Otázka pre ženatých mužov

Príspevok v téme: Otázka pre ženatých mužov
NeviemNick

Keď ste sa ženili, boli ste o tom presvedčený, že sa ženiť chcete?
Čo vam v manželstve chýba, (napr. keď vyhľadávate nové známosti) a čo sa zmenilo vo vzťahu voči vašej manželke.
Myslíte si, že by bolo lepšie, keby ste sa neženili, ale ostali žiť len ako druh s družkou?

Odpovedzte prosim úprimne,je to len čiste moja zvedavosť a chcem to pre utvorenie si istého názoru. Ďakujem.

jajka001_

preco by mal muz prispievat na deti? lebo su jeho. ak mu na nich zalezi, bude prispievat aj bez donutenia, ak nie, nebude aj ked mu to sud nariadi. je to o osobnej zodpovednosti.
preco by sa mali delit napoly? lebo napoly hospodárili. zena je pri muzovi karierne obmedzovana, na druhej strane zabezpecuje chod domacnosti, stara sa o deti a vykonava kopec inych cinnosti, na ktore sa muz nikdy nezmôže. muzi len zarabaju a casto ani nie o velmi viac ako zeny.
muzi po rozvode su casto zanedbani lebo nie su schopni sa o seba postarat. v manzelstve sa ten servis povazuje za samozrejmost, rovnako ako obmedzovanie slobody zeny. preto je tolko rozvodov, lebo zeny uz nie su take odkazane na milosrdenstvo svojich pánov - mužov ako v minulosti, ked boli len dalsim majetkom.

uhlie

No dobre, ale preco by mal niekto dostavat polovicu majetku toho druheho, len preto, ze ju nadobudol pocas manzelstva?Ved ani ty, ked odchadzas od zamestnavatela nedostavas polovicu jeho firmy len preto, ze si sa mu starala o nejaku agendu. Majetok predsa s detmi nesuvisi. Alebo preco by mal muz prispievat po rozvode zene na deti? Ved sa bud vie o ne postarat s tym, co ma a dokaze si zarobit, alebo nie.

jajka001_

usiko, prizivnici su vacsinou muzi. a zeny sa vydavaju povacsine nie z vypocitavosti, ale z naivity, pretoze odmalicka dievcatkam tlacime do hlavy rozpravky typu - a bola svadba a boli spolu stastni az kym neumreli. v puberte citaju presladene romany a v manzelstve ked im to krachuje, su zavisle na telenovelach.

usiko

neviem, aj tak si myslim, ze povacsine zeny su prizivnicky...hovorim povacsine, lebo su aj opacne pripady, ale obvykle su to zeny co zarabaju menej, aj vdaka tomu, ze maju dieta.....a to sa potom neda zasa vraviet o prizivnictve...aj ked...vec nazoru....

ele, to akoze myslis, ze ho nemilujem? alebo co? ...sice, ked myslis, tak mysli.....je mi to jedno....faktom je ze ZIADNY PRAVY ani PRAVA neexistuje, je to len clovek ktoreho milujem, vazim si a aobdivujem teraz a mozem len dufat, ze nam to vydrzi co mozno najdlhsie...ak do staroby a smrti tak to bude krasne...ale mam 32 a nemam iluzie o vztahoch.....davno som pochopila, ze milovat niekoho neznamena byt mu oddana na zivot a smrt a obetovat sa...milovat ineho pre mna a mojho partnera /nie manzela, nie sme vzati/ znamena prisposobovat sa, davat, brat ale zachovat si sameho seba a svoj zivot tiez.....aby bol kazdy spokojny a stastny a to je zarukou dlheho spokojneho vztahu......

...cakam jeho dieta, ale jednoducho mam taku povahu, ze sa nenecham zivit, pokial to nebude nutne....

