Masáž

Príspevok v téme: Masáž
lilliana

Plánujem si urobiť masérsky kurz. Ak by to vyšlo, chcem v tom podnikať a časom rozširiť druh masáži = bankovanie, lávove kamene. Myslíte si že to má zmysel a ľudia chcú v dnešnej dobe relaxovať? Ak tu niekto v tomto podniká napíšte sem prosím svoje skúsenosti. Ďakujem.

janka10

moja súseda robi doma masaže v etra miestnosti, nema na to povolenie a nedá ani bloček! Býva v petržálke na Černyševského 39 a nemá ani živnosť. A ešte to ma aj na internete zavesene. www Studio drolma

žaňa

Ahojte,aj ja som iba kurzačka ale zažrala som sa do toho a masirujem každého kto mi príde pod ruky.chcela by som si otvoriť salón alebo najsť si miesto v salóne a poriadne to rozbehnuť aj keď viem že začiatky sú žažké no od nového roku do toho pôjdem.Apropó nieje tu nejaká ženska ktorá by do toho somnou išla?Košice.žaňa

AdamKrt

Tiez o masazi lavovymi kamenmi trochu pochybujem. Mozu totiz nastat aj komplikacie. Pretoze napr. ak ma niekto v danych miestach zapal, tak horuci kamen mu ten zapal skor moze zhorsit....

Ved aj lekari hovoria, ze ked sa ma pit caj napr. pri chripke, nachladnuti, zapale, tak nikdy nie horuci, ale vlazny.

Takze ozaj mozes ublizit.
--------------------
Ad bankovanie - ja mam napr. taku citlivu pokozku, ze keby som dostal bankovanie, tak mam z toho take podliatiny, kde by mi popraskali zilky a mal by som kopec cervenych flakov. Napr. som bol minule na operacii znamienka. Naplnast sa mi po case dala dole, tak som si kupit taku specialnu. Ta drzala cely cas perfektne, ale vytiahla mi krv na pokozku, takze ju mam teraz zazervenanu. Nieco sa vstrebalo, ale uz je od toho niekolko mesiacov a stale tam mam este flak...

Takze ani bankovanie nemusi byt uplne bezproblemove pre kazdeho....

lilliana

AdamKrt Ty si ale šikovný krtko, ešte niečo zaujímavé nájdi. Samozrejme, všetko ide do tela cez pokožku, tak ako pokožka dýcha tak aj do seba vie vcúcnuť čo je na nej ,,nalepené,, Zaujímavý postreh. Asi si niečo o tom vyhľadám a šúpnem sem Heh.

lilliana

kkafik:

O tých šledriánoch - bola moja reakcia na whee . veď čítaj aj histori ono to s tým súvisí.
Jasné viem, poctivým trúdom ty bogatyj nestáneš. Lenže, ak budeme všetci sa chcieť len obohatiť a hlavne na zdraví iných a prestaneme všetci platiť faktúry, nastane druhotná platobná neschopnosť plus reťazová reakcia. Šikovným patrí svet, vedia ako na to aby bol aj vlk sýty a baran cely Konkurencia je dobá vec, tá ťa ženie vpred ak si dobrý udržíš sa ak nie krachneš –zákon džungle. Musíš stále vymýšľať nové veci a byť hodne kreatívny aby si prežil v tej džungli konkurencie. Tak ako sa dá písať medzi riadkom da sa tak aj žiť ale príde čas a na psa mráz a pôjde do klobás chapen sie???;o) OMG. No a je rozdiel masírovať niekde v budke popri práci a niekde, kde bude klient aj rád, že sa dal vymasírovať v peknom prostredí a odborne nie niekde na kolene za pár šúp.

Reagovala som na toto:
tiež by som nešla k niekomu, kto má na to len kurz, keď je xy vyškolených masérov atď..

dokonca on sám ma upozornil na ľudí s kurzami, pretože môžu viac uškodiť ako pomôcť - neúmyselne samozrejme...

AdamKrt

lilliana:

s medovou masazou by som bol opatrny. Uz pri cokoladovej som cital, ze si treba dat pozor na cokoladu. Ze to nesmie byt obycajna, pretoze tie maju dost vysoky obsah cukru. Podobne na tom bude aj medova. Vyssi obsah cukru moze sposobit prenikanie cez pokozku a vacsiu hladinu glykemickeho indexu v krvi. Clovek by vraj mohol dostat sok. Mohlo by sa jednat o ludi s nabehom na cukrovku a nie kazdy vie o svojej diagnoze.

kafe

He-he, táto veta ma pobavila: \"Kto sa chce obohatiť na úkor iných a hlavne v podnikaní, tak dlho nevydrží.\" To je krásne, že len tým čestným podnikanie ide a neplatiči faktúr krachujú :) áno, takto by to vyzeralo krásne na tomto svete.

Jedna malá poznámka. Ty si konkurenciu predstavuješ ako šlendriánov, čo sa chcú nabaliť? Myslíš, že nikomu inému nejde o dobre vykonanú masáž, kvalitu, profesionálny prístup, ľudskosť, srdečnosť, vynovovanie možností masážíí... len tebe? A čo keď konkurencia bude jednoducho lepšia ako ty? Čo urobíš? Čo vymyslíš?