rodičovské zákazy-za hranicou únosnosti?

bibi1234

McKeith-dalsi mudrlec, najprv si pozri nicky, ze bibba je uplne ina slecna, ja mam nick bibi1234!!! mohol si si aspon koncovky IP adries pozriet.
Velmi rada sa skontaktujem s jeho rodicmi-nie je plnolety, aby sa zastupoval a stavim sa o 30000eur, ze mne daju za pravdu. nic nebolo pisane urazlivo, len ma dehonestuje jeho infantilne spravanie a osocovanie svojich vlastnych rodicov.

komplexy-dakujem, presne si vystihol podstatu mojho prispevku

komplexy

komplexy tu majú všetci puberťáci, ktorým rodičia ešte korigujú príchody domov a oni to nedokážu stráviť...

McKeith

bibi...
neda mi nereagovat...tvoje nazory sa v priebehu diskusie menia ako spinave ponozky...
vaz slova, kt. pises...toho chlapca nepoznas, ani jeho rodinu, ale to, ako si ho charakterizovala...ake ma chutky su prinajmensom odvazne...ak ma chalan v rodine pravnika...no podala by som si ta...IP adresu sa da zistit v pohode...
inac, ty musis mat z niecoho dobre komplexy...

bibi1234

anandang-pochlebuju ti tu iba deti (tvojim nazorom..) pochopis to, ked darujes partnerke spermie, ona bude 9mesiacov nosit v bruchu tvoje dieta a ked po hodinach v ukrutnych bolesiach porodi... ty dietatu obetujes svoj volny cas, peniaze(dieta je investicia, ktora sa ti nikdy nevrati!!!), obetuju svoje konicky, sex, zabavu, aby ti po 17 rokoch vyrastol taky maly anarchista, mudri ako radio:O)))akym si ty, ktory si mysli, ze svet je gombicka.
Co sa tak asi na festivaloch deje? Ti, ktori sme mali stastie vystudovat VS si spominame, co sme videli, ked sme pocas kruzkovice zabludili na intrak, my by sme vedeli rozpravat, co sa tam kazdy vecer organizovalo-hotova sodoma gomora:O)))a to na vysokoskolskych internatoch su ti inteligentnejsi ludia, ktori presli prijimackovym sitom.. na festivale sa pohybuju rozne individua-hlavna vec, ze este si tam nebol, ale presne vies, ze sex, drogy, alkohol tam nie su...
tesim sa, ked sem za par rokov budes pisat, ako nestastny otec, ze tvoja dcera je v 13rokoch tehotna a ty nevies s kym, lebo nebola (ako dieta) tvojim majetkom, ale majetkom celej dediny a mohla si robit, co chcela, aj ked zila pod tvojou strechou.
!!!a omyl, hodnoty, zivotne priority, potreby sa formuju aj v dospelosti, ked si mal 12 zaujimalo ta, ako si vybrnkat,ako vyzera Pamela Anderson v plavkach, v 18 mas priority sa dobre zabavit, opit, niekoho smyknut, niektori studenti mozno aj uspesne zmaturovat, po 28. si budujes priority-mas potreby sebarealizacie, vazenosti, budovania rodiny, istoty, bezpecia,... Teraz sa u takeho pubertaka, akym si ty, daju uplatnovat len metody vychovy formou poziadaviek a presvedcovania, snad coskoro dospejes a bude stacit uz len metoda povzbudzovania, lebo sa budes vediet aj sam racionalne rozhodovat...

isabella

akoze vazne decka, vasi rodicia na to pravo maju a to si naozaj vsetci myslite, ze po 20 sa zivot skoncil, alebo co? trosku to prehanate, ledva ste vyrastli z plienok a chcete mat pravomoci, ktore vam rodicia este ani nemozu dat, bo ste nemali ani cas si u nich doveru vybudovat, strasne sa vsade ponahlate a chcete byt dospeli a potom to tak aj vyzera, ved budte trocha trpezlivi...

hassy

ono netreba sa pozerat len na vek...moze mat 17 a spravat sa ako 30rocny rozumny clovek, ale taktiez sa moze spravat aj ako 15rocne decko...myslim ze rodicia asi maju dovod na to aby ho tam nepustili :)

a vy pubertiaci co ste tu, vy si mylsite ze ked vam odbije 20 skonci sa zivot, alebo co? :) ved vtedy to len vsetko zacina :)

lioness_01

Eizor, veľmi si tú večierku prežíval, tiež som v 18tke chodila domov o 22:00 a v pohode :-))

neberte si to všetko tak vážne... prídu časy, keď sa vám von ani nebude chcieť, jak budete presýtení všetkého, keď budete radi ak budeme doma o 22:00 :D a keď vás nikto na žiadny festival nebude ťahať :))

strašne si všetko tá dnešná mládež berie k srdcu...

Eizor

Skvely nazor Anandang, skoda ze ja som stastie na takeho rodica nemal...
Do 18 som chodil von do desiatej vecer. Smiali sa zomna 15 rocny co behali po baroch do tretej rana :)
K veci- myslim ze v 17 na festival by uz mohol ist (z pohladu rodica, ale kedze rodic este niesom, tak aj z pohladu dietata) zalezi od toho ako mu veria- ked nechodi domov ozraty jak tela, nevyvadza kadejake hluposti, mohol by kludne ist.
Deti su v dnesnej dobe viac majetkom, ktory si rodicia strazia a chcu sa s nim chvalit pred kamaratmi, ze ake super skvele decko vychovali (toť moj subjektivny pocit, ako to funguje u nas).

dvierka

ja som bola prvy krat v 16tich, takze sa mi to zda prehnane, hlavne ked ide o chalana... iba ze by si pred tym nejako sklamal ich doveru. ale ak nie, tak asi neveria dostatocne svojim vychovnym metodam. :D a pritom, ake je dolezite prejavit cloveku, ze mu veris, nie len vo vztahu medzi detmi a rodicmi...