Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

Alternativa

Vanessa,
prehanadla dokazatelne nesposobia chudnutie. Vazis sice menej, ked Ta presmirgluje laxativum, ale to si neschudla. Len odisla z Teba voda tak zivotne potrebna pre kazdu nasu bunku v tele. Pri pravidelnom a dlhodobom uzivani je mozna az rakovina hlavne hrubeho creva, poskodia sa crevne steny a narusi sa vstrebavanie bielovin a dalsich nevyhnutnych lato. Dojde k nezdravemu zadrzovaniu tekutin v tele = opuchy, co sa prejavi na zvyseni vahy. Dostavi sa zapcha.
Je rozumne tuto blbovinku ukoncit. Ale znizuj davky prehanadiel postupne, lebo 10 ks/den je pre organizmus urcite neunosna davka.

Alternativa

Hmm, je tu otazka, preco pri bulimii je mozna rakovina. Ano, je mozna, lebo tato diagnoza sa spusta, ak organizmus nie je v rovnovahe - akejkolvek. A porucha prijmu potravy znamena totalnu nerovnovahu pre cely organizmus. Zvracanim sa porusuje rovnovaha telovych tekutin a soli, nadmerne sa zatazuje srdce, ladviny, pecen. Dostavi sa nizka hladina draslika = srdecna arytmia. Tiez krce, zavraty, az bezvedomie. Zaludocne stavy v nerovnovahe vyvolavaju vredy traviacej sustavy a eroziu /porusenie/ zubnej skloviny. Ak toto tu napisane nestaci ako zaklad pre rozhadzany organizmus, mozem pridat konretne psychicke a spolocenske problemy bulimie. Jasne, ze lekar toto vsetko vie a je treba, aby si to uvedomil kazdy, kto pod slovom stihlost nevidi aj nevyhnutne slovo zdravie.

Alternativa

Vase slova v tejto teme som si rychlo prebehla. Viete, moje, vzdy ma velmi boli, ked citam vase snahy byt chora. Lebo nezdrave chudnutie, vracanie - to je veeeelmi vazna choroba. Jej sa ZBAVIT je velmi narocne ale sucasne ZIVOTNE dolezite. Vyrozpravajte sa v tejto teme, ale preco si na webe o zdravi pytat rady, ako si vypestovat velmi vaznu chorobu? Zvazte, prosim. Prajem pekny den.

evelyna

vanessa - co keby si zasla za gastroenterologom, ktory by zistil pricinu tvojho nepravidelneho, ci ojedineleho vyprazdnovania a potom za psychologom a popritom zacala pravidelne cvicit miesto pojedania tych nezmyselnych kvapiek???..krucinal, kocky, co je toto za riesenie problemu ako schudnut???!!!...sak sa preberte, skor ako sa totalne znicite...

evelyna

lella..mas 13 rokov, si v obdobi, kedy sa vyvijas, tvoje mieri su uplne v poriadku a ty napriek tomu chces schudnut...mozes napisat konkretne, PRECO?...myslis si, ze ked budes ako doska, tak budes mat vacsi uspech u chalanov???...omyl!!!..vacsine muzom sa pacia pekne zenske tvary moja zlata a nie trciace kosti...a moja rada znie, zavolaj na linku dovery alebo sa obrat na skolskeho psychologa - bez srandy, kym nie je neskoro a kym neskoncis v bludnom kruhu s nazvom ANOREXIA, ci BULIMIA...asi si este nepochopila, co prezivaju a ko mozu skoncit dievcata trpiace touto velmi vaznou psychickou chorobou..

kuki

vanessa,
a v letaku k prehanadlu si sa docitala, ze dlhodobe uzivanie sposobi navyk? Teda tvoje creva zleniveju a uz sa bez kvapiek sama nevyka..s?

vanessa

Ahoj....asi pred rokom som zacala brat prehanadlo-fenolax,pretoze som vo tom niekde citala,ze sa da z toho aj schudnut,ale hlavne preto,ze som mala odjakziva problemy s vyprazdnovanim(niekedy som aj tyzden nebola),aj napriek tomu,ze sa snazim jest zdravo...aj ked nie vzdy sa mi to podari dodrzat,hrozne mi chuti jest,tak som zacal brat fenolax posledne 2 mesiace kazdy den,najviac som si zatial dala 21ale to som myslela,ze rano ma asi roztrhne,mala som hrozne krce,tak teraz si davam 10denne.Vacsinou sa vecer prejem,al.jem aj cely den,stale myslim na jedlo.....takto sa uz zit neda...uz sa mi podarilo schudnut 7kg,ale yase som to pribrala,bo som sa nekontrolovala v jedle a nebola som doma....Chcem schudnut aspon na 49kg.mam 18rokov 165cm/57kg