Obhryzavanie nechtov

janca

Pomozte mi prosim.Bola som v nechtovom studiu a tam mi povedali,aby som cim skor prestala kusat kozu okolo nechtov,pretoze ja mam cele 2 prsty uz tak obhryzane,ze dole mam brusko normalne ale hore uz jak sa ide ku nechtu mam to obhryzane do tvaru pyramidy.Pomozte mi cim skor,lebo sa prehryziem az do kosti!!!A skusila som si dat 10 leokoplastov na kazdy jeden prst a v skole sa zo mna smiali.Co si mam odrezat prsty???

katerinqa

ja som prestala obhyzavat nechty tak ze som si ich nalakovala a ten lak potom zo zubami odtrhovala z nechtov..a ked som lan nemala na nechtoch nalakovala som ich znova..

mmenoir

aduliena, tak priatelovi asi nie:D vyzeral by ako zzenstile trdlo alebo ako emo typek :D

ale mne to moc pomohlo, + ked citim ze mam stresove obdobie a laka ma to vziat si prsty do ust, nalakujem natmavo. aj teraz mam take fialove :)

Viika

A daju sa dar tie gelove aj na okusane, ja mam dokonca jeden taky ako polovicny mam to vrodene, da sa to tými gelovými doplnit?

mmenoir

ja som si ohryzala nechty 8 rokov, od 7 do 15.

potom ma to z nicoho nic preslo, z jedneho dna na druhy - nalakovala som si tie skarede ohryzene nechty tmavym lakom.

fakt to vam odporucam, nejaky bordovy alebo cierny lak, tak si nebudete moct nechty obhryzt lebo zosupana tmava farba na nechtoch je fakt hnus :)

mne to pomaha, ziadne ine lakovanie mi nepomahalo, ziadne pastelove a blede farby, ani lak proti ohryzaniu, nic nepomohlo, len tlavy syte laky na nechty.

teraz ich mam pekne a som na seba hrda :)

- mira

Vylúčte sladkosti. Všetko v čom je jednoduchý cukor, vrátane sladkých vôd, mliečnych výrobkov nasladko a načas i ovocie a ovocné šťavy.
Končeky prstov si nasoľte. Zo začiatku to štípe, potom sa zacelia. Nebudete mať takú potrebu cumľať si ich.
A snažte sa v živote mať veľa lásky. Kto lásku dáva, dostane ju. Ide to pomaly, ale ide.

tam tam

Tak mile baby chcem vam povedat len tolko ze mam 10 a o styri dni budem mat 11 rokov a ja chcem prestat a da sa to len musis si stale pripomenut ze sa toho chces zbavit ja som prestala a uz mam za 5 dni 3mm nechty...vertemi da sa to a tiez si ich okusujem od malicka (: ...

trma

v knihe Vylieč svoje telo od luise Hayovej su rozpisane všetky choroby a z coho vznikaju. Všetko ma svoju pričinu v duševnej oblasti. Podla nej si ohryzava nechty ten kto pocituje nenavisť k jednemu z rodičov.