Nas pes vsetko trha, ako nepricetny

Príspevok v téme: Nas pes vsetko trha, ako nepricetny
monanonaa

Moja labradorka taha na 8my mesiac.Byva von,ale na dvore nesmie nic ostat, VSETKO roztrha.Samozrejme ju nemozem hresit,kym ju nepristihnem.Ale zacina to byt dost otravne.Na dvore nemame kvety,stolicky, dnes mi ztrhla igelit z auta a roztrhala ho na franforce, nedaj boze zabudnut tam nieco
Ja vie, ze je to stena,ratali sme s tym,kym nie sme s nou,nudi sa,ale moze ju to prejst nejak samo vekom? alebo treba radikalne zakrocit? ak ano,ako,dakujem za rady

lost

hej presne ako pisu nizsie..
potom si nato zvykne tak, ze akonahle poviete slovo voditko/obojok pochopi a spozornie, ked to uvidi v rukach, tak vie ze sa ide von :)

mozno by som to skusil tak, ze mu ho doma nasadil a isiel von s nim... a tam mu to dal dole.. najskor ihned a potom stale viac a viac

povedzme si uprimne, 8 tyzdnove stena nepotrebuje vonku obojok :) a cas na naucenie este ma.. ono sa nauci aj ked bude mat 1 rok, pes nie je idiot, narozdiel od ludi, co odklepli zakon, ze pes potrebuje vodzku (aj tak je deravy, cize neni problem..)

Veronika_27

janette31 :) kľud, je to ešte bábo... všetko okolo neho je nové, na všetko si musí zvykať postupne...

Nie je vhodné, aby taký malý psík mal obojok, vodítko dlhšie ako pár minúť, zo začiatku to má byť len postupné oboznamovanie, preňho je to drastický zážitok, ked z ničoho nič mu nasadíto obojok, bez toho, aby ste ho s ním najprv oboznámili... dajte mu ho ovoňať, položte na zem, hrajte sa s ním v blízkosti obojka, nedovoľte mu ho hrízť, odpútavajte pozornosť na hru, aby si uvedomil, že obojok nie je zlá vec :)

Potom mu ho hoci na pár sekúnd nasadte, mávajte maškrtou popred ňufák a ked sa ukľudní a bude hypnotizovať maškrtu v kľude, odmeňte ho, zložte obojok a opakujte neskôr :)
Ja som mala rovnaký problém, ide len o princíp naučiť psíka, že je to dobrá vec, nie zlá, čo mu ublíži :) Ak tento postup dodržíte aj pri iných veciach, psík bude vyrovnaný a nebude nič trhať :)

janette31

Dobry den.
MAm 8 tyzdnove stena dala som mu prvy krat obojok a odvtedy je ako nepricetny beha, zuri, knuci a kuse co mu pride do cesty.
Je mozne ze sa zmeni spravanie stenata kym si na obojok nezvikne?

DAkujem za odpovede a dobre rady.

Jessi_1111

Môže to prejsť aj vekom, veď je to ešte len malé a hravé šteniatko.
Ale môžete sa rozhodnúť ísť aj k veterinárovi, môže to byť nejaká duševná chybička, ktorá sa správnym prístupom, iste rýchlo napraví. :-)

Naja85

Ak pes steka preto, aby si vynutil vasu pozornost, najlepsie riesenie je nijako nereagovat-ziadne fuj, ziadne trestanie(tym len dosiahne, co chcel, teda ze sa mu zacnete venovat a ta reakcia, ze na chvilu zostane ticho, je len nejake zlaknutie), len ignorancia. To iste plati aj o inom chovani snaziacom sa na seba upozornit:).

dada.

deria, nemyslela som, keď si preč dlhšie, ale myslela som, že ked vybehneš z izby a vrátiš sa za 5 minut...

inak mne by nevadilo, keby sa tak moj psík tešil

Deria

dada, to nie je veru spravny pristup, ze si psa netreba vsimat, ked prides. ved on caka na teba (mozno aj dlho?), takze ty si jeho jedine potesenie a je uplne normalne, ze sa tesi. naopak, treba sa mu viac venovat!

ajajja

simka111, aj mne to príde zlaté :) Toto robí aj náš pes. Straaaašne sa teší, keď prídeme domov. A presne ako píšeš, stačí, že idem s malým do izby skontrolovať na 5 minút úlohy, vylezeme von a ona sa zasa teší akoby nás nevidela celý deň. Ale nikdy som to nepovažovala za problém, to mi ani nenapadlo :) Vždy keď sa teší niečiemu príchodu, tak si ju dosýta pohladkáme, poškrabkáme, prihovárame sa jej a ona je spokojná a zachvíľu je v pohode.

dada.

simka, sa sťažuješ, ale to je milééé...veď vás má rada...
aj ja mám psíka a ked prídem domov sa teší a ja sa teším s ňou !!

ale malá rada, neviem ako to robíte, ale keď idete von z izby na chvílku, choďte von potichu, nezatvárajte dvere, a keď vojdete, si psíka nevšímajte...