[zruseny12]

UHLIE nedalo mi na teba nereagovat...pytas sa preco prisudzuju len zene/a nie aj muzom/ deti sudy...ked zena je zavisla na peniazoch muza...tak sa trochu zamysli...
ked dvaja ludia spolu ziju a maju spolu dieta...jeden clovek-zena sa musi postarat o dieta-ktore sa nenarodi a hned nevyskoci na nohy a nie je samostatne...
a ten druhy clovek-muz prinasa do rodiny peniaze-financie aby mohla rodina fungovat...atd.
a nemusim ti hadam pisat dalsie veci preco zena-musi byt zavisla na muzovi...su situacie kedy maju dieta,nemaju ho kde dat po materskej,chorlaveje atd.a ta zena inu moznost nema...A NIEKEDY TO MOZE BYT AJ OPACNE,KED ZENA MA DOBRU PRACU-OSTAVA S DETMI DOMA MUZ A ZENA PRACUJE...
a ked muz je ***NORMALNY*** tak jej nikdy NEMOZE VYCITAT ZE JE ZENA PRIZIVNIK A AK ANO ZE JEJ TO VYCITA-JE TO OBYCAJNY HLUPAK.../PREPAC ZA VYRAZ/
V ZIVOTE SA UDEJU TAKE VECI,ZE CLOVEK LEN ZASNE A TREBA SA K TOMU AJ PRISPOSOBIT...
...viem ze ma tu budes zasa napadat ako vzdy,ale zamysli sa nad tym trochu...nie kazda zena caka na muzove peniaze s radostou...
ja som niekedy tiez zarabala a moj teraz uz ex manzel bol na mne zavisli a co mam teraz vykrikovat ze muzi su vsetci taky atd.NIE- bola taka situacia-prezili sme ju a riesili ako sa dalo...
a este jedna vec,ty si myslis ze keby dieta zverili DIETA do opateri MUZA ,ze by to mal lahke,keby nemal nikoho kto by mu s nim pomohol?keby bol na dieta sam?nemal by uz az take moznosti chodit do prace a musel by sa starat aj o dieta a ako vieme teraz netoleruju pracovnikom vela absencie atd.tak sa zamysli aj nad tymi vecami...a nie hned vykrikovat ze ZENY SU PRIZIVNICKY...
STALE TO ZALEZI OD DANEJ SITUACIE A AKO SI TO TY DVAJA ZARIADIA...O NICOM INOM TO NIE JE...

lost

A ceresnicka na torte je "faktor retardovanosti".

- Pokial chce zena osklbat muza, naozaj na to nepotrebuje absolutne ziadne manzelstva a zakony alebo cokolvek. Ta ktora naoza chce, to urcite dokaze, slobodneho alebo zenateho :)

- Pokial chce nejaky muz zabezpecit svoju milovanu osobu, nemusi na to uzatvarat manzelstvo, staci ak jej povie heslo k uctom, alebo spise zmluvu s poistovakom/bankarom, aby majetok odkazal prave na nu (alebo inych blizkych ludi)

- Pokial by muz nechcel dat ani cent, nic mu v tom nezabrani, ani manzelstvo, pozri moj prispevok nizsie..

Cize ja to vnimam tak, ze je jedno ci byt v manzelstve alebo nie, ale skor zalezi na tom, ako sa ti dvaja jedinci "maju radi", mozno je to naozaj skor len "formalita" zo strany cirvki, alebo cohokolvek.. No tvorit "oficialne" rodiny, cize tie ktore su v manzelstve by mohli mat skor vyhodu z dlhodobeho hladiska (vela generacii). Staci sa pozriet do historie, pretoze (teda aspon zatial) som cital ze "rod XYZ" urobil/dokazal toto a toto. A teda neviem, ale vyzera to byt efektivnejsie, ako keby boli dvaja "uplne cudzi" (formalne/oficialne).. I ked, ASI jedine co je pre tento "jav" potrebne je mat rovnake priezvysko...

lost

Odpoviem si sam :D
Fakt je to majetkove pravidlo zaujimave :)
Formalita, asi uz len o tomto to je.
Sam neviem ci by som sa chcel ozenit.
Hold, dnes je vsetko len o peniazoch, smutne.
Ono vsetko ma zapory aj klady...
Rozhodnut sa ale musi kazdy sam.
Este by ma zaujimalo, ci si niekto vsimne "tak brutalne skrytu" spravu v tomto prispevku
?