Bulímia,anorexia

gabina

natali,
chapm Ta a ostatne dievcata urcite tiez...neviem, kolko mas rokov a ci si odniekial z vacsieho mesta alebo nie, pokial ide o tu pomoc psychologa, je urcite podstatnou castou liecby. Sama vidis, ze sluby samej sebe "od zajtra uz nebudem" a "od zajtra to zvladnem" nic neriesia a ich porusovanie Ta este viacej stresuje. Pomoc psychologa je vyborna vec. Mozno, ak sa rozhodnes na to dat a ja verim, ze ano, budes hladat dlhsie a mozno ho najdes na supu. Ide o to, aby si z neho/nej mala dobry pocit a aby si mu doverovala. Ja som svojej psychologicke povedala o sebe veci, ktore nevedel nikto. Bola mi v tom caenaozaj druhou mamou a som je zaviazana doteraz. Sedenia u psychologa nie su hanbou. oslobodzuju, uvolnuju a nabijaju novou energiou, ktoru potrebujes na to, aby si zvladala svoj zivot...
A este jedna vec. Podla mna je celkom dolezite, aby to vedeli aj doma. Neviem, ci mas dobry vztah s maminou alebo so sestrou, tetou, je dobre, aby niekto vedel, v com lietas. Povedat to niekomu je velmi tazke, viem, ale ak si rozhodnuta dat svoje problemy s bulimiou prec, mala by si mat doma podporu. Aspon v tom, ze vedia o tom, ze bojujes. Niekedy je potrebne riesit aj financnu stranku u psychologa a v tom by Ti mohli doma pomoct. A okrem toho, nebola som uz taka tajnostkarska a zamerana na seba, odkedy to doma vedeli. Jasne, zo zaciatku ma doslova sledovali, ked som sla na wc, mama si myslela, ze ked zjem plny tanier jedla, ze som vyliecena. Moja psychologicka im vysvetlila princip liecby a choroby vobec a bolo to fajn. Aj ked...vela veci som im vycitala dalej a popasovat s tym som sa musela aj tak sama ale citila som, ze doma...velmi chcu, aby som vyzdravela a aj napriek malym zakopnutiam sa snazili hladat cesticku aj pre seba, vyrvnat sa s tym a chceli ma pochopit. Nie vzdy sa to podarilo.-)))
Urcite necakaj dlho, rozhodni sa co najskor, aby sa cas potrebny k uzdraveniu skratil. Urcite Ti poradia dievcata /podla toho, kde byvas/ nejakeho osvedceneho psychologa alebo budeme vediet my ostatni, ked upresnis. Pokusime sa niekoho najst... Co Ty na to? .-)

natalia23

Nechodim sem casto, bojim sa, aby ma sestra nepristihla. Ak by sa tu nasiel nejaky cloviecik, ktory by si rad so mnou o tom popisal, moze sa ozvat na maily Florynne@azet.sk DAKUJEM Nataly

natalia23

Ahojte,je tu niekto, kto by mi mohol poradit,ako mam s bulimiou raz a navzdy skoncovat? Nedokazem v sebe nic udrzat, cely den len jem a zvraciam,kazdy den je to to iste, stale si vravim, od zajtra zacnem uplne inak, ale nejde to. Som na to uplne sama, nemozem sa s mojim hroznym tajomstvom s nikym podelit a nikto mi nemoze ani poradit a pomoct. Preto sa obraciam na VAS, pretoze vy mi urcite rozumiete. Ked chce clovek lepsie vyzerat, urobi preto vsetko. Kazdy mi vravi, ze som perfektne schudla, ze vyzeram fajn, lenze to nie je pravda. Uz som uvazovala aj o psychologickej pomoci, lenze neviem, na koho sa mam obratit a komu mozem verit, ze to neprezradi. Keby mi na to nasi prisli, hned by ma strcili niekam a to urcite nechcem. Pomozte mi prosiiiiim. Dakujem Nat

kiky

aeryn_sun:skús isť k doktorke si vyšetriť chrbticu..ja to mám tiež tak trochu lebo mám skoliózu...zakrivenú chrbticu..može to byť z toho

naila

ja ked sa nudim tak zerem , potom ma to trapi ze co som urobila , pol roka ssom mala nieco podobne bulimii , a to ze vecere , ktore boli najvacsie som davala von . a teraz? teraz som si vytvorila mnozstvo dovodov ,preco nie , a zacaala som jest 5*denne , mini porcie .
stale tuzim schudnut ,ale teraz uz trochu zdravsie .

aeryn_sun

ahojte,mam taky zdravotny problem(okrem inych vyplyvajucich z ppp)...normalne mam jednu stranu brucha(lavu) nafucanu viac ako druhu,myslela som, ze to prejde ale ono nie...neviem cim to je...inak som zacala pomerne normalne jest, len sa mi vzdy na chvilu nafuci brucho ako by som balon zhltla,len keby to bolo rovnomerne.Ono to vyzera az smiesne, ak to tak mozem povedat, ked mam sikme brucho...

nika 888

Ahojte, mam sestru, ktora mala problemy s anorexiou...potom som aj ja zacala a schudla som. bola som stastna. potom som mala zle obdobie-velmi dlho a znova som trochu pribrala, no tie styri kila mi nejdu dole...neviete mi nejak poradit???

lolinka♦♣♥♠

CAUTE JA SOM UZ O TOM VELMI VELA CITALA A MYSLIM SI ,ZE V NIEKTORICH CHVILACH SA SPRAVAM AKO ANOREKTICKA AJ MAMA MI VRAVI JEDZ VIAC ALE JA NIE....

kiky

alti:aj mne sa to zdá divné že zrazu všetci robia práce o A alebo B...fakt neviem či materiál hľadajú na prácu alebo na inú vec..