Ahojte, zaujimalo by ma, ci je "normalne" mat takeho surodenca, akeho ma moj priatel. Aj ked je to jeho starsia sestra, nepacia sa mi niektore veci, ktore urobila alebo ako sa sprava. Ked si priatel otvoril obchodik, velmi mu to financne nevychadzalo. Ja ako jeho priatelka som tam robila zadarmo (co jeho mama chapala, ze to je "normalne"), ale ked tam zacala vypomahat jeho sestra (sama sa ponukla, lebo si v tom case nemohla najst nikde pracu), tak ona od svojho brata peniaze pytala !! Aj ked videla, ze mu to financne nevychadza. Smiesne je na tom to, ze cez zimu, ked moj priatel obchod zatvoril a mal zasoby (potraviny) ulozene v dome, tak mu ich chodila vyjedat (neviem o tom, zeby on o tom vedel) a nedala mu za to ani korunu !!! A teraz, ked moj priatel nebol doma a prisiel mu tovar, tak mu pozicala peniaze. Ale nezabudla pocas tych cca 2 dni stale dookola hucat, ze kedy jej ich vrati. Myslite si, ze to je normalne ??? Ja mam tiez surodenca, ale keby som videla, ze mu to financne nejde, nechcela by som od neho peniaze ...
Co si myslite o takom surodencovi?
tak preco sa jej nevyhybas??? a prepac, ale za to, ze tvoj priatel je neschopny dat si vztahy s nou do poriadku je jeho chyba... myslim, ze teba viac stve, ze on si ta nevie zastat, ako cele jej spravanie, ale to musi najprv on chciet...
tak preco sa jej nevyhybas??? a prepac, ale za to, ze tvoj priatel je neschopny dat si vztahy s nou do poriadku je jeho chyba... myslim, ze teba viac stve, ze on si ta nevie zastat, ako cele jej spravanie, ale to musi najprv on chciet...
bibi1234 to je len tvoj subjektivny nazor, asi si ani ty necitala vsetky moje prispevky. Ona sa k nemu dobrovolne do obchodu natlacila, pritom on jej nesluboval plat a ona vedela, ze mu to nevychadza. tak ma to mrzelo, ze aj napriek tomu, od neho tie peniaze drankala, aj ked on jej bol pomoct na stavbe, mozno 4 -5 x a nechcel od nej ani korunu. Myslim, ze to by stvalo asi aj teba. Mne islo o princip, o to, ze videla, ze mu to nejde a nevedela aspon pockat par dni, ale musela si hned vydupat peniaze ? A tiez enviem, ako by bolo tebe, keby s tebou ocividne na kazdom kroku superila, stale si ta premeriavala, obzerala si ta, pozerala na teba akokeby si bola menejcenna a este aj rozoberala so sestrou, ze ako vyzeram, ze som pochudla a neviem este ake hovadiny ju trapili. Vies to jej spravanie, obzeranie atd, co som uz pisala, som znasala vyse 1 roka, nikomu som sa s tym nezdoverila, ale ked si to uz vsimol moj priatel a dokonca aj ta mladsia sestra, ako sa ich starsia sestra voci mne sprava, asi to nie je celkom normalne, nemyslis ? Dokonca ju asi atk velmi sralo, ako som sa vyzorovo zmenila, ze musela si po tehotenstve kupovat tabletky na chudnutie, len aby vyzerala dobre ... A to nehovorim o tom, ze nam lozila do nasho sukromia !! Teda staviame sa tam pri nich a ona si zobrala svoju svokru a sla s nou poobzerat nasu kuchynu bez nasho vedomia !
mne to pride ako by si aj ty s nou konkurovat chcela, prestan ju riesit... je to zbytocne a hodne pubertacok... ja som zo zasady nikdy neriesila niekoho kto mna nema rad... a toho koho som ja nemala rada, tomu som sa zasa vyhybala a nechcela o nom nic vediet... a nie sledovat co robi/nerobi, alebo ci a ako si ma premeriava a sleduje... nechaj to uz tak
tralala-la-nehnevaj sa na mna, ale z Tvojich prispevkov mozno vycitit, ze ju nenavidis!!! Neinponuje Ti ako clovek, tak ju neries, ale v hierarchii hodnot cloveka je vzdy na vrchu rodina a az potom priatelka, to sa moze zmenit az casom, ked budes jeho zena, resp. ak mu porodis dieta. Idealizujes si osobu svojho partnera a ju tu len zhadzujes. Skus sa na to pozriet nestranne-ak si frajer otvoril obchod, mal v nom byt cely den on, ak si tam pracovala zadarmo-je to Tvoj problem-mala si si to s nim vydiskutovat a ako aj ostatni spoludiskutujuci poznamenali je Tvojou povinnostou pomahat mu. Ked budete spolu zit, chces mu vari uctovat navareny obed, vypratu koselu??? On ked Ta napr. niekam odvezie, tak mu strkas peniaze za benzin, amortizaciu vozidla a peniaze za jeho cas? Nie, lebo partneri si maju pomahat!!! Okrem toho si studentka, takze Ta to nijako neobmedzovalo. Neviem, nad cim sa tu rozplyvas, sestra ma vlastny zivot a ked bola tehotna, nezamestnana, pravdepodobne jej islo aj o matersku-musis pracovat 270dni roka pred jej nastupom, alebo si platit poistne...
