dagi: klud, dievcatko...Sedem rokov je pomerne dost ale nie je to stratene. Nutkave spravanie alebo opakovane ritualy v cinnostiach poznam aj ja. Ked som nevedela, co so sebou, ked som mala vnutornu nervozitu, ked ma nikto nastval, zacala som bez rozmyslu upratovat. Schytila som handru a uz som "jela".-)) A v duchu som si vravela, ze som sibnuta ale neslo to zastavit a trvalo to dve hodiny, kym nebolo vetko tip - top a ja celkom hotova.
Asi to bola kompenzacia nedostatku slov na obranu, nedostatku sebavedomia do boja s niekym, nedostatku cohokolvek...Ako to citis Ty? Kedy Ta to chyta?
A mas psychiatra? Nemyslis, ze by bolo fajn mat psychologa - terapeuta?
(P.S: okrem toho, ked nieco trva prilis dlho, zakonite sa nuka riesenie: co najsor vyprovokovat nejaku prudku zmenu. V sebe, zmena odbornika, zmena postojov v zivote - dlha cesta ale urcite nie az taka dlha, ako by si sa suchtala k cielu bez vyraznych zmien, lenivo a pohodlne. Do toho, dupni si a makaj na sebe! Vrav druhym, co si myslis, rob to, po com tuzis a spravaj sa presne tak, ako si vzdy chcela. Snaz sa neobmedzovat a necenzurovat sama seba. A naordinuj si pravidelne pohodicku namiesto upratovania.-)