Moja labradorka taha na 8my mesiac.Byva von,ale na dvore nesmie nic ostat, VSETKO roztrha.Samozrejme ju nemozem hresit,kym ju nepristihnem.Ale zacina to byt dost otravne.Na dvore nemame kvety,stolicky, dnes mi ztrhla igelit z auta a roztrhala ho na franforce, nedaj boze zabudnut tam nieco
Ja vie, ze je to stena,ratali sme s tym,kym nie sme s nou,nudi sa,ale moze ju to prejst nejak samo vekom? alebo treba radikalne zakrocit? ak ano,ako,dakujem za rady
Nas pes vsetko trha, ako nepricetny
jednoznacne si vyzaduje vasu pozornost. okrem toho, ze kazdy pes potrebuje vychovu, potrebuje hlavne vybeh, aby sa mohol dobre vysantit! ak nema dost, (zavisi od temperamentu psa)mozu vzniknut rozne problemy. neviem, ako casto a dlho s nim chodite von alebo ak je len na voditku, tak mu to zrejme nestaci. hovori sa, ze pol hodiny santenia a behu da psovi viac, nez 2 hodinova prechadzka. ja mam teraz dvoch mladych psov a mozem pvedat, ze mi davaju zabrat. jednu-dve hodiny denne v lese behaju za loptou a ked prideme domov, kludne sa zacnu zase hrat a nahanat. potom vsak spia. ak s nimi z nedostatku casu nemozem ist, uz to poznam na nich, ze im to chyba a robia z nudy voloviny, nudia sa.
predpokladam, ze ho nepustate navolno, nakolko pises, ze neposlucha. poslusni psi su stastnejsi, (majitel tiez:D)lebo nemusia zostat cely zivot na voditku. najprv by bolo dobre zacat s treningom, aby sa dal vzdy privolat.
Nevie mi niekto povedať čo znamená takéto chovanie psa:
To, že sa nam veľmi teší ked napr.prídeme domov je normálne, ale ak sme doma v izbe a na 5 min.odídeme a zas prídeme,robi taký cirkus akoby sme neboli doma celý deň, hned berie všetko do papuľky, skáče, teší sa, ked si sadneme alebo ľahneme na gaučovku správa sa ako v nejakom amoku,až sa trasie od toho ako sa teší... hned na nas vyskočí,a je schopna si ľahnúť až na hlavu, len aby bolo v kontakte s človekom, neposlúcha na povely a vždy si spravý len to čo ona chce.. aj keby bol celý gauč voľný a mi sedeli na zemi, sadne si na nás... nie vždy sa to dá tolerovať :(
labradora plasit alebo trestat vodou? :) ved to je pes s palvajucimi blanami milujuci vodu!! :)
slobodna, myslis, ze ked on vystekuje, tak ja ho neupozornujem? okrikujem ho 3x, neposluchne ani na tri krat? pridem dole potrestam ho - dostane po frnaku, musi posluchnut sadni - zostan a FUJ!!! myslis ze ja to robim tak, ze pes stekne a utekam s obojkom???? iste :))
dobre, jednoducho... na mojho psa ine neplati... tak pouzivam obojok...
pekny zvysok dna vsetkym :)
no labrador aby sa bal vody :) to by bola sranda,nasa je diva za vodou :)
inak,dnes je strasne poslusna, ma take dni,kedy je pojasenejsia a kedy nie
akurat som sa s nou bola ponahanat
a presne ten pisklavy zvuk,co spominas...nejak prirodzene,ked nieco urobila zle, tak som povedala: híííííííííííí
a teraz,ked to pocuje,uz sklopi usi,nemusim niekedy ani fuj dodat :) srandovne
áno pes síce nie je človek, ale jeho chovanie je podobné malému dieťaťu, ktoré vám tiež nepovie čo mu je.
robí sa výcvik na to aby pes štekal iba na ľudí- strážil a aby neštekal napr. do psov, mačiek, len tak bez príčiny a to jednoducho, že musíte vystriehnuť kedy to robí a zakaždým mu povedať fuj pes, nesmieš atď. Keď šteká do človeka dať mu povel Daj pozor. Aspoň u nás sa to tak robí, takisto sa to robí aj pri obhrýzaní neželaných predmetov, pokiaľ teda platí to o čom sme sa tu už bavili, že má všetko, nič mu nechýba. Jasné, vyžaduje si to veľkú dávku trpezlivosti. Pes nie je samorost ale ten pes sa tiež musí naučiť, čo smie a čo nie. Nie je nič krajšie ako múdry, vycvičený pes so zdravým sebavedomím. Takisto existuje metóda napr. striekacia pištoľ s vodou, proste psa postriekate vodou keď niečo robí nesprávne, ale ani toto neuznávam, pretože potom sa vám začne báť vody. Ďalšia metóda je keď pes robí niečo zlé vydať taký zvuk aby sa zľakol( najlepšie piskľavý) a pridať povel Nesmieš. Jasné, mnohí používajú antištekací obojok, ale ja to proste neuznávam.
no zeny,aka vymena nazorov
takze takto :
ked pes,ako ten byvaly nas, steka bez priciny,tiez ako majitel viem,kedy to tak bolo.... pretoze mal vsetko,aby mu bolo dobre, psy si proste vynucuju pozornost
ze bol sibnuty sa nehanbim povedat, lebo oo cuvacoh je vseobecn ejasne, ze ked su stari, naozaj im prepne a su agresivni,ci uplne nepochopitelni
teraz mame toho labradora a riesime povodne jeho trhanie veci - osobne si myslim, ze pricnou je vek a mozno tieto tyzdne dazdive,ekdy nebol priestor az na take velke prechadzky
cize ja teraz nerieism stekanie psa, ale vyjadrila som nazor, ze som zazila dlhu dobu a noci, kedy pes stekal a bolo to na nevydrzanie
moj nazor na nazivanie psov a ludi: milujem zvierata,aj psy...ale neznasam,ked sa pes porovnava s lcovekom...tym netvrdim, ze je pes nieco menej.ale nesuhlasims prirovnanim psa k dietatu.... pes je pes...pes zil od pociatku vo svorke,kde bol podriadeny silnejsiemu,v nasom svete je silnejsi clovek...a ak da clovek pokyn, pes musi posluchat...odmenou mu budu prechadzky a hry...atd... ale pes jednoducho nemoze byt samorast a robit si co chce a est ena ukor majitela...
tiez by som chcela radu,ako psa naucit nestekat, neobhryzat veci...ak taka rada je...
Ja som to skúšala, takže dík. Existujú podľa mňa aj iné metódy.
slobodna - vies, dnesny svet je tak daleko, ze vymysleli luida obojok proti stekaniu tak, aby zvieratu ublizene nebolo.... ja osobne som to skusala na ruke... je to len zlaknutie sa, UPOZORNENIE... mojho psa to upozornilo raz a odvtedy nestekne, ked ma, ako som uz spominala, tazsi obojok na krku ako ten normalny....
ale ako kludne si ho pridi vyskusat a postekat si, ak si myslis, ze to ma 220 :))))
monanonaa 12:42
a nechce sa mi s tebou hádať. Skús si založiť ty ten obojok a pochopíš prečo nie je veľmi humánny.
slobodna - a este jedna vec.. kto tu pisal, ze pes je debil a ze mu sibe???
pokial viem, pisala som - moj pes je sialeny :)