Moja labradorka taha na 8my mesiac.Byva von,ale na dvore nesmie nic ostat, VSETKO roztrha.Samozrejme ju nemozem hresit,kym ju nepristihnem.Ale zacina to byt dost otravne.Na dvore nemame kvety,stolicky, dnes mi ztrhla igelit z auta a roztrhala ho na franforce, nedaj boze zabudnut tam nieco
Ja vie, ze je to stena,ratali sme s tym,kym nie sme s nou,nudi sa,ale moze ju to prejst nejak samo vekom? alebo treba radikalne zakrocit? ak ano,ako,dakujem za rady
Nas pes vsetko trha, ako nepricetny
slobodna... no tak daj nejaky navrh, ako psa prinutit nestekat... viem kedy steka na nieco alebo niekoho.. pozname to predsa z postoju psa s stylu stekania... ale ked lezi v bude, prekrizene predne labky a vystekuje... asi steka len z nudy a z toho, ze jemu sa spat nechce a ziada si pozornost... ma milion hraciek a zuvacich kosti, stale mu ich striedame, aby nebol naraz unudeny zo vsetkeho...
slobodnaa.. vieme sa starat o psa a vela sa mu venujeme.. poslucha na povel VSETKO, to, ze je hyperaktivny a ze si stale vyzaduju pozornost..... steka a "vola nas"
prid na par mesiacov byvat ku nam alebo bud nasa suseda.. uvidime ci ta tvoja trpezlivost je taka, aku ju opisujes...
najmudrejsie vies pisat a odsudzovat aj napriek tomu, ked nepoznas a nemas predstavu, co to je ked ti 2 rocny labrador 2-3h v noci vystekuje VKUSE...
ako som napisala vyssie... daj teda nejaku MUDRU a UZITOCNU a FUNGUJUCU radu...
vycviceny, vybehany, vyvenceny, nazraty je a vodu cerstu ma 4x denne! ma hracky obmienane, ma kosti zuvacie, je pusteny, je zatvoreny......
hmmm??? porad slobodnaaa... skus byt mudra, ked obojok proti stekaniu, ktory bol na nom pouzity 1x odcudzujes???????
pocuvam :)
To, že nerozumiete psovi neznamená, že je debil alebo mu šibe. Trvám na svojom, žiadny pes nešteká bez príčiny. Dieťa reve bez príčiny???
ten nas stary pes bol uz starucky asibalo mudoslova.... zavijal,stekal, BEZ PRICINY
takze tak
a čo má mňaukať? :-)) veď je to pes, pes má štekať a strážiť. Náš tiež šteká aj v noci ale určite nie bez príčiny, na to ho máme, aby strážil.
ja som velky milovnik psov...a keby som nezazila mesiac noci,kedy nas byvaly pes stekal od polnoci d druhej vkuse!!! tak by som proti tomu obojku bola aj ja
ale ked sa vam nervozita,nespavost zacne odrazat v prac a zivote, uvedomite si,ze je to sice pes, zivy tvor,ale naozaj, ze cloveka obmedzovat nesmie...
ale ja to skusim najprv s trpezlivosotu,tvrdsou vychovou a kupim jej nejake josti,nech sa prezabava, snad to naozaj trosku vekom prejde
psy su velmi inteligentne tvory a vedia si dobre zapamatat veci... mojho psa kopol ten obojok jediny krat, odvtedy si to pamata a ked mu ho dam, nesteka...
ale pokial poznas ine riesenie, ako donutit psa nestekat o nejakej 22-23h vecernej, ked je nazraty, vyvenceny, ma cistu vodu, bol na prechadzke....??
skusili sme uplne vsetko.. steka vecer, ci je pusteny alebo vo voliere, ci je hladny, alebo nazraty... proste nechce sa mu spat a vzbudzuje na seba pozornost (a nervozitu susedov, ktori vstavaju o 4h). netyrame ho, jedenkrat stekol, odvedy si pamata, ze to, ze ma tazsii obojok na krku znamena, ze je cas, kedy nesmie vystekovat (co on dokaze VKUSE aj 2h!) posluchne prikaz "do budy a zostan" ale sedi a steka v nej... :)
ked mate na toto riesenie, sem s nim... :)
antištekací obojok mne osobne nepríde dosť humánny takisto ako ani ostnáč. Je to podľa mňa najjednoduchšie riešenie ako bez námahy psa k niečomu donútiť. Stačí psa donútiť rozmýšľať.
aj my mame šialeneho labradora anasa zahrada a dvor sa premenila na spúšť, ktoru postupne zas ozivujeme :)
ma 2 roky... ukludnil sa trosku, ale chce to len prisnu ruku a trening...
niekto tu pisal o cvičaku, ze je to len na vyblazneni. s nasim sme to absolvovali asi polroka 1x tyzdenne a stal sa z neho iny pes. VRELO ODPORUCAM.
a - tiez pouzivame kosik.... teda pouzivali sme a pomohlo to velmi.. asi polroka je najvacsi problem, ze vkuse stekaaaaa.. ci je vonku, ci vo voliere, stekal a stekal.... dame obcas obojok proti stekaniu.. prvy krat, ked to n eoznal a zastekal, koplo ho to a zaknucal.. ale od toho dna, ako nahle mi ho zbada v rukach, spadne mu usmev :) pripnem mu ho na krk, lahne si a je uplne pokojny... velmi dobre si to nezapamatal... dokonca som skusala iny obojok, na ktory som dala zavazie a aj to zabralo, pretoze si myslel, ze je to ten proti stekaniu... labrador je velmi inteligentni pes, jemu je sice tazke prejst cez rozum, ale inak to nejde.... :)
vela stastia. :)
My máme 3-ročného labradora. Kedysi trhal všetko. Taktiež sme nemohli nič nechať na záhrade - ako píšete:) Postupne z toho vyrástol, ale máva také obdobia, kedy ide roztrhať všetko, čo vidí.
Hlupost, ze sa nemoze napit s nahubkom. Pokial je miska dostatocne hlboka, tak tam ponori nufak a pije. Dokonca psisko si moze to strcit medzi granule a aj tie sa dostanu tak, ze ich chyti jazykom...