Co sa tyka mna, moja sestra je tiez taka, ze ma furt s niecim otravuje, tak min. 2x do tyzdna jej s niecim pomaham, pritom je starsia a vie, ze ja jej neviem povedat nie. Raz ked som potrebovala, aby mi prelozila do zaverecnej prace abstrakt-jazyky ovlada lepsie nez ja-tak ma odmietla, ze ona na to nema cas. Mrzi ma to, ale clovek si surodencov nenavybera, treba tolerovat jednotlive povahy ludi. Viem, ze ked pomaham druhym ludom, tak sa mi to nejakym sposobom vrati a nebudem sestre vycitovat, kolko som pre nu spravila ja. Stale mi to pripada tak, ze Ty sa viac hnevas na frajera, ze Ti neplatil, ako ze jej platil...
ked ti to vadi, nechodievaj k nim, ked ju nemas rada povedz jej to... zastat si ta ma on pred svojou rodinou, takze ak sa tam necitis dobre, jednoducho tam nechod, od nej nemozes ziadat aby sa tebe vyhybala, kedze tam byva, ale ked ju nechces stretat, tak tam nechod ty... najlepsie je IGNOROVAT, co ta po nej? ved ti nie je ani rodina... kaslat takych ludi, "ked ma niekto nema rad, nech si vyserie oko, ja ho nepotrebujem"
a o vztahoch v ich rodine nepolemizuj, naco? naozaj si chces narobit problemy? pochybujem, vystazuj sa kamoske a dalej to s nikym a nikde neries... ak ti chyba to aby si sa vykecala, tak do toho, ale miesat sa do toho nema absolutne ziadny vyznam, ani to nijak riesit...
raz som sa zastala bratrancovej priatelky (teraz uz ex), nechutne sa s nou pohadal, dokonca na balkone do nej sacal (pri nejakej nestastnej nahode mohla kludne aj zletiet dole zo siedmeho poschodia), akurat co som mu povedala, ze mu sibe, ze nie je normalny ked sa k zene tak sprava, zbalila som sa este ten den a odisla domov... vies ako to dopadlo? ona s nim koza vtedy zostala a JA co som sa jej zastala som bola ta zla... nebavil sa so mnou vtedy asi pol roka...
mam uz bohuzial dost skusenosti ohladom toho "nemiesat sa do cudzich vztahov", akychkolvek, nie len partnerskych, ale aj rodinnych a nikdy z toho nic dobre nevzislo a ten co chcel pomoct je nakoniec vzdy zly...
ja tomu nerozumiem, pred nou doma ma kazdy respekt, dokonca mam pocit, ze i vlastny rodicia. Mladsia sestra jej pomaha s dietatom a boji sa jej opytat, ci by jej starsia sestra nepoziciala saty ? Je to celkovo take divne ... pritom ona nie je ani nejako velmi inteligentna. a este ked riesi mna, tak je toho na mna privela. Teda vsimol si to uz skor moj priatel aj jeho mladsia sestra, ako sa ona na mna stale diva, premeriava si ma od vrchu po spodok, sleduje co jem, co robim ... uff.
sway ti dobre napisala, to ze si priatel nevie sestru upratat je bohuzial jeho problem a nie tvoj...
a ver mi, viem ake je to neprijemne, nam sa svagor stale plietol a pindal do svadby a maly sme nervy na krajicku, ale konflikt s nim riesil moj manzel, nie ja... pretoze nech ma akokolvek serie, nie je to raz moj brat a hotovo, to ze tvoj priatel si nevie dupnut a presadit svoje je jeho osobna chyba a nech sa budes akokolvek rozculovat, nepomoze ti to... nemiesaj sa do toho, ignoruj ju, ty nie si povinna s nou urdriavat akykolvek vztah... ani ako manzelka by si povinna nebola, tak to hod za hlavu, kazdy si zite svoj zivot a priatelove problemy nechaj na neho, jemu akurat tak mozes ponadavat, ze si nevie dupnut, ale ani to by medzi vami dvoma nemuselo narobit dobrotu... ak to budes donekonecna riesit, tak na to najskor doplatis ty sama...