Ahojte, ani neviem ako začať...hnusím sa sama sebe, som odľud, nezaslúžim si nič, ani žiť, za to všetko, čo som urobila...PPP ma žačali ničiť už v mojich 13 rokoch, a už mám 28 a neprechádza to...asi sa vôbec nesnažím to zmeniť, možno si v tom hoviem, možno mi je v tom dobre, ale ja sa v tom paradoxne necítim dobre...ale nechcem pribrať, a to je jednou z podmienok vyliečenia a ja to odmietam akceptovať...proste to nedokážem! PPP mi úplne pokrivili charakter, stala sa zo mňa obyčajná klamárka a dokonca aj zlodejka...koľkokrát som mame zobrala z peňaženky eurá na jedlo, aj som jej vybielila účet (400 Euro!!!!!), aby som mala na svoje rozmary a na jedlo, ktoré potom aj tak skončí v záchodovej mise...nechcem už žiť v tomto tele, chcem ísť preč, chcem sa zmeniť, niečo so sebou robiť, všetci ma neznášajú , doma na mňa denne kričia, vraj "pozri sa kam si to dotiahla, tvoje spolužiačky sú už povydávané, majú deti, vysoké školy, a ty? Ty si doma na invalidnom dôchodku a myslíš len na jedlo!" Koľkokrát mám chuť aj vziať si život, ale nemám odvahu...pomôžte mi prosím aspoň svojimi radami...ďakujem
Čo som to za človeka?
Čawko, dnes som to celé zvorala, zasa som zvracala...
Ráno som mala celý liter džúsu, dve žemle, tri jogurty, 4 chleby s džem a celé to išlo von...potom na desiatu len káva s mliekom a na obed 2 jablká a káva s mliekom...ale tie jablká už vo mne zostali....-(
tomigun, ty mas bulimiu/anorexiu ???
polievocka je mnaaaaaaaaaaaaam :) ja polievky zboznujem ! dobre si urobila svojmu zaludku, nie ze to pojdes vygrcat, ok ? mas chute sa prezrat a grcat ? zacni upratovat, pocuvaj hudbu, nalakuj si nechty, chod sa prejst, len na to nemysli !!!!!
nie, on sa ti nevysmieva, len to treba brat s humorom trosku. my sme sa s kamoskou (tiez bulimickou) minule rehotali na tom, ako sme grcali do vane, tam to vsetko plavalo a musela som tu grcku rozrabat s vodou, aby sa to odplavilo prec ... no akoze fuj. alebo ako sa upchaj hajzel a vsetko bolo zaplavene grcanicou a kamoska to potom utierala (mne sa toto nastastie nestalo). Treba si na tom najst aj nieco vtipne a smiat sa. Smiat sa na vlastnej hluposti, biede a na sebe samej :) Netreba sa len lutovat, lebo to nika nevedie !
miicka,
nie nesmejem, ale nie je mi ani doplacu. Chapem ze to mas tazke, sak citam si to tu, lebo chcem sam seba niekam posunut. Uz davno som mal riesit svoje zdravotne problemy. Ja som ale taky hanblivy typ.
silvus28 - to co si napisala, je dost silna kava ... necitala som vsetky prispevky, len ten tvoj. To mas pravdu PPP krivia cloveku charakter, pretoze clovek sa viac snazi o to, aby vyzeral dokonale, ale nesnazi sa o to, aby bol dusevne dokonaly ... Musis si uvedomit jednu vec - cas sa neda zastavit, ani telu nezabranis, aby sa casom menilo, tak co urobis potom ? Urcite si aj po dusevnej stranke krasny clovek, pretoze si uvedomujes, ako touto chorobou ublizujes nielen svojim najblizsim, ale hlavne sebe. Preco nie si so sebou spokojna ? Preco sa nemas ani trosku rada ? Kazdy clovek je niecim vynimocny, uzasny ... preco neskusis najst nieco take vynimocne v sebe ?? Urcite by sa nieco naslo - nieco, co by ti pomohlo, aby si sa mala rada. Vyzor nie je vsetko, aj ked niekedy tie debilne media a moda hlavne nas zeny utlacaju a priamo ci nepriamo nas nutia robit veci, ktore nam len ublizuju, obmedzuju a nedaju nam moznost slobodne zit a tym ani moznost, aby sme boli stastni .. a sami sebou ...
Ahojte baby,
miicka, tak toto ma dostalo ked som cital to s tou vodou zo zachodu. Akoze vobec nemam nic proti tebe, len ma to trochu rozosmialo. Ono je to na tomto svete dost pomylene, v prirode to zvierata maju vacsinou lahsie, lebo pravidla su pevne dane. Slabi a aj chori su pohlteny(zozrany :)) tymi silnejsimi. A robit blbosti urcite na sile urcite neprida.
Je taky vtip, no nie moc podareny, ja si zapamatam vzdy tie zle:
Pan sa pyta v lietadle ze co ma robit ked mu je zle. Letuska mu da sacok, ze ked bude musiet grcat, tak do sacka. Letuska oddide a o chvilu sa vrati, cele lietadle ogrcane, tak sa pyta toho pana ze preco nepouzil ten sacok. On na to, ze pouzil, ale ze ked uz bol plny tak si z neho odpil, aby sa mu to nevylialo a vsetci naokolo sa pogrcali.
Ahojte baby, zuzka1911 Ty si sa pýtala odkiaľ som, tak ja som Zuzanka z okresu Senec...
