ahojte vsetky zeny:)chcem sa spytat pre co ste sa vy rozhodli...je pravda ze ked ste este nemali pohlavny styk nemozete pouzivat tampony?ake vložky mate najradsej?pouzivate intimky?
Vložky, tampóny, intimky
a ako dlho? no podla mna to nevadi... ale keby uz dlho som ich mala doma len taak.. dlhsie ako rok...2.. ja by som uz nepouzila.. no moj nazor
viem, ze je to mozno blba otazka, ale ja to naozaj neviem. nie vsetky produkty sa musia spotrebovat presne do datumu uvedenom na obale.
dokedy maju tampony a vlozky svoju trvanlisvost? mozu sa pouzivat aj po dobe ktora je napisana na obale, ci sa maju okamzite vyhodit a nepouzivat?
NO CO UZ TU NIC NEPISETE? SVOJE NAZORY...
dakujem za vysvetlenie :-) pozriem link
Lea, je este kopec otázok, aké máš a aké som mala aj ja pred tým, ako som si všetko preštudovala na internete a hlavne zo skusenosti spokojnych uzivateliek. Kalíštek je z pruzneho silikonu a zavedieš si ho podobne ako tampon, takze je cely skryty a necitiš ho.
Vyhody oproti tamponu su take, ze nasiaknutim nezvôcsi objem, neprepusta vodu, ked je dobre nasadeny, tak nieje vobec ziadny problem pri plavani. Dokonca ho niektore dievcata pouzivaju ked idu na verejne kupalisko aj mimo menstruacie. Na silikone sa nemnozia mikroorganizmy a pokial viem s kaliskom sa nespaja problem s toxickym sokom. Nevysusuje sliznicu, takze nemam ani ten problem ako som mala s tamponom pri konci menstruacie, ez bol problem pri zavadzani alebo vyberani.
Ak som pouzivala tampony, tak najradsej OB lebo su hladke a nerozpadavaju sa.
Co sa tyka sportovania, tak kalíštek ma u man 100% podporu. Ziadne blbe pocity s niecim co by mi zavadzalo medzi nohami.
Co sa tyka tej stojky, je to to iste ako pri plavani. To sa mi tam dostane voda z plavarne? A co tamon, ktory je nasiaknuty krvou a vodou z plavarne? Ke urobim stojku s nim, alebo sa blaznim v bazene, kam to vsetko ide?
Alebo ked spis, tak ti tiez vela krvi ostava v tebe a najviac jej vyjde von ked vstanes.
Nasla som pekny clanocek prave o takychto a este mnohych otazkach.
hodim sem link.
a co keby si napriklad pri cviceni spravila stojku alebo sviecku? obsah kaliska sa vyleje naspat?
no ja si neviem predstavit sediet v praci s dakym kalichom medzi nohami. netlaci ta to? a pri sporte sa to da pouzit?
Ja mám tiež menštruačný kalíštek.
V Čechách to pozná už vela žien, u nás na Slovensku je to slabšie. Mám ho sice len krátko, ale už nikdy sa nechcem vrátiť ani k vložkám ani ku tampónom.
Pri tampónoch je stále možné nebezbečenstvo toxického šoku a vysušovania sliznice. Preto potom vznikajú alebo môžu lahšie vzniknúť mikózy.
Mám veľmi silnú menštruáciu, strata krvi ma prvé dva dni veľmi oslabuje ale teraz ma aspoň neoslabuje psychicky. Je vyčerpávajúce vstávať v noci niekoľkokrát zo strachom či nekrvácam veľmi silno a ráno aj tak prať celé povlečenie postele.
Teraz sa vyspím, som počas celej menštruácie čistá a nepripadá mi že celá páchnem po rozkladajúcej sa krvi na vložkách. Prvé dva dni si musím akurát dať pozor aby som si kalíštek vymývala častejšie a potom stačí len ráno a večer v kľude doma alebo to hneď spojím s pravidelnou hygienou a je to OK. Proste kalíštek už nevymením a teraz píšem presne také srandovné chvály, aké som si čítala zo strachom a zvedavosťou aké to je mať ho v sebe a či s tým nebude nejaký problém alebo záludnosť. Veci predsa nemôžu byť také jednoduché... :))