Ako si udržať optimizmus?

Príspevok v téme: Ako si udržať optimizmus?
LauraLaPlant

Rozišli sme sa s priateľom. Nebol to dlhý vzťah, ale myslela som, že konečne niekto správny. A bol to už druhý rozchod v priebehu 2 rokov. Budem mať o pár mesiacov 29 rokov a nie som typ, čo sa ľahko s niekym zoznámi, prehupne zo vzťahu do vzťahu. Sú obdobia, keď mi nevadí, že som sama. Ale tie poznámky a reakcie okolia. Kolegyne - všetko ženské v strednom veku - si každé dva týždne neodpustie poznámku, či už sa idem vydávať. O rodine ani nehovoriac - tie narážky, že mame by už pasovalo aj nejaké vnúča. Bývam na dedine, kde sa každý s každým pozná - a tie narážky! A to už ani nespomínam, že starká už dávno darovala dar, ktorý mala nachystaný pre mňa ako svadobný , niekomu inému .
Som z toho všetkého smutná a frustrovaná. Keď sa pozriem okolo seba a vidím tie pubertálne páriky povešané po sebe alebo keď mi kamarátky hovoria ako chystajú svadbu a zariaďujú si domácnosti a čo všetko pre ne priateľ pripravil a ako sa k nim pekne správa, je mi z toho na nič, že ja nie som schopná nájsť si niekoho, s kým by mi bolo dobre a komu by bolo dobre so mnou.
Viem, že 29 ešte nie je začiatok staroby, ale tie poznámky typu: ty sa kedy chceš vydať, veď budeš mať problém mať deti - vždy ma to zabolí. A aj keď si poviem, že nie je dôležité, čo hovoria iní, je to ťažké udržať si optimizmus.

jajka001_

dedinské reči, ach jaj :) ešte máš čas, hlavne neber prvého na ktorého narazíš len aby si mala. na kazdeho caka stastie v inom veku. si slobodna, mozes si robit co chces, kym tvoje rovesnicky musia riesit partnera, deti, domacnost, rozvody...pozri si len tieto temy. pekne si pockaj na chlapa, co bude stát za to. a nech si klebetia , aspon maju o com.