Miicka, zdravím Ťa, chcem Ťa podporiť a povedať, že aj predo mnou zamykajú špajzu a sestra mi zamkla aj váhu lebo som sa stále vážila, ale ja som si kúpila druhú a našla mi aj tú a zamkla ju tiež...Miicka, neskúšala si ísť na nejaké liečenie? Napr. do Pezinka (je tam pekné prostredie, nemocnica je obklopená Malými Karpatami, režim sa dá, personál je ochotný a milý...) alebo do Bratislavy (tam je režim veľmi prísny, ale to ja potrebujem, tak som tam objednaná na september, ale dovtedy neviem čo bude, asi sa ugrcám k smrti...).
Ale mám novú motiváciu, prečo nevracať-včera som bola u zubára, lebo som mala sklovinu na predných zuboch úplne vyžranú od žalúdočnej kyseliny, tak mi tie zuby pekne vyplomboval, dal mi tam krásne biele plomby, takže je škoda ich ničiť...konečne sa môžem normálne usmievať,len aby mi to ale vydržalo:-)
Tak som rozmýšľala aj nad ponukou mojej psychologičky - ísť na ten mesiac do denného psychiatrického stacionára, aby som prečkala to obdobie do hospitalizácie...
Tak vám všetkým držím palce a aj sebe!
Mám vás všetky rada, za to že sa aj mne snažíte pomôcť radami a podporovaním.-)
Ahoj Miicka,
ja Ta , bohuzial, uplne chapem, vsetky co sme tu sme si tym presli. Alebo aspon niecim podobnym. Ja som sice sacky s grckou neschovavala do neviem kam, ale grcanie vo vani a sprchovom kute su mi velmi zname. Je to hnusne, normalny clovek by toto proste nerobil. Nechapem tomu, preco sa mi to muselo stat. Alebo hociktorej z nas. Preco sa musime takto strasne trestat, a hlavne jedlom, ktore naozaj ma byt proste zdrojom obzivy a ma z neho ist nieco pozitivne a nie nam sposobovat stresy, nechutestvo a ine ... Ale nemozeme sa zamyslat nad tym, preco my, ako sa mi to stalo a co ja viem co vsetko. Proste je to realita a treba jej celit. To je super inak, ze ti mamina pripravuje to jedlo, to by som aj ja potrebovala. Nemusela by som aspon premyslat nad tym, ze co si dam alebo nedam. To mas fakt super. A ze je ponizujuuce, ze pred tebou zamykaju chladnicku a spajzu ? No a co. Je to ponizujuce, ale potom s odstupom casu sa na tom budes smiat. Uvidis. Treba prekonat toto otrasne obdobie, ktore mas pocit, ze sa asi nikdy neskonci. Ked bude za tym, bude dobre :) Verim tomu. Drzim palce a pis ako sa ti dari. Ja som dnes este nejedla a to som hore uz 4 hodiny. Idem si supnut jahody :) Papaa
Miicka,
Ahoj moja, vitaj tu medzi nami. Ja musim povedat, ze posledne dni co tu citam, fakt mam potom pocit, ze ja vlastne som nic oproti vam, ze to vy mate ooomnoho tazsie a ze ja sa len lutujem a som totalna krava a uplny looser, ked sa neviem z tohto zacarovaneho kruhu anorexia/bulimia vyhrabat. Lietam v tom sice uz 10 rokov, pregrcala som skoro polovicu zivota, ale vy baby ... Pre boha, musime to dat dokopy a nejako to zvladnut, lebo naozaj ja uz takto dalej odmietam zit. Nebavi ma to. Chcem lasku, chcem rozdavat lasku, usmievat sa a byt milovana. Chcem dostat kvety len tak ze sa mu chcelo... Akoze viem, ze teraz tu davam dost mimo, ale to su moje momentalne vnutorne pocity. Som zalubena ! Asi to tak naozaj bude a priznavam to tu prvykrat. Ste prve, hehe ... Strasne som namotana, kazdym dnom viac a viac a aj to ma posuva vpred.
Miicka, mas uzasnu maminu, to nema kazdy. Velmi ti drzim palce a dufam, ze uz pridu len lepsie dni. Presla si si peklom a aj tebe posielam objatie.
Baby, uz naozaj dobru nocku a zajtra rano z roboty prva vec, otvaram si toto forum a pisem, citam.
Papa zatial.
Ahoj zlatusikovia moji...
Ja neviem ci sa mam smiat alebo plakat ked si citam tieto nase prispevky. Je to otrasne, ako jedlo dokaze ovladat nase zivoty. Posrate, zasrate jedlo, ktore inym ludom robi radost, jedlom sa odmenuju, my sa jedlom doslova trestame. Das si o susto viac, lebo ti chuti a uz to ide. To je absurdne, hrozne, skor je mi do placu.
Marushik, ja som stale na teba hrda , mojko. Preco ? No lebo sa proste snazis a strasne chces a to je asi najdolezitejsie. Ved aha, ja som si myslela aka som uzasna a hned mi wasabi oci otvorila. Ze som vlastne stale na tom istom. Ked negrcam, nezerem, alebo zerem idiotiny a nizkokaloricke blbosti pre vrabce. Cize fasa. Ale dnes som si dala normalne jedlo, ze zapecene sampiony a zemiaky a zeleninu. To je ok a aj som si pochutila. Babka sa tesila. Hehe... Ja som na teba marushik hrda aj preto, lebo sa vzdy priznas, ze si to dala von. To nie kazdy by sa priznal. Posielam ti boztek.
Ja uz si zelam pre kazdu jednu z nas krasny a slobodny zivot, ktory nebudu ovladat myslienky na jedlo.
Drzim palce !