou.no zarazila som sa az v 15 ked som mala este 2 kamaratky ktore si obhryzali nechty mozno este viac ako ja a ked som ich po 2 mesiacoch stretla nechty mali krasne dlhe perfektne namalovane a ruky vystavoovali na obdiv pokym ja som ich mala schovane vo vrecku.navyse ked som si nasla chlapca vzdy som mu uhla ked si zobral moju ruku do dlane a nahodou zacal hladakt.vtedy som si uvedomila ze to je hlupost a velmi tazko som sa to oduciavala ale podarilo sa.po 3 mesiacoch som mala nechty krasne dlhe a sice to na nich ponechalo znamky 10 rozneho okusovania ked si ich nalakujem su uplne pekne.takze ja som si nasla motiv a dovod preco si ich nemam obkusovat a samosrejme aj silna pevna vola mi pomohla takze ak toto niekto nema podla mna nic nepomoze.hlavne musi mat motiv a dovod preco s tym prestat.vela stastia baby
potri si ich vodickou, ktora sa dava malym deckam, aby si necumlali palec.. ale fakt, chuti to desne.